חלום שהתגשם: בית כפרי באמצע עיר אורבנית

במרכז הארץ, בסביבה עירונית מובהקת, עומד הבית הזה שעוצב בסגנון אירופי-כפרי. כל פרט כאן החל מדוגמת הפרקט, גופי התאורה ואפילו התמונה שנתלתה בסלון, נבחר בקפידה כדי לייצר את התחושה החמימה שעוטפת מיד כל מי שנכנס אליו

מערכת וואלה! בית ועיצוב
סביבת מגורים עוטפת ומזמינה, באווירה כפרית (צילום: איתי בנית)

הפרוייקט: בית פרטי בעיר במרכז הארץ
שטח: 220 מ"ר
הדיירים: זוג + 3 ילדים
אדריכלות, תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל

הבית ממוקם על מגרש בשטח של כחצי דונם באחת מערי המרכז, בשטח בנוי של 220 מ"ר המתפרסים על פני שתי קומות. בבית גרים זוג ושלושת ילדיהם. הבקשה של הדיירים היתה ליצור סביבת מגורים עוטפת ומזמינה, תוך יצירת אווירה כפרית, למרות שהנכס ממוקם בעיר אורבנית.

עוד בוואלה! NEWS

זה בית או גלריה? ביתם של אספני אמנות ישראלית

לכתבה המלאה
לדיירים היה חשוב שאיזור האירוח החיצוני יתוכנן כך שלא יפנה למגרש השכן ויספק להם פרטיות (צילום: איתי בנית)

בנוסף, היה חשוב לתכנן סביבת אירוח חיצונית אינטימית שאינה פונה למגרש השכן. לטובת הפרוייקט פנו בעלי הבית לשרה ונירית פרנקל, בעלות המשרד FRENKEL ARCHITECTURE+INTERIOR , ואלה הצליחו לייצר נראות אקלקטית, שאינה נצמדת למגמה זו או אחרת, ויחד עם זאת יוצרת מראה על זמני.

עבור המעטפת החיצונית נבחר סגנון אירופי-קלאסי. לצורך כך שולבו בריקים צבועים לבן עם טיח בהיר שבחלקו התחתון ניתוקים שיוצרים טקסטורה מעניינת. תריסי העץ הלבנים בולטים על רקע הפרופיל הבלגי הכהה.

טיח בהיר, בריקים, ותריסי עץ לבנים על רקע פרופיל בלגי כהה. המעטפת החיצונית של המבנה תוכננה בסגנון אירופי-קלאסי (צילום: איתי בנית)

המבנה תוכנן כך שאיזורי המחייה הפנימיים יפנו לאיזור האירוח החיצוני ולבריכה, על מנת לתת אווריריות מעוצבת. בקומת הכניסה ממוקם המרחב ציבורי הפתוח והמואר, וגם סוויטת הורים אינטימית. ספריה דומיננטית עשויה עץ אלון שוברת את הצבעוניות המונוכרומטית ומכניסה חמימות עיצובית. היא גם מסמנת את ההפרדה בין איזור האירוח המשותף ובין פרוזדור שמוביל לסוויטת ההורים ונסתר מהחלל הציבורי.

ספריה מעוצבת מעץ מסמנת את ההפרדה בין האזור הציבורי ובין המסדרון שמוביל לסוויטת השינה של ההורים (צילום: איתי בנית)
3 גופי תאורה פיסוליים משיש וברזל תלויים מעל פינת האוכל (צילום: איתי בנית)

הצבעוניות השולטת בבית היא בגווני שחור, לבן וגרפיט, ופרקט עץ אלון בהיר בדוגמת פישבון. בחלל הציבורי הגג חושף קורות עץ מולבנות, שמספקות אווירה מעט כפרית-תעשייתית לחלל.

הקו המודרני ממשיך גם במטבח. חזיתות המטבח נצבעו בגוון גרפיט, שיוצר ניגוד עם שיש הסטטואריו הבהיר. במקביל למטבח, ממוקמת פינת האוכל מעץ אלון מגורד צבוע בפחם וכיסאות עץ קלילים, מינימליסטיים ונמוכים. משחק החומרים והצבעים תורם לניגודיות העיצובית. מינימליסטי, מול כפרי. ניגודיות של חום וקור. שלושה גופי תאורה פיסוליים מברזל בשילוב שיש, תלויים מעל פינת האוכל ותורמים למראה המינימליסטי.

ניגודיות של חום וקור. חזיתות שחורות במטבח, מול שיש בהיר וריצוף אלון בדוגמת פישבון (צילום: איתי בנית)
הצבעוניות השולטת בבית היא בגווני שחור, לבן וגרפיט (צילום: איתי בנית)

בחלל הסלון ניצבת מערכת ישיבה עמוקה עטופה בד פשתן, עם שלל כריות, מולה שתי כורסאות ברזל עם כריות בגוון ניוד. התמונה שתלויה מעל הספה תוחמת את פינת הישיבה, תוך שהיא יוצרת תחושת אינטימיות בחלל, המתנשא לגובה של כ-5 מטרים.

השולחן הסלוני עשוי עץ מגורד בגוון פחם, המתכתב עם זה שבפינת האוכל. רגלי הברזל המינימליסטיות של השולחן מכניסות מימד תעשייתי לחלל המעונב. כדי החרס העתיקים יוצרים ניגודיות ביחס לאלמנטים המודרניים, מחממים את האווירה ויוצקים לתוכה מימד תרבותי, אמנותי והיסטורי.

ספת ישיבה עמוקה מרופדת פשתן ומעליה תמונה, שנבחרה כדי לייצר אינטימיות בחלל הגבוה (צילום: איתי בנית)

גרם המדרגות הממוקם בין ספריית האלון לשירותי האורחים עשוי שלחים מרחפים עטופים באבן. המעקה מורכב ממוטות ברזל בגוון כהה ומאחז יד מעץ מסוגנן ומפותל שבוצע בעבודת יד אומן. בשירותי האורחים ניצב כיור FREE STANDING עשוי חבית מתכת על גבי קיר נגרות מחורץ, שעליו נתלתה גם מראה עם מסגרת מרחפת מברזל ומדף לדקורציה.

כיור עשוי חבית מתכת ומראה מרחפת בשירותי האורחים (צילום: איתי בנית)
שלחים מרחפים עטופים באבן. גרם המדרגות (צילום: איתי בנית)

בסוויטת השינה ניכר כי הסגנון חם יותר, ובא לידי ביטוי בשפע של טקסטיל וטפט טקסטורלי שהותקן על הקיר שנגדו ניצבת המיטה. על הקיר שממול נבנה ארון קיר ארוך עשוי שלבי תריסים בהירים שתפקידם לשבור את מסת החלל ולהכניס רובד חומרי נוסף. מבעד לחלון נשקפת הבריכה שלצדה פינת ישיבה אינטימית שנתחמה בעזרת שטיח וכורסאות.

סגנון עיצובי חם יותר עם טקסטיל שופע. סוויטת השינה של ההורים בקומת הכניסה (צילום: איתי בנית)
טפט עם מרקם בולט הותקן על הקיר שעליו ניצבת המיטה (צילום: איתי בנית)

אל חדר הרחצה בסוויטת השינה מובילות צמד דלתות מפרופיל בלגי בגוון בהיר ומרענן ופרקט האלון ממשיך גם לתוכו. ארון הכיור עשוי נגרות מרחפת שמצליח לתת תחושה של רהיט בפני עצמו ובאגרטל הענבר שמוצב על גביו מונחים ענפי קינואה בתצורתם הטבעית. פרטי פרזול פליז נחושתי מאזנים במעט את הגג החשוף שיוצר תחושה של נפח וגובה.

אגרטל ענברי עם ענפי קינואה מונח על שידת העץ המרחפת בחדר הרחצה של ההורים (צילום: איתי בנית)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully