הילדים עזבו את הבית, בואו נשבור כמה קירות

    בני זוג שילדיהם עזבו את הקן החליטו להפוך את העיצוב הכבד והמיושן של ביתם הפרטי במבשרת ציון לחלל מודרני ומעוצב עם חדרי שירותים לא פחות ממרגשים ומטבח כפרי עם טוויסט

    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    "יש לנו הרבה חלומות ועכשיו זה הזמן להגשים אותם" (צילום: שי אפשטיין)

    הפרוייקט: בית פרטי 6 חדרים
    הדיירים: זוג + 3 ילדים (2 עזבו את הבית)
    עיצוב פנים: שמרית אוחיון
    חיפויים, ריצופים ודלתות פנים: טובול קרמיקה

    "הגוזלים עזבו את הקן, זו הזדמנות נהדרת בשבילנו לשפץ ולעצב את הבית בהתאם, יש לנו הרבה חלומות עכשיו זה הזמן שלנו להגשים אותם"- באלה המילים פנו בעליו של בית במבשרת ציון בפגישתם הראשונה עם מעצבת הפנים שמרית אוחיון.

    הסלון הורחב בעזרת תוספת בנייה (צילום: שי אפשטיין)

    בני הזוג שאוהבים מאוד את השכונה בה הם מתגוררים, העדיפו לשפץ ולהרחיב את ביתם הפרטי בעל 3 המפלסים כדי להתגבר על העיצוב הכבד והמיושן של הבית, מתוך הבנה שהבית יראה אחרת לחלוטין לאחר השיפוץ, מצד אחד נוח ופרקטי ומצד שני מעוצב ועדכני.

    עוד בוואלה! NEWS

    ביופיליה: הכירו את הטרנד החדש בבתי היוקרה

    לכתבה המלאה

    התכנית העיצובית החדשה כללה הרחבה של הסלון בעזרת תוספת בנייה, איחוד של המטבח ופינת האוכל לאזור אחד, הרחבת מפתחי החלונות, ארגון מחדש של החלוקה הפנימית באזור חדרי השינה שנמצאים בקומה השנייה ויצירת יחידת שינה חדשה עבור הבת הצעירה בקומת הגג. חדרי הרחצה כמובן נהרסו גם הם ונבנו מחדש בקפידה בהתאם לצורכי הלקוחות.

    פינת האוכל הוזזה ואוחדה עם המטבח (צילום: שי אפשטיין)
    חומריות של עץ אגוז וטקסטורות בטון שולבו בעיצוב הכללי (צילום: שי אפשטיין)

    "היה ברור ללקוחות שעיצוב הבית יהיה מודרני חם ומזמין, המשלב בתוכו צבעוניות עדינה וביניהם גווני טורקיז", אומרת אוחיון, "לתוך זה שילבתי גם חומריות של עץ אגוז וטקסטורות בטון". לדבריה, בסלון הבית טרם השיפוץ היתה תלויה תמונה גדולה וצבעונית שהלקוחה ביקשה לשלב גם בעיצוב החדש. אוחיון בחרה לגזור ממנה את סקאלת הצבעים שנבחרה עבור העיצוב החדש וההשראה ממנה הנחתה אותה בעבודתה.

    מבטח 'כפרי לייט' עם קונטרסט ממשטח דמוי בטון כהה. המטבח (צילום: שי אפשטיין)

    "אחד החלומות של הלקוחה היה מטבח בסגנון כפרי עם דלתות עם חריטות וידיות חיצוניות. האתגר היה לתכנן ולעצב בית בקונספט עיצובי מודרני חם ומזמין, ולשלבו באלגנטיות עם מטבח בסגנון "כפרי לייט" שביקשה", אומרת אוחיון. לשם כך תוכנן מטבח עם מוטיבים כפריים אך עם טוויסט קטן - משטח שיש דמוי בטון כהה, שיצר קונטרסט מעניין ולא שגרתי בשילובו עם העיצוב המודרני.

    הלקוחה ביקשה חדרי רחצה שיגרמו לה להתרגש בכל פעם מחדש (צילום: שי אפשטיין)

    עוד בקשה ספציפית של הלקוחה היתה לעצב חדרי רחצה שיגרמו לה להתרגש בכל פעם שהיא תיכנס אליהם. בסוויטת ההורים עוצב חדר רחצה עם חיפויים שחורים מיוחדים בעלי עורקים עדינים לתוכו שולב ריצוף דמוי עץ, שמוביל לתוך המקלחון שבו ספסל ישיבה.

    חיפויים שחורים עם עורקים עדינים ומיוחדים בחדר הרחצה של ההורים (צילום: שי אפשטיין)
    ריצוף דמוי עץ במקלחון מוביל אל ספסל ישיבה (צילום: שי אפשטיין)

    סוויטת השינה של ההורים עוצבה באופן מינימליסטי רגוע ושקט בגוונים של טורקיז - אפור ועץ אלון והיא כוללת גם חדר ארונות.

    עיצוב מינימליסטי ורגוע בסוויטת השינה של ההורים (צילום: שי אפשטיין)

    שירותי האורחים מדברים באותה שפה עיצובית של שאר הבית, אף על פי ששולבו בהם אריחים ירקרקים עם דוגמא אוריינטלית שנותקו מהקיר והובלטו על ידי תאורה נסתרת.

    אריחים ירקרקים בטקסטורה אוריינטלית בשירותי האורחים (צילום: שי אפשטיין)

    קומת הגג תוכננה מחדש עבור בתם הסטודנטית בצבעים בהירים וצעירים של אפור, ורוד וטורקיז. הבת ביקשה במפורש חדר ארונות שיכיל המון אחסון, ולשם כך יוצרו הארונות בהתאמה אישית לצרכיה ולנתוני הגג המשופע,כיחידת נגרות משולבת שכוללת גם שולחן עבודה ושידת צד, למיטה שהוצבה בהמשכה.

    נגרות מותאמת אישית ביחידת השינה של הבת הסטודנטית בקומת הגג המשופעת (צילום: שי אפשטיין)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully