מדירה ירושלמית קטנה וישנה לדופלקס מעוצב ומודרני

משפחה של 6 נפשות התגוררה בדירה קטנה וישנה, לאחר שיפוץ ארוך שכלל גם שינויים מבניים, הם קיבלו דופלקס מודרני וחמים עם פתרונות חכמים לחיסכון במקום ומראה מעודכן שלא יצא מהאופנה בקרוב

מערכת וואלה! בית ועיצוב
השיפוץ היה ארוך וכלל המתנה להיתרים שיאפשרו את השינויים המבניים שנעשו במסגרתו (צילום: אסף פינצ'וק)

הפרוייקט: שיפוץ דופלקס למשפחה בירושלים
הדיירים: זוג + 4
עיצוב פנים: מאיה האזרחי
אדריכלות: עבי נגרי
מוצרי חשמל: חשמל נטו

הלקוחות הגיעו אלי כשברשותם דירת דופלקס קטנה, ישנה ולא מאוד ראויה למגורים. יחד עם האדריכל עבי נגרי גיבשנו תכנון להרחבת הבית והפיכתו לבית מרווח ומקסים, שיהיה לא רק ראוי למגורים, אלא גם יספק את כל צרכיהם ויענה על חלומותיהם של בני המשפחה המקסימה שבחרה לגור בו - זוג וארבעת ילדיהם.

עוד בוואלה!

הבתים שבהם אפשר לעשות פיקניק בטבע, בלי לצאת מהבית

לכתבה המלאה
מודרני וחם עם הרבה חומרים טבעיים (צילום: אסף פינצ'וק)

בעיצוב חלל הבית נעשה שימוש רב בחומרים טבעיים ובשילוב של צבעים מונוכרומטיים. ישנן נגיעות צבע מעטות שבאות לידי ביטוי בעיקר באקססוריז שניתנים להחלפה בכל רגע, מתוך מחשבה ורצון שעיצוב הבית יהיה נצחי, קלאסי, וישרת את המשפחה לעוד שנים רבות.

הבית עוצב בסגנון מודרני חם, עם דגש גדול מאוד על תחושת ביתיות וחמימות. בקומת הכניסה יצרנו מרחב אירוח שמכיל את הפונקציות העיקריות של הבית שנמצאות בשימוש במרבית שעות היום - מטבח, סלון, חדר משפחה (משחקים / מחשב) ומרפסת גדולה. בלב המטבח יש אי גדול וסביבו מקומות ישיבה עבור כל בני הבית, וקצת יותר.

באי הגדול במטבח יש מספיק מקום לכל המשפחה, ואם באים אורחים? גם לזה יש פתרון. המטבח (צילום: אסף פינצ'וק)
מתחת למדרגות הוצנע ארון אחסון שבו כיסאות נוספים לאירוח סביב קונסולה נפתחת לפינת אוכל (צילום: אסף פינצ'וק)

בהחלטה מושכלת ומשותפת עם בעלי הבית, החליטה האזרחי שלא למקם פינת אוכל נוספת בחלל הזה, בשל גודל הקומה והרצון להשאיר מקסימום מרחב ותחושה של אווריריות בחלל. "במקרה של אירוח בתוך הבית ולא במרפסת, מצאנו כפתרון קונסולה נפתחת שהופכת בן רגע לפינת אוכל גדולה ומרווחת, ועונה על הצורך באופן מלא", אומרת המעצבת. והיא באמת השתדלה לחשוב על כל הפרטים הקטנים של הפיתרון הזה - תחת המדרגות תוכנן ארון אחסון גדול שמכיל את הכיסאות הנוספים עבור מצבים שכאלה.

חדרי השינה של כולם מוקמו בקומת המגורים, פרט לחדרה של הבכורה (צילום: אסף פינצ'וק)

בקומת המגורים מוקמו חדרי השינה של כל בני הבית, פרט לבת הבכורה שקיבלה סוויטה משלה בעליית הגג. בכל חדר הושקעה חשיבה מרובה ונעשה תכנון מוקפד כדי למלא את כל השאיפות של בני הבית, ולייצר לכל אחד את החלל האופטימלי עבורו - הן ברמה הפרקטית והן ברמה האסתטית.

בסוויטת ההורים בחרנו לבצע הפרדה בין חדר רחצה לבין חדר השינה באמצעות קיר זכוכית, דבר שהתאים לבעלי הבית והעניק לשני החדרים מרחב גדול יותר ושיק עיצובי. חדר הרחצה מאופיין בקווים מאוד נקיים ומעניק לחלל תחושה של בית מלון ואווירה מאוד מפנקת, על אף גודלו המינימלי.

אווירה מפנקת, על אף הגודל המינימלי. חדר השינה של ההורים (צילום: אסף פינצ'וק)
חדרה של הילדה הבכורה בעליית הגג (צילום: אסף פינצ'וק)

"הלקוחות היו נועזים ושיתפו איתי פעולה בבחירה של אריחים מצוירים וצבעוניים בחדר הרחצה הכללי. הרעיון שעמד מאחורי הבחירה היה לשוות לחדר אווירה ייחודית ומעניינת, ועם זאת היא משתלבת היטב עם הקו העיצובי הכללי אשר מאפיין את הבית", מספרת האזרחי. "הגוון הוורוד הוכנס בצורה מתונה ומינון נכון, ועל ידי אבזור ופרזול שחורים המראה הסופי שהתקבל הפך להיות עכשווי, מודרני ולא משהו אופנתי שעלול לחלוף בקרוב".

המראה הסופי בעיצוב הוא עכשווי, אך לא חולף. חדר רחצה (צילום: אסף פינצ'וק)
"בדרך הארוכה שעברנו, היה לנו זמן ויכולת לטפל בכל פינה בבית" (צילום: אסף פינצ'וק)

השיפוץ בפרוייקט הזה לא היה קצר, מסכמת האזרחי "הוא כלל בין השאר המתנה להיתרים, בניית המבנה ורק לאחר שלב השלד צללנו אל תוך שלב ביצוע עבודות הפנים. בדרך הארוכה שעברנו, היה לנו זמן ויכולת לטפל בכל פינה בבית ולתת לכל פרט את תשומת הלב המלאה, וזה לגמרי ניחן בתוצאה".

הקונסולה יכולה להיפתח לפינת אוכל מרווחת. חלל האירוח וקיר הטלוויזיה (צילום: אסף פינצ'וק)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully