הבית הירוק: עיצוב נכון בתקציב מוגבל

    מה עושים כשהטעם של בני הזוג לא ממש תואם? איך מפשרים בין בני זוג שצריכים להתגורר באותה דירה, אבל בזמן שהוא נמשך לצבעוניות עזה, היא חוששת מלגור ב'קרקס רטרו'? התשובה והתמונות בפנים

    • עיצוב פנים
    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    ירוק בעיניים. החלל הציבורי שכולל סלון, פינת אוכל ומטבח (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)

    הפרוייקט: עיצוב דירת קבלן בקרית אונו
    הדיירים: זוג + 2
    עיצוב פנים: ליאת עסיג
    תקציב: 185 אלף ש"ח

    הדירה במגדל בקרית אונו עוצבה עבור משפחה צעירה, זוג עם שני ילדים קטנים. כחודשיים וחצי לפני המעבר לדירת הקבלן שלהם הם פנו למעצבת ליאת עסיג. לכאורה, הדירה היתה מוכנה ומרוצפת, אפילו המטבח כבר עמד במקומו. אבל הלקוחות הרגישו שעזרה מאשת מקצוע תצליח להוציא את המקסימום מהדירה, ותסייע להתאים אותה במיוחד עבורם. תחילת התהליך, לדברי עסיג, הוא דיוק הצרכים, וניתוח אורחות חייהם של בני המשפחה, לאחר מכן, אפשר לצאת לדרך.

    עוד בוואלה! NEWS

    אלמנט ההפתעה: ברגע שפותחים את הדלת, רק רוצים להישאר

    לכתבה המלאה
    יחידת אחסון מודולארית מאיקאה בשילוב עם נגרות אישית על הקיר המרכזי בסלון (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)

    בני הזוג לא התחברו לבחירות שנעשו על ידי הקבלן, ולמרות שעמד לרשותם תקציב מוגבל, הם רצו לשנות את החיפויים במקלחות ולהחליף את המטבח - שני אלמנטים שעלויותיהם גבוהות יחסית. "כיוון שהתקציב היה מוגבל, האתגר הראשון מבחינתי היה לבצע שינויים מהותיים תוך ניסיון לנצל כמה שיותר מהקיים בכדי לצמצם עלויות", אומרת המעצבת.

    המטבח הקבלני הקיים שודרג כדי לעמוד באילוצי התקציב (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)

    כאמור, בדירה היה כבר מטבח: סטנדרט קבלני פשוט ביותר, חסכני בפרזול ובשטחי אחסון. המטבח הנוכחי הוא שדרוג של המטבח הקבלני. "שמרנו על הגופים הקיימים בחלקו התחתון, המרנו דלתות במגירות כך שהתפעול יהיה פרקטי ונוח יותר, האחסון העליון הוחלף וכן נוספו יחידות מזווה בשני קצוות המטבח", מסבירה עסיג את הבחירות שנעשו כדי להשיג את המטרה מבלי לפגוע בתקציב. "החזיתות התחתונות הוחלפו וגם הידיות, כך יצרנו ממטבח קבלן בסיסי מטבח פרקטי ומעוצב שנעים לעבוד בו וחסכנו עשרות אלפי שקלים".

    איך גורמים לבני זוג עם טעם שונה להרגיש בבית? (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)

    אתגר נוסף ומורכב לא פחות, היה לשוות לדירה מראה שינעם לשני בני הזוג, שבבסיסם אוהבים דברים שונים מאוד, כך ששניהם ירגישו שם בבית. כך כתבה הלקוחה במייל למעצבת: "כפי שציינתי, להגיד 'הטעם שלנו' זה קצת מורכב... כי יש לנו טעמים שונים". ובכל זאת, היו כמה דברים שעליהם כן הסכימו: שניהם אוהבים שילוב של עץ, צורות גיאומטריות, מראה יחסית מודרני ונקי (לא מדי), גוונים של כחול, טורקיז, ירוק ואפור. טעמה של האישה הוא רגוע יותר, ואילו בן זוגה נוטה אחר צבעוניות עזה יותר. היא ביקשה לא להרגיש כאילו שהיא "גרה בתוך קרקס רטרו", והוא ביקש "שהעיצוב לא יהיה משעמם".

    במקלחות התעקשה המעצבת להשאיר את הריצוף הקיים (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)

    גולת הכותרת בדירה היא הקיר המרכזי לאורך החלל הציבורי, המרכז בתוכו פונקציות רבות שעושות סדר ברמה הפונקציונאלית והעיצובית גם יחד. הוא מגלה ומסתיר לפי דרישה את ציוד המולטימדיה, מדף מפתחות בכניסה לבית, הסתרה מהירה של צעצועים בסלון, אחסון ספרים ומסמכים.

    בהמשכו ארון המגדיר את המבואה, מאחוריו מוסתרים ארון החשמל והתקשורת, תליית מעילים, תיקים ואחסון נוסף, ספסל לחליצת נעליים ומראה.

    שילוב אריחים ומשחקי צבע בטיח נותנים טאץ' רענן. מקלחת ההורים (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)

    הקיר עשוי משתי יחידות - האחת תוכננה באמצעות יחידות אחסון מודולאריות מאיקאה בהם שולבו "תיבות" מפורניר אלון ומשטח עליון שיוצר על ידי נגר. והשנייה, עבודת נגרות שיוצרה במיוחד עבור הלקוחות. "השימוש בגוון הירוק בנגרות ובצבע הקיר איפשר ליצור מראה הרמוני שמייצר הרבה עניין בחלל", אומרת עסיג.

    במקלחות התעקשה המעצבת לשמור על הריצוף הקיים - ריצוף גרניט פורצלן דמוי שיש - ולעבוד איתו, תוך שילוב של אריחים לבנים רחבים וטיח צבעוני בגוונים דומיננטיים שמכניסים טאץ' רענן המפר את האיזון הסולידי בחללים אלו. הגוון הירוק מהחלל הציבורי ממשיך גם בתוך החללים הרטובים הנוספים.

    קולור בלוק בגווני כחול ביחידת ההורים (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)

    ביחידת ההורים ממשיך השימוש בקולור בלוק, הפעם בצבע כחול. למרות הגוון העז מתקבלת תחושה מאוד נעימה והרמונית הודות לחזרתיות הגוון בגב המיטה, בשידות האחסון ( שידות איקאה שנצבעו) ובטיח במקלחת ההורים.

    עוד שדרוג לרהיט איקאה. שידה צבועה (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)

    בחדר הילדים בחרנו להכניס נגיעות צהוב שיוסיפו שמחה ועניין. בעל הדירה הוא נגר חובב והוא שיפץ את המיטה והשידה בחדר הילדים כך שיתאמו לסקאלה הנבחרת, וגם בנה את מדפי הספרים בחדר.

    נגיעות של צהוב ונגרות של בעל הבית בחדר הילדים (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)
    (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)

    עבודת הנגרות שלו מככבת גם במרפסת, שבה בנה אדניות עץ, בתוכן נשתלו צמחים שמוסיפים ירוק גם בחלל החיצוני של הדירה.

    אדניות עץ במרפסת (צילום: אנסטסיה פרילוצקי)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully