מגן ילדים לגן עדן: בית פרטי שופץ בתקציב של 900 אלף ₪

    זה התחיל משיפוץ "רק" של חדרי השינה, אבל התוצאה שם פתחה לדיירים את התיאבון. כמה מאות אלפי שקלים אחר כך, לגן הילדים שפעל כאן כבר לא היה זכר והם נותרו עם חלל מעודכן ומעוצב לעילא

    • עיצוב פנים
    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    השיפוץ נערך בשלבים, ובני הבית המשיכו להתגורר בו במהלכו. הסלון והמטבח (צילום: אסף פינצ'וק)

    הפרוייקט: שיפוץ בית פרטי ששימש כגן ילדים
    שטח: 250 מ"ר
    הדיירים: זוג שילדיהם בגרו ועזבו את הבית
    עיצוב פנים: מאיה האזרחי
    תאורה: GLOW

    הבית, ששטחו 250 מ"ר ממוקם במרכז הארץ. הוא מתפרס על פני 4 קומות ובו מתגוררים בני זוג בשנות ה-50 לחייהם, עם ילדיהם שאוטוטו עוזבים את הבית. בני הזוג פנו למעצבת מאיה האזרחי על מנת להתאים את הבית לצרכי חייהם החדשים. מתוך ארבעת ילדיהם נותרו בבית שניים, וגם הם כבר מסמנים על עזיבתם הקרובה.

    עוד בוואלה! NEWS

    הכי רחוק מהסטנדרט: מהפך לדירת מחיר למשתכן

    לכתבה המלאה
    רמת עיצוב גבוהה, אך לא בזבזנית (צילום: אסף פינצ'וק)

    במסגרת בקשותיהם העיקריות, הבהירו בני הזוג כי הבית ישמש אותם בשנים הקרובות כאשר בשלב מסוים בעתיד הלא רחוק הם ירצו לעשות מעבר לדירה קטנה יותר. תקציב השיפוץ שהוקצה לצורך הפרוייקט עמד על 880,000 ש"ח (כולל עלויות קבלן), והמעצבת הקדישה מחשבה יתרה לשמירה על רמת עיצוב גבוהה, אך עם זאת לא בזבזנית או יקרה מדי.

    המטבח הועתק למיקום סמוך לגינה, כדי להקל על בעלי הבית שאוהבים לארח (צילום: אסף פינצ'וק)

    הבית לא שופץ כ-20 שנה, וחוץ מהבלאי גם חלוקת החלל והעיצוב בו היו מיושנים ולא מספיק פרקטיים. בנוסף, חלק מהבית שימש כגן ילדים וכתוצאה מכך הוא הותאם לילדים הן בצבעים החזקים והססגוניים והן בבלאי שנוצר מהר יותר תודות לקטנטנים. הגינה שימשה ברובה כג'ימבורי ובשל כך המשפחה כמעט ולא עשתה בה שימוש.

    תוצאת השיפוץ בקומת השינה עשתה להם חשק לעדכן גם את החלל המרכזי. המטבח (צילום: אסף פינצ'וק)

    החלק המאתגר ביותר היה לנהל את השיפוץ בזמן שהמשפחה נשארת להתגורר בבית, ולכן השיפוץ החל בקומת חדרי השינה, ובזמן זה המשפחה עברה לגור במרתף (עם כניסה נפרדת). בקומת חדרי השינה בוצע תכנון מחודש, וסוויטת ההורים הוגדלה על חשבון חדרה של אחת הבנות, שכבר עזבה את הבית. בקומה זו נותרו כעת 3 חדרי שינה מרווחים ויפים. גם שני חדרי הרחצה בקומה הוגדלו באופן משמעותי על חשבון מרפסת שירות וחדר ארונות שבוטלו. המעצבת יצרה 2 מקלחונים מרווחים ומפנקים, חללי אחסון פרקטיים ופינות נוי שיוסיפו לאסתטיקה של החלל.

    סכמת גוונים מונוכרומטית ולא מנקרת עיניים (צילום: אסף פינצ'וק)

    לאחר שראו את התוצאה של השיפוץ בקומת החדרים, הלקוחות "קיבלו תאבון" והחליטו להרחיב את השיפוץ גם לקומת הכניסה שמהווה את לב הבית. הם ביקשו לשוות לחלל מראה מודרני, נקי ומוקפד וביקשו שהשיפוץ לא "ינקר עיניים" או יהיה "מוגזם".

    סכמת הגוונים שנבחרה עבור קומת הכניסה היא מונוכרומטית (לבן-אפור-שחור) עם נגיעות מקומיות של צבע נועז. העיצוב הוא מודרני ועכשווי, אך אינו מנקר עיניים, בזכות שימוש בחומרים טבעיים כגון עץ, אבן ובטון, לצד חומרים נקיים כמו זכוכית, אלומיניום ועוד. המעצבת הרבתה להשתמש באלמנטים גאומטריים וקווים ישרים, והוסיפה להם אקססוריז שמלבישים את החלל ומייצרים בו עניין.

    גופי התאורה דומיננטיים בחלל (צילום: אסף פינצ'וק)

    לתאורה (נרכשה ב"GLOW") יש חלק משמעותי ודומיננטי בתחושת השלמות של החלל. היא מספקת תרחישי תאורה שונים בכל חלל הבית, לשעות השונות ולסיטואציות השונות שמתקיימות בו (תאורה חזקה / תאורה רומנטית / תאורת אווירה לשעות הערב / תאורה רכה לשעות הצפייה בטלויזיה וכו').

    נגיעות של צבע באקססוריז. הסלון (צילום: אסף פינצ'וק)

    מיקומו של המטבח הועתק, וכעת הוא שוכן לצד הגינה. מהלך זה יצר תכנית נכונה יותר במישור הפרקטי והן בפן העיצובי - המטרה היתה להקל על בני הזוג שנוהגים לארח לא מעט, ולאחר השיפוץ יוכלו לעשות זאת בחצר המחודשת.

    בכדי לממש את הרעיון, הבית הוגדל על חשבון הגינה, בהתאם לקווי הבניין המותרים, ויצר מבנה מלבני שהחמיא מאוד לחלל הפנימי של הבית והן לחלל החצר.

    גרם המדרגות המשודרג ומעקה הזכוכית החדש (צילום: אסף פינצ'וק)

    התקבלה החלטה לוותר על הקמין שהיה מרכז הבית אך העניק תחושה מאוד כבדה ומסורבלת בחלל. כחלופה, הותקן חימום תת רצפתי, ובכך נוצרה תחושה של רווחה ומרחב. גרם המדרגות שודרג והותאם לו מעקה זכוכית חדש, וכך זכה גם הוא בנוכחות במרכז הבית.

    חדרי רחצה מרווחים עם מקלחונים מפנקים בקומת השינה (צילום: אסף פינצ'וק)

    המרתף, ששימש כגן ילדים, הפך ליחידת דיור שמשמשת אורחים ובני משפחה שמגיעים מחו"ל להתארח אצל בעלי הבית. עליית הגג הוגדרה כיחידת מגורים עבור הבן החייל, ושם בוצע שיפוץ מינימלי שכלל את חידוש חדר הרחצה, הנחת פרקט והחלפת ריהוט.

    פעם היה פה גן ילדים. המרתף, לפני השיפוץ (צילום: באדיבות הדיירים)
    המטבח, לפני השיפוץ (צילום: באדיבות הדיירים)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully