כאן גרים בכיף: 5 נפשות ואלפי בובות PEZ

דירת 4 חדרים בפרוייקט תמ"א בגבעתיים הפכה לדירת 5 חדרים עם תכנון סופר חסכוני שחושב על כל ס"מ אבל הצליח להשאיר מקום של כבוד לאוסף צבעוני ומשמח של בעלי הבית

מערכת וואלה! בית ועיצוב
5 חדרים ב-90 מ"ר - איך עושים את זה? (צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)

הפרוייקט: שיפוץ דירה בפרוייקט תמ"א בגבעתיים
שטח: הדירה 90 מ"ר + מרפסת 10 מ"ר
הדיירים: זוג + 3
תכנון ועיצוב: הדס בראון-שדות

זוהי דירה חדשה בפרויקט תמ"א (פינוי בינוי) בגבעתיים, שנבנתה על חורבות הבניין בו גרה המשפחה בדירה קטנטונת לפני שנהרס. בני הזוג, בשנות ה-50 לחייהם, הם אנשי תרבות ורוח עם טעם משובח ולהם שלושה ילדים שכולם גרים איתם בבית נכון להיום (בגילאי 16, 21 ו-25).

עוד בוואלה! NEWS

הרכישה החדשה של גל גדות: פנטהאוז מול הים

לכתבה המלאה
התקציב והחומרים הוגדרו מראש (צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)

במהלך הבניה בני המשפחה התגוררו בשכירות בבניין סמוך ואל המעצבת הדס בראון-שדות הם הגיעו בשלב מתקדם יחסית של עבודות הבנייה, כך שהפרויקט נוהל בלוחות זמנים צפופים. "עבדנו עם תקציב שהוגדר מראש, שילוב החומרים בדירה הוגדר כולו מראש ורובו ככולו מושתת על חומרים טבעיים", היא נזכרת.

הדירה כולה רוצפה בפרקט עץ אלון עבור התאורה נבחרו גופים בצבע שחור (עם יוצא דופן אחד בפינת האוכל), ופריטי הנגרות עשויים מבירץ' ופורניר אלון ובחלקם שולבו גוונים כמו לבן חם מאט או ירוק מרווה, שמייצרים בדירה ניחוח חם וביתי ועם זאת מודרני ונקי.

ארונות מטבח בירוק מרווה ואהיל מפורניר חם מעל פינת האוכל (צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)

התכנון המקורי של הדירה היה של 4 חדרים אך אחת הבקשות של הדיירים היתה להסב אותה לדירת 5 חדרים, בתכנון שיותיר אופציה בעתיד לביטול חדר שינה אחד שממוקם בסמוך לכניסה לדירה, לטובת הגדלת החלל הציבורי.

"החלל הציבורי אינו גדול מבחינת המטראז' ולכן תוכנן בקפידה יתרה", אומרת בראון-שדות. "האתגר היה למקסם את חללי האחסון היכן שניתן, אבל באותה הנשימה לשמור על תחושת המרחב, בעזרת עיצוב נקי ורגוע, לא עמוס, מוקפד וחם".

הרהיט תוכנן כמעין מסגרת לתמונה הצבעונית שיוצרות בובות הפז (צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)
אוסף נדיר שבעלי הבית אוספים מזה שנים וגאים בו מאוד (צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)

כבר מהכניסה לדירה ניתן לראות רהיט מואר טמון בתוך קיר מול פינת האוכל, מדובר בארון תצוגה שמכיל בתוכו אלפי בובות PEZ, אוסף נדיר שבני הזוג אוספים לאורך השנים וגאים בו מאוד. "הרעיון היה לתכנן את הרהיט שייראה מעין תמונה ממוסגרת בה בובות ה"פז" יוצרות את הציור הצבעוני", מסבירה המעצבת. הארון יוצר ממתכת בגון שחור מגורען, כדי להתאים לקו העיצובי של גופי התאורה שנתלו בבית.

פינת האוכל הקומפקטית יכולה להיפתח בקלות ומתאימה לבעלי הדירה שמרבים לארח (צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)

באזור המטבח, שמהווה ציר חשוב ומרכזי בדירה, ממוקמת פינת אוכל עגולה אותה קל ונוח לפתוח למספר רב של סועדים בתדירות גבוהה. "מדובר במשפחה מאוד פעילה חברתית שמזמינה ומארחת המון. לכן תכננתי עבורם מטבח פונקציונלי בקו נקי עם שפע מקומות אחסון שחזיתותיו נצבעו בגוון ירוק מרווה", אומרת בראון-שדות. בעלת הבית קיבלה תנור free standing רחב - שהיה אחת המשאלות שלה עוד מתחילת תהליך התכנון. מעל פינת האוכל נתלה אהיל משתלשל מהתקרה עשוי פורניר מייפל שצורתו אמורפית-אורגנית. לדברי המעצבת, הוא מוסיף רוך לחלל ומגדיר את הפינה.

(צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)

קיר הטלוויזיה שבסלון תוכנן CUSTOME MADE בגמר פורניר אלון וצבע לבן חם ותוכנן במיוחד עבור אביזרי המוזיקה השונים: לבעל הדירה היה בעבר אוסף תקליטים ענקי שנשרף בהיותו בחור צעיר בקיבוץ. מאז ועד היום הוא חלם לחזור לימי הפטיפון וליהנות מצליל הוויניל הייחודי של התקליטים הישנים.

רהיט המדיה תוכנן כך שלא יגע ברצפה על מנת ליצור תחושת אווריריות (צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)

"רהיט המדיה מהווה FOCAL POINT לכל דבר. על מנת לנצל את הקיר לטובת כמה שיותר אחסון בחרתי לתכנן רהיט גבוה ועם זאת, על מנת לייצר תחושה של אווריריות בחלל הוא מרחף ואינו נוגע ברצפה", מסבירה המעצבת.

פינת עבודה משולבת בתוך יחידת אחסון במסדרון (צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)

במסדרון המוביל לחדרי השינה תוכננה יחידת אחסון גבוהה משולבת בפינת עבודה קטנה, עם לוח שעם ולוח מחורר מעץ ליבנה עם מדפים. זאת, כדי לשבור את תחושת המסדרון ולייצר מעין פינה נעימה, פונקציונלית ומגניבה.

חדר השינה של ההורים (צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)

2 חדרי הרחצה בדירה אינם גדולים במיוחד לכן שמרה המעצבת בהם על קו בהיר, לבן ונקי שמדגיש את תחושת המרחב ומותיר אותו מואר ואוורירי. "על מנת לייצר חמימות שילבתי קנט מבירץ'. בתוך כך מקסמתי את החללים על ידי פתרונות אחסון בארונות צרים משולבים במראות, שמייצרות גם הן אשליה של מרחב".

קן בהיר, לבן ונקי. חדר רחצה (צילום: יח"צ, גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully