הלקוחות ביקשו בית כמו של המעצבת

בהתחלה הם התלבטו בין שיפוץ לבניית בית חדש על מגרש, הנוף הכריע בשאלה הזאת. כשהגיעו לשלב בחירת הסגנון העיצובי, ביקור בביתה הפרטי של המעצבת כבר סגר את הפינה בקלות

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
התלבטו בין שיפוץ לבנייה חדשה (צילום: שי אדם)

הפרוייקט: בניית בית חדש בסגנון טוסקני-כפרי
שטח: 450 מ"ר בנוי
הדיירים: זוג + 3 (2 בוגרים, ובת מתבגרת)
תכנון ועיצוב: שירלי דן
טפטים: גולדשטיין גלרי טפט

בני זוג התלבטו בין שיפוץ ביתם הקיים ובין רכישת מגרש ובניית בית חדש. בסופו של דבר המגרש החדש והגדול שפונה לעבר נופים כפריים ניצח, ובני הזוג בחרו להעתיק את מקום מושבם לאזור אחר באותו ישוב פסטורלי בשרון שבו התגוררו.

הרבה עבודה עם חומרים טבעיים. הסלון הפורמלי (צילום: שי אדם)

בני הזוג, בשנות ה-50 המוקדמות לחייהם שלהם שני ילדים בוגרים אחרי שירות צבאי ובת מתבגרת בת 12 פנו למעצבת הפנים שירלי דן: "בני הזוג פנו אלי לתכנן את הבית החדש אחרי שראו את הבית הפרטי שלי שקלע בהרבה מובנים לחלומות והמאוויים שרצו להגשים בביתם החדש", מספרת דן. "הם מחוברים מאוד לסגנון הטוסקני - שהוא הפיצ'ר המרכזי בבית שלי, ולדיטיילים שמאפיינים אותו והם מאוד נוכחים גם בבית החדש שתכננתי עבורם, אבל עם זאת הקפדנו לצקת בו את האופי שלהם ואת הצבעוניות שקולעת לטעמם", היא מדגישה.

"זה מאוד בולט בחומרים ובפינישים: הרביתי לעבוד עם חומרים טבעיים כמו חלונות אלומיניום ועץ, תריסי עץ טבעי, רצפת אבן, קורות ברזל בגוון חלודה, בריקים ועץ אלון עתיק שנוכח בפרקטים בקומת המגורים וברהיטים שרובם ככולם תוכננו ויוצרו CUSTOM MADE עבור בית זה. הפרטים נוטים לכפרי ולטוסקני אבל הצבעוניות הבהירה שמבוססת על טונים שונים של גרייז' גורמת לחלל להראות מואר ומאוורר", לדבריה.

עוד בוואלה! NEWS

קוביה כהה עם בריכה בסלון: בית יוצא דופן בראשל"צ

לכתבה המלאה

שטחו של הבית כ-450 מ"ר והוא כולל קומת מרתף בה ממוקמות שתי סוויטות מרווחות לילדים הבוגרים שמוקפות בחצרות אנגליות. קומת הכניסה ממצה היטב את צורת ה-ח' של המבנה - היא מחולקת לשני אגפים במרכזם פטיו שנצפה מכל עבר: בצד אחד המטבח ופינת משפחה וטלוויזיה אינטימית שצמודה אליו, ובאגף השני סלון אירוח רשמי יותר ופינת אוכל גדולה ומרשימה. בקומת המגורים נמצאת יחידת המאסטר של ההורים וסוויטה לבתם המתבגרת. מחלונות האגפים והחדרים נגלות החצר ההיקפית והבריכה.

"הבית תוכנן כך שמכל פונקציה ואזור בקומת הקרקע יש יציאה לחצר או לאזור הגינה כך שהקשר בין החוץ לפנים הדוק מתמיד", מסבירה דן. "החומרים והגוונים נבחרו בקפידה כך שיוסיפו רוך וחמימות בחלל. כך למשל במרכז המטבח הוצב אי עשוי עץ אלון טבעי שמשמש כאזור הבישול וההכנות ומעליו מנורה המורכבת מאהיל פליז שמשמשת גם כקולט אדים.

לתוך הסגנון הטוסקני יצקה דן את האופי הייחודי של המשפחה (צילום: שי אדם)
מכל איזור בקומת הקרקע יש יציאה לחצר (צילום: שי אדם)

חזיתות המטבח מעוצבנות בסגנון כפרי אך צבועות בתנור בגוון בהיר שמאיר את החלל. ביציאה מהמטבח לכיוון החצר האחורית ממוקם מטבח חיצוני מאובזר ופינת אוכל גדולה. בתוך הבית ובסמוך למטבח תוכננה פינת משפחה אינטימית ומזמינה, שם ממוקמת ספריה שבתוכה הותקנה גם הטלוויזיה וכן ספה ארוכה, עמוקה ומפנקת, שהיא לדברי דן: "המקום המושלם לבילוי חורפי מתחת לכירבולית".

יח"צ שי אדם
מקום מושלם להתכרבל בו בחורף. פינת המשפחה (צילום: שי אדם)

בצדה השני של הקומה הוצבה פינת אוכל גדולה ומרווחת עשויה גם היא עץ אלון גושני והסלון שכולו תוכנן סביב קיר הקמין המחופה בריקים בגוון גרייז' צופה ישירות לבריכה. דן תכננה את הישיבה כך שתאפשר קשר עין ומעגל שיחה ולשם כך נבחרו ספה גדולה ופינת רביצה זוגית שרופדו בבדים קטיפתיים וצמד כורסאות עור מרופדות עור שמוסיפות צורניות ומרקם שונים. כמו כן בחרה להעשיר את החלל בווילונות לבנים ונשפכים ואמנות של יוצרים מקומיים שמוסיפים כתמי צבע בחלל.

פינת האוכל (צילום: שי אדם)
הישיבה תוכננה כדי לייצר שיחה וקשר עין. הסלון (צילום: שי אדם)

גרם המדרגות מוביל מטה לקומת המרתף. קודם לכן, בירידה של מספר מדרגות, תוכננה מבואה הכוללת ארון מעילים שמובילה לשירותי אורחים מושקעים במיוחד שכוללים אלמנטים כמו לייסטים, טפטים עשירים, שנדליר תלוי וכיור עשוי בטון. בקצה הגרם שמוביל מעלה לקומת החדרים נגלות התקרות הגבוהות עשויות עץ אלון עתיק, שנדלירים מרשימים וגשר שמחלק את הקומה לשניים ומייצר באזור הכניסה לבית מעין חלל כפול. מעברו האחד ממוקם אגף השינה של ההורים ומצידו השני הסוויטה של הבת המתבגרת.

גשר שמחלק את הקומה לשניים ומייצר חלל כפול בכניסה לבית (צילום: שי אדם)

"את מאסטר ההורים תכננתי כקומפלקס שמזכיר בתחושה ובהוויה מלון בוטיק", אומרת דן. "הוא מחופה ברצפות ותקרות עץ שמוסיפים שפע של חמימות ובין חדר השינה לחדר הרחצה תכננתי מבואת ארונות שמייצרת פרטיות ושקט בין האזורים. גם כאן בחרתי להשתמש בחומרים טבעיים אך בצורה יותר עדינה, רומנטית ומרוככת מאשר בחלל הציבורי. בהקשר זה בולטים במיוחד גב המיטה המרופד קטיפה בטכניקת קפיטונז' ומצעי הפשתן".

חדר הרחצה תוכנן בצורה סימטרית - לו ולה - המקלחת והדוש זוגיים, ברהיט האמבט מעץ האלון הותקנו זוג כיורים והרצפה חופתה באריחי פורצלן דמוי חלודה.

אווירה רומנטית ומרוככת בחדר השינה של ההורים (צילום: שי אדם)
חדר רחצה סימטרי עם כיורי לו ולה. חדר הרחצה ביחידת המאסטר (צילום: שי אדם)

בצד השני של הקומה זכתה ביתם הצעירה למעין סוויטה קומפקטית שכוללת פרט לחדר ולחדר רחצה גם מרפסת פרטית משלה.

החצר האחורית גם היא מרווחת במיוחד וכוללת פינות ישיבה וזולה, בריכה גדולה ולצידה מקלחת חיצונית עבור המתרחצים, מטבח ופינת אוכל, סלון חוץ ופרגולות בנויות שמצלות ומגוננות מפני תנאי מזג האוויר בקיץ ובחורף.

סוויטה קומפקטית עם חדר רחצה ומרפסת פרטית. חדרה של הבת המתבגרת (צילום: שי אדם)
החצר האחורית כוללת בריכה, פינת ישיבה, מטבח חיצוני ופינת אוכל (צילום: שי אדם)
שירותי אורחים (צילום: שי אדם)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully