פיצוץ של צבעים: הלבשת בית בשבי ציון

מהפך משמח לבית שהיה זקוק לרענון ושינוי, תוך מתן מענה לצרכים שהתעוררו עם השנים, והכל בתקציב מהודק והרבה אהבה לצבעים לא שגרתיים וכבוד לרהיטים עם היסטוריה

מערכת וואלה! בית ועיצוב
מראה אקלקטי עם נגיעה כפרית. ביתה של מירב שמחוני בשבי ציון (צילום: סיגל בר-אל)

הפרוייקט: הלבשת בית פרטי בשבי ציון
שטח: 160 מ''ר
הדיירים: זוג + 3
עיצוב והום סטיילינג: מירב שמחוני (בעלת הבית)

הבית נמצא בשבי ציון, יישוב כפרי השוכן ליד הים. בעלת הבית מירב שמחוני היא ילידת המקום, סביה היו ממקימיו וילדיה הם דור רביעי ביישוב. הבית נבנה לפני כ-12 שנה בסגנון כפרי והבחירה באלומיניום הירקרק עבור הפרופילים של החלונות, מתכתבת עם התריסים בבתי המושב הוותיקים אשר נמצאים בשכנות.

עוד בוואלה! NEWS

דירה ירושלמית חשוכה הפכה לפנינת וינטג' מרגשת

לכתבה המלאה
"הרצון היה להפיח חיים וליצור שינוי תוך מתן מענה לצרכים שהתעוררו בבית עם השנים". דלת הכניסה לבית, המטבח וספסל עץ מרופד בפינת העבודה (צילום: סיגל בר-אל)

שמחוני היא בוגרת הסדנא למלאכת הלבשת הבית של גילי אונגר, ואחרי 12 שנים של מגורים בבית היא הרגישה שהוא זקוק לריענון וזריקת צבע שתפיח בו חיים חדשים. "התהליך נעשה במסגרת פרויקט הגמר שלי בסדנא. במהלכו נשענתי על חידוש רהיטים וחפצים שכבר היו בבית, צביעת קירות ורכישת פריטים חדשים ומותאמים. הרצון היה להפיח חיים וליצור שינוי תוך מתן מענה לצרכים שהתעוררו בבית עם השנים - התבגרות הילדים והשינוי התעסוקתי שלי", מספרת שמחוני.

לדבריה, היא כיוונה למראה אקלקטי עם נגיעה כפרית שיתחבר לעיצוב הקיים של הבית ויוסיף לו צבעוניות, אך מבלי לפגוע במראה הבהיר וה'אוורירי' של הבית. "בנוסף, היה לי חשוב לתת כבוד לרהיטי הוינטג' שירשתי ורכשתי במהלך השנים", היא אומרת.

הכל התחיל מהשטיח. חלל הסלון הצבעוני עם קיר ירוק ושטיח פרחוני (צילום: סיגל בר-אל)

בסלון נפרש שטיח בדוגמא וצבעוניות שהקפיצו את החלל והוא היווה 'קצה חוט' לשאר העיצוב של החלל המרכזי. הספה בגוון אפור נייטרלי, כיסא הנדנדה הצהוב והכורסא של סבתה של מירב ששופצה לא מזמן נשארו.

הירושה מסבתא נצבעה בוורוד פוקסיה. סקרטר וינטג' וכיסא נדנדה (צילום: סיגל בר-אל)

הקיר מאחורי הספה נצבע בגוון ירקרק והסקרטר - אף הוא ירושה מסבתא, נצבע בוורוד פוקסיה. גם שולחן הקפה נצבע מחדש ונרכשו כריות נוי חדשות במרקמים וצבעים מתאימים. על הקיר נתלו מספר תמונות ואלמנטים דקורטיביים ווילון בד ארוך בצבע שמנת נתלה מעל דלת היציאה לגינה. כדי להכניס עוד קצת ירוק לחלל, שמחוני פיזרה עציצים שונים.

בפינת האוכל נצבעו שניים מהכסאות בצהוב והשנדליר החום נצבע בוורוד פוקסיה.

לפני כן היתה כאן פינת משפחה, עכשיו זהו חלל עבודה מלא השראה (צילום: סיגל בר-אל)

חלל העבודה שימש קודם לכן כפינת משפחה במרכז הבית והאתגר היה להפוך אותו לפינת עבודה נעימה ואינטימית עבור שמחוני.

שולחן כתיבה משנות ה-50 שהיה שייך לאביו של בעל הבית שופץ תוך שמירה על צבעו המקורי וייחודו. כיסא וינטג' שנצבע מחדש ורופד בבד קטיפה ססגוני צורף אליו. הקיר שמאחוריו נצבע באותו גוון ירקרק ומרגיע המככב גם בסלון, ועליו נתלו יחידת מדפים המשלבת עץ וברזל וגופי תאורה במראה וינטג' נקי.

מדפי מתכת ועץ בפינת העבודה (צילום: סיגל בר-אל)
כיסא וינטג' שנצבע בוורוד ורופד בבד קטיפה פרחוני וססגוני בפינת העבודה של בעלת הבית (צילום: סיגל בר-אל)

ספסל הישיבה והאחסון הארוך שעמד בחלל קודם לכן פוצל, נצבע מחדש בירוק עמוק והותאמו לו מזרן ישיבה וכריות נוי. על קיר נוסף נתלתה קומפוזיציה של רישומים וגלויות. שטיח ועציצים משלימים את המראה.

אווירת ים וגלישה בחדרו של הבן (צילום: סיגל בר-אל)

חדר השינה של בנה האמצעי (13) של שמחוני שימש בעבר כסטודיו שלה, בעיסוקה הקודם כמעצבת גרפית. פוסטרים באווירת ים וגלישה נבחרו, מוסגרו והכתיבו את השפה הצבעונית בחלל. קיר מרכזי נצבע בכחול עמוק, נוספו 2 פופים גדולים, כריות נוי ושטיח בצבעוניות מתאימה. שולחן העבודה הרחב במיוחד שהיה בחדר גם בייעודו הקודם, נשאר והתווספו אליו כיסא אפור, יחידת מגירות ומדפים.

חדר השינה של מאיה בת ה-8 (צילום: סיגל בר-אל)
הטפט נבחר ראשון והכתיב את הטון. טפט פרחוני של פיפ סטודיו ומנורת וינטג' (צילום: סיגל בר-אל)

בחדרה של הבת (8) הטפט של PIP STUDIO נבחר ראשון והכתיב את הטון - דומיננטי, עשיר ושמח. שאר הקירות נצבעו בוורוד בהיר מעושן מעט ונתלו עליהם גלויות ממוסגרות, לבבות מחומרים שונים ועוד. דלתות ארון הוויטרינה, שהיה שייך לסבתו של בעל הבית, נצבעו בגוון הוורדרד של הקירות וידיות העץ הוחלפו במוזהבות.

ארון ויטרינה עתיק שעבר בירושה נצבע בוורדרד עדין והוחלפו לו ידיות. חדר השינה של הבת (צילום: סיגל בר-אל)

חלקו השני של ספסל האחסון מפינת המשפחה מוקם בחדר הזה והותאמו לו מזרון חדש וכריות נוי. שטיח אפרפר נבחר לאזן את הצבעוניות המתוקה וליד המיטה הוצב שרפרף וינטג' קטן שנצבע מחדש.

הקיר שמאחורי המיטה נצבע בגוון כחול-ירוק ומיד הקפיץ את החלל. חדר השינה (צילום: סיגל בר-אל)

שמחוני הרגישה שחדר השינה שלה ושל בן זוגה קצת רגוע מדי. היא ביקשה להוסיף לו אופי וצבע שיהיה נוכח אך במקביל ישמר חלל שקט ונעים. לפיכך, הקיר מאחורי המיטה נצבע בגוון ירוק/כחול עמוק שמיד הקפיץ את החלל.

שטיח מלבני צר למרגלות המיטה וכריות נוי ססגוניות שהונחו עליה הוסיפו אופי וצבע לחדר. חדר השינה (צילום: סיגל בר-אל)

שידות הצד הסטנדרטיות הוחלפו בשידות וינטג' קטנות שנצבעו בוורוד, וילונות בד בצבע שמנת נתלו, על המיטה נפרש כיסוי, הונחו עליה כריות נוי ושטיח מלבני צר נפרס למרגלותיה. הידיות בשידת האיקאה הוחלפו לידיות קרמיקה צבעוניות ומגוון דקורציות נתלו על הקיר.

"כמעט כל צבע שבחרתי לקיר או פריט נתקל בתחילה בהרמת גבה וסימני שאלה מצד שאר בני הבית". שרפרף וינטג' שנצבע מחדש ופריטי דקורציה על הקיר (צילום: סיגל בר-אל)

"כמעט כל צבע שבחרתי לקיר או פריט נתקל בתחילה בהרמת גבה וסימני שאלה מצד שאר בני הבית, אך בסוף התהליך התקבל השינוי בשביעות רצון גדולה ופרגון. אני מרגישה שלמרות התקציב הלא גבוה שהושקע בפרויקט (15,000 ש"ח), לא התפשרתי. והתוצאה שהתקבלה גם השיגה את המטרות שהצבתי לעצמי וגם אהובה מאוד על כל בני הבית", מסכמת שמחוני.

לעמוד האינסטגרם של מירב שמחוני

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully