עם חדר שינה כזה סקסי לא פלא שהם עשו עוד ילד

הם נכנסו לדירה הזאת כזוג עם שני ילדים אבל המעצב הבטיח להם "חדר שינה סקסי" וקיים. מפה לשם עכשיו הם כבר עם שלושה ילדים, וחדר השינה הוא לא החדר היחיד בבית ששווה הצצה. כנסו וראו בעצמכם

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
הם ביקשו אחסון, אירוח וסלון ומטבח גדולים. מבט מהכניסה לבית אל הסלון והגינה (צילום: נופר בוגנים)

הפרויקט: בית פרטי במרכז הארץ
שטח: 330 מ"ר בנוי על 2 קומות
הדיירים: זוג + 3
תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ

בית חדש שנבנה במרכז הארץ מהווה אטרקציה עיצובית, מכל הבחינות, הודות לעבודת נגרות מרהיבה, שיוצרת תנועה והמשכיות, וגובה מרשים בין הקומות. "בקשות הלקוחות שלי היו 'ישראליות' לגמרי", אומר המעצב ניצן הורוביץ. "הם ביקשו אפשרויות אחסון, אפשרויות אירוח, מטבח וסלון גדולים". ואכן, עיקר הבית הדו מפלסי מתרכז בקומת הקרקע, עם אופן ספייס רחב ידיים שבו סלון, מטבח הכולל אי רחב שמשמש פינת אכילה, ופינת משפחה.

עוד בוואלה!

קנו שתי דירות, חיברו אותן וזה מה שיצא

לכתבה המלאה
אריחי גרניט פורצלן גדולי מימדים מרצפים את כל החלל וקושרים בין חלליו בחן (צילום: נופר בוגנים)

החלל כולו רוצף באריחי גרניט פורצלן גדולים בגודל של 1 על 3 מטרים, לתחושת אחידות ומרחב, ועוצב באופן שמקשר בחן בין החללים, וקושר את האירוח לבישול ולאכילה. עוד בקומת הכניסה שתי סוויטות לשני ילדי בני הזוג, ממ"ד שמשמש כחדר עבור התינוקת ויחידת הורים. בקומה העליונה נמצאות פינת משפחה נוספת ויחידת אירוח עתידית לבן המתבגר.

אלמנט נגרות יפהפה וחכם עוטף את המסדרון ומתכתב היטב עם המטבח (צילום: נופר בוגנים)

אלמנט הנגרות היפהפה עוצב בצורה חכמה, וניתן לראותו מכל איזור בבית. הוא משמש כארון מסדרון ש"עוטף" בין היתר את שירותי האורחים, ומתכתב היטב עם המטבח. עשוי מעץ אלון מגוון, הוא מסייע להכניס חמימות אל תוך הבית, תוך שמירה על הסדר ועל הארגון בחללים השונים. "בבתים גדולים חשוב לי לייצר אלמנט ששומר על הרצף העיצובי ומייצר מעין מסלול, תנועה וזרימה", מסביר הורוביץ. "היה לי חשוב להפחית את העומס הוויזואלי ודרך כך להפחית בכמות החומרים. לכן הארון הייחודי יוצר תחושה של ניקיון וסדר, ומכניס רובד מרתק לחלל", הוא אומר.

הורוביץ מציין כי הבחירה בעץ, מסייעת להכניס גם חמימות וגם טקסטורה מעניינת ולא משתלטת, וכך ליצור אלמנט של תנועה, במקום אלמנט חד-גוני. במטבח הוא בולט במיוחד, כקיר המחולק למעין רשת גריד, שבו מוטמעים מערכות ואביזרי חשמל שונים. אי רחב ידיים עם עמדת בישול משנית משרת את המשפחה בהתנהלות היומיומית, כאשר משטח העבודה המרכזי, שפונה לעבר החזית הגדולה המכילה את אביזרי העזר, משמש עבור בישול מסיבי, בעיקר בסוף השבוע.

קיר עץ המחולק למעין 'גריד' שבו מוטמעים מכשירי החשמל במטבח (צילום: נופר בוגנים)
אי רחב ידיים משמש לישיבה וגם כפינת בישול משנית (צילום: נופר בוגנים)

פלטת גוונים מונוכרומטית מהווה קונטרסט לארונות העץ שעוטפים את החלל ומייצרים חמימות ודגש. "זה הלב והליבה של הבית באופן מובהק", מדגיש הורוביץ. "אין על כך עוררין. זה בא לידי ביטוי גם דרך העיצוב, והיותו ציר מרכזי, שכל ההתנהלות והאקשן הם סביבו". החלוקה לגריד מסייעת ליצור עניין, במקום מראה של "בלוק", ומייצרת משהו יותר אמנותי. "מעין אתנחתא מהעומס", מסביר הורוביץ.

המטבח הוא הציר המרכזי והוא ושאר חללי האופן ספייס צופים אל הבריכה בחוץ דרך חזיתות זכוכית גדולות (צילום: נופר בוגנים)

כאמור, הציר המרכזי, הוא ציר המטבח, מתכתב עם יתר חללי האופן ספייס, הסלון וסלון המשפחה. כל אלה צופים לבריכה שבחוץ, דרך חזיתות זכוכית גדולות, שעוזרות להרגיש את החוץ, גם כשנמצאים בפנים. הסלון האלטרנטיבי מהווה חלל אירוח משפחתי לא פורמלי, המיועד יותר עבור המשפחה והילדים, אף הוא צופה לבריכה, ומשדר נינוחות מסוג אחר.

חלל אירוח משפחתי ולא פורמלי (צילום: נופר בוגנים)

סוויטת השינה של בני הזוג היא חלל כפול, עם פרופורציות שונות מהמקובל, ומאוד מעניינות. "יש תחושה שהוא צר וגבוה, דבר שמשדר דרמטיות", אומר הורוביץ. "מה שעוזר לבסס תחושה של 'וואו'". הורוביץ נקט במספר טקטיקות לבצע הנמכה, שתכניס אינטימיות וחמימות לחדר הזוגי. בעזרת תאורת פסים מיוחדת נוצרה הנמכה ויזואלית של התקרה, והגובה מוגדר מחדש. ארון רחב ידיים מגדיר את אורכו הרחב של החלל, בצדו האחד פינת ישיבה המהווה מקום מנוחה נוסף ואחר, מקום שאפשר "להיזרק" בו אחרי שהילדים הולכים לישון. בצדו השני טלוויזיה, שממוקמת מול מיטה רחבת ידיים.

נכנסים אליו עם שני ילדים, יוצאים עם שלושה. חדר השינה (צילום: נופר בוגנים)

קירות זכוכית משמשים מחיצה לחדר הרחצה, אליה מגיע אור מכיוונים אחרים, באופן שמאפשר ליהנות ממנה גם אם לא ממש נמצאים בתוכה. "צחקתי ואמרתי ללקוחות שאם הם מתחילים בחדר הזה עם שני ילדים, שלא יתפלאו שהם יוצאים עם שלושה", מחייך הורוביץ.

ואכן, חדר הרחצה הנשקף ופינת הישיבה הנינוחה מכניסים ממד סקסי לחלל המעוצב, שבו פרקט חמים וסקאלת גוונים קרירה ושובבה יותר, שבה כחול רויאל ומעט אפור. אמנות שיוצרה במיוחד עבור החדר הרומנטי מסייעת לגבש ולקשר היטב את החלל, בצורה הרמונית ונעימה.

פרופורציות שונות מהמקובל. חדר השינה הצר והארוך של בני הזוג (צילום: נופר בוגנים)
מקום 'להיזרק' בו אחרי שהילדים הולכים לישון. פינת ישיבה בחדר השינה (צילום: נופר בוגנים)

החיפוי באמבטיה זהה לחיפוי בסלון הבית, ומהווה מעין זיכרון לסלון. "אני מאוד אוהב לשזור חומרים כחוט השני בבית", מציין הורוביץ. "באופן כזה אתה 'שותל' זיכרון ויזואלי שעובד כל הזמן". באופן דומה הפרקט, מעץ אלון מבוקע וגס שבחדר השינה, נוכח גם בסלון המשפחתי, והכורסה שבחדר המגורים מתכתבת בצבעה עם ספת הרביצה שבחדר המשפחה, לדוגמה. "חומרים זהים, גוונים שחוזרים עוזרים לבסס זהות והרמוניה בחללי הבית כולם, והופכים את היצירה למושלמת", מסכם הורוביץ.

חדר הרחצה מופרד מחדר השינה בקירות זכוכית (צילום: נופר בוגנים)
חיפוי זהה לחיפוי בשאר הבית. חדר הרחצה (צילום: נופר בוגנים)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully