ממוסקבה באהבה: בריכה, מפל ואולם סנוקר במרתף

איש עסקים אמיד שעלה מרוסיה בנה עבור משפחתו בית יוקרתי במרכז הארץ, עם כל הפינוקים שאפשר רק לחלום עליהם מעל ומתחת לאדמה ונגיעות של פאר רוסי בעיצוב

מערכת וואלה! בית ועיצוב
המרתף ומבנה המגורים המקורי נשארו, אך הוכפלו. מבט מהגינה על המבנה (צילום: רן ארדה)

הפרוייקט: בית פרטי
הדיירים: זוג + 2 מתבגרים
תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: אדריכל בועז שניר
אדריכלות נוף, עיצוב והלבשה: ליזה קורולבה

איש עסקים אמיד שעלה ממוסקבה רכש עבור משפחתו מגרש גדול ששטחו יותר מדונם, באחת השכונות הנחשקות ביותר במרכז הארץ. במרכזו של המגרש עמד מבנה מגורים בן קומה אחת עם מרתף קטן, שבעצה אחת עם האדריכל בועז שניר שאמון על תכנון הפרויקט, הוחלט להשאירם, להכפיל את גודל המרתף ולבנות מעל קומת הקרקע שתי קומות מגורים נוספות.

עוד בוואלה! NEWS

הלקוחות ביקשו בית כמו של המעצבת

לכתבה המלאה
קוביות שמשתלבות זו בזו ומפגשים מעניינים בפרגולות העוטפות את המבנה מבחוץ. פינת ישיבה חיצונית לצד הבריכה (צילום: רן ארדה)

"מבחינה צורנית הבית תוכנן כקוביות שמשתלבות זו בזו, כך נוצרים מפגשים מעניינים בפרגולות שעוטפות את המבנה", מסביר שניר. הבקשה של בני הזוג היתה לייצר עבורם בית מודרני, נקי ויוקרתי שישולבו בו גם קצת מאפיינים וזיכרונות מהבית במוסקבה. לשם כך נבחרה רצפת שיש אלסקה לבנה לגמרי שלוטשה לכדי משטח אחיד והמשכי. "על מנת להכניס את החוץ פנימה יצרנו פתחים גדולים מאוד מרצפה עד תקרה כולל ויטרינה המתנשאת לגובה של כ-4.5 מטר בחלל הסלון ומשקיפה לאזור בריכת האינפינטי, שמתחברת למפל שמימיו נשפכים מטה לקומת המרתף, שגם בו תכננו ויטרינות גדולות וחצרות מונמכות כך שיהיה מוצף באוויר ואור טבעיים וכלל לא מרגיש כמו מרתף", מתאר שניר.

מוצף באוויר ואור טבעיים וכמעט לא מורגש שזה מרתף (צילום: רן ארדה)

ואכן, המרתף מהווה מעין מגרש משחקים לגדולים ולקטנים: "זה מרתף שמוקדש ל-FUN", אומר האדריכל. "יש בו אולם סנוקר קטן, חדר קולנוע ביתי מקצועי וחלל שמיועד לחדר כושר. בנוסף תכננו אגף ספא שכולל ג'קוזי, סאונה יבשה ורטובה וכמובן מלתחות. מפל המים נראה מאגף זה היטב והופך את החוויה בו ליותר דינמית ורב חושית". בצידו האחר של המרתף תוכנן אגף שירות ובו חדר כביסה, מטבחון, מרתף יינות ובנוסף חדר אורחים וחדר לאופר.

כולו מוקדש ל-FUN. שולחן סנוקר במרתף (צילום: רן ארדה)

קומת הכניסה לבית מוקדשת לאירוח ובה שני סלונים - האחד עבור בני המשפחה ובו פינת הטלוויזיה, וסלון אירוח פורמלי יותר שממוקם תחת תקרה בגובה של כ-5 מטרים ומשקיף לבריכה. "בכניסה לקומה יצרתי ציר שמחלק את הקומה לשני חלקים", מסביר שניר. "תכננתי גשר מעבר מרחף עם מדרכי אבן טבעית שמתחתיו בריכת דגים ונוי כך שאלה העוברים דרכו זוכים לחוויה יוצאת דופן ונהנים מקול פכפוך המים. מבעד לוויטרינה, בסופו של הציר, נגלים מפל המים של בריכת השחייה ועץ בוגר ומרשים. בנוסף נגלה בו גם פתח ברצפה שמייצר חלל כפול וממנו ניתן להשקיף למרתף, כך מתהדק הקשר בין שתי הקומות".

גופי תאורה בגבהים משתנים מדגישים את גובה החלל בסלון האירוח הפורמלי (צילום: רן ארדה)
יש גם סלון אינטימי עם טלוויזיה ופינת משפחה (צילום: רן ארדה)

פינת האוכל הפורמלית והייצוגית עשויה עץ אגוז, מעליה שנדליר קריסטלים מרשים והיא ממוקמת בסמוך לסלון המשפחתי. בסלון הפורמלי נתלו שלושה גופי תאורה מודרניים בגבהים משתנים שמדגישים את גובה החלל. "הכניסה למטבח נעשית מבעד לשני קירות זכוכית חלבית שנטמעים בעת הצורך בתוך כיס פנימי, כך ניתן להציג או להסוות אותו מהחלל הציבורי בהתאם לתרחיש האירוח והצורך", מסביר שניר. בצמוד לאי במטבח ניצבת פינת אוכל משפחתית במרכזה שולחן עגול עשוי זכוכית, ארונות המטבח מחופים בחלקם פורניר ואחרים נצבעו בתנור בגוון אפור גרפיט.

אפשר להסוות או לחשוף אותו לחלל האירוח בהתאם לצורך. המטבח (צילום: רן ארדה)
נברשת יוקרתית שמהדהדת את סגנון הפאר הרוסי נתלתה מעל לפינת האוכל (צילום: רן ארדה)

העלייה לקומת המגורים הראשונה נעשית דרך מדרגות מרחפות עשויות פרופיל פלדה. המעקה עשוי בחלקו זכוכית ובחלקו השני מכבלים אווריריים. בקומה זו תוכננו שלוש יחידות מיני מאסטר כשבכל אחת מהן חדר שינה מרווח, חדר ארונות וחדר רחצה. בקצה השני של הקומה ממוקמת יחידת המאסטר הראשית והמרווחת של בני הזוג, שכוללת לצד חדר השינה וחדר הארונות מרפסת אינטימית שמשקיפה לגינה וחדר רחצה שרצפתו עשויה עץ טיק ומולו חלון גדול שמשקיף לגינה ולבריכה.

יחידת המאסטר המרווחת של בעלי הבית כוללת גם מרפסת אינטימית שמשקיפה לגינה המטופחת (צילום: רן ארדה)

בקומת עליית הגג ממוקמת יחידת מאסטר גדולה נוספת עבור אורחים ובני משפחה שמגיעים מפעם לפעם לתקופות יחסית ארוכות ויכולה לשמש בעתיד כיחידת מגורים נפרדת לאחד הילדים. היא כוללת שני חדרי שינה, שני חדרי רחצה ושתי מרפסות גדולות שמשקיפות לעבר השכונה הפסטורלית והשקטה.

כל ילד מתבגר קיבל סוויטה עם חדר ארונות וחדר רחצה (צילום: רן ארדה)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully