בית קטן ואהבה: שיפוץ לבית משנות ה-40 בזיכרון יעקב

בית קטן עם גג אדום, תריסי עץ, אריחים מרוקניים במטבח ובמקלחות וגינה ים תיכונית מלאה עצי פרי. זו נשמעת כמו פתיחה של רומן היסטורי, אבל זו רק טעימה מבית מיוחד וקסום. שווה לראות

מערכת וואלה! בית ועיצוב
נבנה בשנות ה-40 של המאה הקודמת עם תקרה נהדרת וגבוהה. מבט מגרם המדרגות אל קומת הכניסה (צילום: שי אדם)

הפרוייקט: שיפוץ בית פרטי בזיכרון יעקב
הדיירים: זוג שילדיהם בגרו ועזבו את הבית
עיצוב פנים: ליאת הדס

בפינת רחוב מעוקל בזיכרון יעקב עומד בית מלבני קטן עם גג אדום ותריסי עץ ממסגרים את חלונותיו. גינה ים תיכונית מלאה עצי פרי מצליחה להסתיר אותו מהעין ולשמור על פרטיות דייריו. הבית המקורי נבנה בשנות הארבעים של המאה שעברה עם תקרה נהדרת וגבוהה. האתגר בתכנונו מחדש היה ליצור חלל פתוח וזורם שיגדיל משמעותית את תחושת המרחב, מאחר שכל אחת מקומותיו היא בת פחות משבעים מ"ר.

עוד בוואלה! NEWS

משנה כיוון: כדי ליהנות מהנוף היה צריך לסובב את כל הבית

לכתבה המלאה
(צילום: שי אדם)

"למרות הדחף האישי הראשוני שלי לפתוח את חזית הבית לגינה המקיפה אותו, הדיאלוג עם הדיירים הבהיר לי שהם אנשים מיוחדים וקצת שונים בנוף", נזכרת מעצבת הפנים ליאת הדס, "הם העדיפו לוותר על גדרות ולשמור את הגינה טבעית ופתוחה". הבית נמוך ממפלס הרחוב ומרוחק ממנו משום שהוא ממוקם בחלקו הפנימי של המגרש, ותריסי עץ מלבניים בסגנון טוסקני שומרים על פרטיות דייריו.

"כדי לשמור על תחושת מרחב, הכי חשוב לבחור קריהוט בקנה מידה נכון". ספות כחולות שטיח קילים צבעוני בסלון (צילום: שי אדם)

"ניצול מקסימלי של מטראז' מוגבל מחייב פתרונות יצירתיים. הימנעות מחללי מעבר מיותרים כמו מסדרונות ומבואות משאירה יותר שטח נטו לפונקציות השימושיות עצמן", אומרת המעצבת. בהתאם לכך, שירותי האורחים ממוקמים מימין לדלת הכניסה ונפתחים אל הסלון. דלת יפיפייה ואטומה לחלוטין לרעש הוכיחה את עצמה ואיפשרה לוותר על רהיט כניסה שישמש לחציצה, כך שהחלל נשאר גדול ופתוח.

שירותי האורחים מוקמו סמוך לדלת הכניסה ונפתחים אל הסלון (צילום: שי אדם)

בסלון, ספות קטיפתיות כחולות, משובצות כריות גדולות ומפנקות ושטיח קילים צבעוני מחמם את האווירה. לדברי הדס, "הדבר הכי חשוב בשביל לשמור על תחושת מרחב בחלל הוא להתאים ריהוט בקנה מידה נכון. אין סיבה למלא את הסלון בשולחנות קפה גדולים שיחסמו את המרחב. העדפתי שולחנות פליז קטנים וקלים שקל לנייד והשאירו הרבה אוויר ומקום".

הקיר המפריד בין המטבח לסלון ומכיל את שידת הטלוויזיה מצד אחד, ומדפי עץ לתצוגה במטבח, מצד שני (צילום: שי אדם)
המטבח (צילום: שי אדם)

הקיר שבין המטבח לסלון מבליע בחלקו התחתון את השידה עליה עומדת הטלוויזיה בסלון ומצדו השני, במטבח, מדפי עץ פתוחים לאחסון ותצוגה.

גרם המדרגות הבנוי שהיה בבית הוחלף במדרגות עץ על מסגרת ברזל שנוצלו כך שמצד פינת העבודה יש דלת סמויה לאחסון ומצד המטבח ממוקמים תחתיו המקרר וארונות מטבח.

גרם המדרגות החדש עשוי מדרגות עץ על מסגרת ברזל, ומתחתיו פינת העבודה הפתוחה אל החלל (צילום: שי אדם)

פינת העבודה פתוחה לחלל הציבורי, וממוקמת בין חדר השינה למדרגות ונהנית משפע של אור הנכנס דרך דלת הברזל של הפטיו הפנימי. ארון קיר גדול מתמזג עם הקיר באלגנטיות ומספק שפע של מקום אחסון.

במרכז המטבח כנגד קיר המדפים עומד שולחן האוכל. קיר המטבח מחופה זליג' מרוקאי כחלחל ומעליו הארונות העליונים צבועים בגוון הקיר כך שהם אינם מעמיסים על החלל ושומרים על תחושת הגובה. דלתות זכוכית שוטפות את המטבח באור ומזמינות לצאת לסעוד מתחת לפרגולה שבחצר.

אריחי זליג' מרוקאיים תכלכלים על קיר המטבח ודלת יציאה אל הגינה (צילום: שי אדם)

בחדר השינה הראשי התקרה והרצפה חופו בעץ חם. היום שבו צולמו התמונות בבית היה יום חורפי, ואור אירופי רך שטף את החדר והלם את אווירת הבית.

חיפוי עץ חם על התקרה והרצפה בחדר השינה של ההורים (צילום: שי אדם)
ארון עץ איטלקי עתיק עבר הסבה לשידת רחצה (צילום: שי אדם)

המקלחת הצמודה ליחידת ההורים מחופה באותה דוגמה של אריחי זליג' בשחור-לבן, כמו בשירותי האורחים. ארון עץ איטלקי עתיק עבר הסבה והפך לארון הרחצה שעליו מונח הכיור.

בזמן שקומת הכניסה עברה רביזיה רצינית כולל הסרת עמודים ותכנון מלא מחדש, הקומה העליונה עם חדרי השינה של הילדים שבגרו ועזבו את הבית נשארה מקסימה עם הגג המשופע כמעט כפי שהיתה, ורק המקלחת הכללית שופצה.

בקומה העליונה רק המקלחת עברה שיפוץ (צילום: שי אדם)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully