הכי רחוק מהסטנדרט: מהפך לדירת מחיר למשתכן

    רוכשי דירות במסגרת תכנית "מחיר למשתכן" אינם יכולים לשנות דבר במפרט עד לאחר מסירת הדירה. זמן קצר לאחר שזוג צעיר קיבל לידיו את המפתחות לדירה, ובתקציב לא גדול, היא הפכה מגנרית לשיקית, עם באלאנס צבעוני מעודן ונעים

    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    רוכשי הדירות לא יכולים לשנות דבר במפרט עד לקבלת המפתח. דירת מחיר למשתכן שעוצבה על ידי הילה אלטר (צילום: מאור מויאל)

    הפרוייקט: דירת 4 חדרים ב"מחיר למשתכן" ביבנה
    הדיירים: זוג + 2
    עיצוב: הילה אלטר
    תאורה: מחסני תאורה

    תכנית מחיר למשתכן, פרויקט הדיור השאפתני שיזם שר האוצר כחלון בשעתו, ידעה לאורך השנים עליות ומורדות. על אף הכוונות הטובות דווחו לא מעט מקרים של זוגות צעירים מאוכזבים מהליכי הבירוקרטיה אך בעיקר בשל העובדה שלא ניתן לשנות בהן דבר עד לסיום הבניה.

    עוד בוואלה! NEWS

    מרפסת בגודל הדירה: ככה יוצרים גינה על גג בניין

    לכתבה המלאה
    צבעים ורודים בהירים מאפיינים את העיצוב בכמה מן החדרים. הסלון (צילום: מאור מויאל)

    מעצבת הפנים הילה אלטר הוכיחה שאפשר גם אחרת. בפרק זמן קצר ובסכום לא מאוד גדול הצליחה להפוך את דירתם של זוג בשנות ה-30 לחייהם ושני ילדיהם הצעירים מגנרית לעדכנית, שיקית ומטופחת - הכי רחוק שרק אפשר מהסטנדרט.

    דירת ארבעת החדרים שייכת לזוג צעיר שהעתיקו את חייהם אחרי שנים של מגורים בחולון לעיר יבנה, שם ממוקמת הדירה בה זכו בהגרלה שהיא גם עיר הולדתה של בעלת הבית. "הדירה ממוקמת ביבנה הירוקה. השכלנו להפוך אותה מדירת קבלן סטנדרטית לדירה יפה ופונקציונלית, חמה וביתית בצבעים ורודים ואפרפרים בשילוב נגיעות של עץ", משחזרת מעצבת הפנים הילה אלטר שאחראית על המהפך המרשים.

    הדיירים היו מעורבים בתהליך לאורך כל הדרך. קיר הטלוויזיה והמזנון בסלון (צילום: מאור מויאל)

    "כבר בתחילת העבודה המשותפת הבנתי שלבני הזוג טעם משובח וניתן להגיע איתם יחד לתוצאה מרשימה ממש. הם היו מעורבים בתהליך, סמכו עלי לכל אורך הפרויקט ונתנו לי את הזכות לעצב להם את בית חלומותיהם, סיפרה אלטר" .

    הקיר שחצץ בין המטבח לסלון נשבר לטובת חלל פתוח עם מקום לאי (צילום: מאור מויאל)

    את קיר המטבח שחצץ בין המטבח לסלון בחרה אלטר לשבור על מנת לייצר חלל פתוח ומקום לאי רחב וגדול שם כל המשפחה תוכל להתכנס לארוחות ולקפה נעים של בוקר. בנוסף, תכננה והתאימה את תשתיות החשמל, התאורה והמיזוג כך יצרה מרחב פתוח, אוורירי ומוקפד. ניכר בתוצאה הסופית שמחשבה רבה הושקעה בכל פרט, על מנת ליצור חלל מאוזן שמשלב אלמנטים גיאומטריים עדכניים ובאלנס צבעוני מעודן ונעים.

    מחשבה רבה הושקעה בכל פרט. הסלון (צילום: מאור מויאל)

    "חשוב היה לי לייצר עבורם מרחב אסתטי ופונקציונלי, ואחד הדברים ששמתי עליהם דגש הוא נושא התאורה", היא מסבירה. "את גופי התאורה בחרנו לרכוש במחסני תאורה. לצד גופי תאורה פונקציונליים ומינימליסטיים שילבתי גופי תאורה מוזהבים, שמוסיפים מימד חשוב לאווירה. הם מהווים מוקדי הארה חשובים (מעל האי במטבח ובסלון, לדוגמה) ומשמשים כנקודות צבע חיוניות שמאירות את החלל, תרתי משמע", אומרת המעצבת אלטר. קירות חלל המגורים חופו בפרקט למינציה תלת-מימדי ובחיפוי במראה בטון, ליצירת מראה חמים ומזמין. בנוסף, תיכננה המעצבת יחידת נגרות שעונה על צרכי המשפחה ומוסיפה יופי ויוקרה לחלל.

    הציור מעל הקונסולה הנפתחת מעניק נוכחות ומשתלב עם הגוונים בחלל (צילום: מאור מויאל)

    את פינת האוכל המיוחדת שנפתחת מקונסולה לשולחן אוכל רחב ידיים עיטרה אלטר בציור מקורי שמעניק נוכחות ומשתלב בצורה מושלמת עם גווני חלל המגורים.

    גופי התאורה משמשים גם כנקודות צבע חיוניות. גוף תאורה מוזהב במטבח (צילום: מאור מויאל)

    עבור שני ילדיהם הצעירים של הזוג עיצבה חדר שינה משותף שמגדיר לכל אחד צד משלו בחדר באמצעות שילוב צבעים הרמוני, ובנוף השניים נהנים גם מחדר משחקים שעוצב בסגנון ג'ונגל ועושה חשק למשחק ולכיף שאינו נגמר.

    חדר המשחקים במוטיב ג'ונגל (צילום: מאור מויאל)
    חדר שינה משותף לילדים (צילום: מאור מויאל)

    חדר השינה של ההורים עוצב כחדר בבית מלון בוטיק עם צבעוניות עדינה של ורוד פודרה וטקסטיל רך לצד קירות שנצבעו באפקט בטון. בחדרי הרחצה היפים, הותקנו ארונות אמבטיה בנגרות אישית, שנצבעו בצבעים חמים ומיוחדים.

    צבעי פודרה רכים בחדר השינה של ההורים שעוצב כמלון בוטיק (צילום: מאור מויאל)
    חדר הרחצה (צילום: מאור מויאל)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully