הרימו עוד קומה: שיפוץ ענקי לבית קטן

    המבנה המקורי היה ישן וקטן, אחרי השיפוץ התרוממה מעליו עוד קומה, עם סוויטת הורים מפנקת ומעלית שמגיעה כמעט עד למיטה. חוץ מזה יש פה גם בריכה ומקלחת עם סאונה בגינה. ככה, בקטנה

    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    השתדלו לשמור על האופי. חלל המגורים המרכזי (צילום: עודד סמדר)

    הפרוייקט: שיפוץ בית פרטי חד קומתי בשרון
    הדיירים: זוג + 4
    אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע

    בבית באזור השרון גר זוג עם ארבעה ילדים. המבנה המקורי היה חד-קומתי וישן והשיפוץ כלל שינוי מבני, עם תוספת בנייה של חדר שינה בקומה השנייה וכן מעלית. המטרה היתה לספק לבית תחושה מודרנית, תוך שמירה על אופיו הישן.

    עוד בוואלה! NEWS

    קטנה גדולה: שיפוץ לדירת 80 מ"ר בלי פשרות

    לכתבה המלאה
    המטבח זז לאזור הסמוך לבריכה ולמרחב האירוח החיצוני (צילום: עודד סמדר)

    במסגרת השיפוץ של המבנה הקיים, הוחלף מיקומו של המטבח, שהיה בחלל בעל גובה כפול ומועד לפורענות מבחינת פיזור ריחות בישול. "מיקומו החדש של המטבח נקבע סמוך לאזור הבריכה כדי ליצור קובייה מסודרת של האזור הפעיל ביותר בבית עם החוץ, ולנתק את שניהם מאזור החדרים והסלון", מסבירה דורית סלע, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב פנים.

    חזית הבית מורכבת מחיפוי בריקים שהושאר מהמבנה המקורי ודלת עץ אלון ישנה שהדיירים לא רצו להחליף בגלל ערכה הסנטימנטלי, ולכן רק נצבעה בשחור. קירוי הזכוכית שהיה מעל הדלת הוחלף בקורת ברזל וכך נוצר חיבור בין האזור הישן לחדש.

    חיפוי הבריקים ודלת האלון הישנה הושארו מהמבנה הישן, מסיבות נוסטלגיות וסנטימנטליות (צילום: עודד סמדר)

    בריכת נוי עם חלוקי נחל מקבלת את פני הבאים לחצר, וחלוקי הנחל השחורים בתוכה יוצרים השתקפות של מראה. עם פתיחת הדלת נשקפת בריכת השחייה בחצר האחורית דרך הפטיו הפנימי. מעקה הזכוכית של המדרגות בגוון אפור מעושן שאינו לגמרי שקוף, מאפשר ליורדים והעולים בהן מידה של פרטיות, משום שהן ממוקמות מול ויטרינות ענקיות החשופות לרחוב.

    חלוקי נחל שחורים בבריכת הנוי בכניסה יוצרים השתקפות כמו מראה (צילום: עודד סמדר)

    המטבח הוא כמובן לב הבית, וניצבים בו שני איים עם חזיתות בטון ומשטחי דקטון, המיועדים לבישול ועבודה, כשסביב אחד מהם ניתן גם לשבת. העבודה על האי וכן הישיבה סביבו מאפשרות מבט אל הבריכה. רצפת המטבח עשויה מגרניט פורצלן דמוי בטון, והיא נמשכת גם לכיוון הסלון.

    שני איים עם חזיתות בטון ומשטחי דקטון במטבח (צילום: עודד סמדר)

    המשפחה שמתגוררת בבית הזה מארחת הרבה, ומבלה הרבה זמן בחוץ, לכן הגינה כוללת איזור אירוח משמעותי, הכולל סלון עם טלוויזיה, מטבח חוץ ופינת אוכל, ברביקיו, פרגולה עם תריסים חשמליים, מחסן ו"קבאנה" שבתוכה מקלחת עם סאונה, מחופה בפסיפס ירוק. מאחורי דלת העץ הגדולה של מטבח החוץ מסתתרת החנייה של הבית, המאפשרת כניסה ישירה לאזור האירוח החיצוני מבלי לעבור בתוך הבית.

    מבלים הרבה מזמנם כאן בחוץ. אזור החצר, הבריכה והמטבח החיצוני (צילום: עודד סמדר)

    בחלל המגורים הפנימי, שפעיל יותר בעונת החורף, כאשר הישיבה בחוץ פחות מתאפשרת - פינת אוכל שכוללת שולחן באורך 3 מטרים עשוי עץ אלון מושחר וכיסאות עור. בסלון, פינת רביצה ושתי כורסאות.

    חלל המגורים הפנימי נמצא בשימוש בעיקר בחורף, כשפחות נעים לשבת בחוץ (צילום: עודד סמדר)

    אל סוויטת חדר ההורים, שעבורה נבנתה תוספת בקומה השנייה, ניתן להגיע דרך המדרגות או המעלית, שדלתותיה נפתחות הישר לתוך החדר. המעלית משמשת את ההורים בלבד ומופעלת באמצעות קוד.

    הסוויטה מכילה מיטה מרופדת, פינת עבודה וספה, ויש בה יציאה למרפסת הצופה לבריכה ומתחברת למרפסת נוספת שיוצאת מחדר הרחצה של ההורים. אמבטיה פרי סטנדינג עומדת במרכז חלל הרחצה, הכולל כיורים וחלק נוסף עם מקלחון ואסלה, הסגורים בזכוכית אפורה חצי שקופה כדי לשמור על פרטיות. מול האמבטיה, חדר ארונות ללא דלתות.

    ספה, מיטה, מרפסת ומעלית. סוויטת ההורים בקומה השנייה (צילום: עודד סמדר)
    אמבטית פרי סטנדינג. חדר הרחצה של ההורים (צילום: עודד סמדר)

    חדרי הילדים פונים גם הם לבריכה ולמרפסת, אולם ללא פתחי יציאה, כדי לשמור על בטיחותם. בחדרים רצפת עץ אלון מושחר מעושן ושרוט שמוסיף חום, עניין וזיקה לחומרים טבעיים.

    חדרי הילדים משקיפים לגינה ולבריכה, אך ללא פתחי יציאה, מטעמי בטיחות (צילום: עודד סמדר)

    המרתף הוסב לטובת חדר קולנוע עם קירות אקוסטיים. ולצידו מטבח מאובזר עם בר במראה אנגלי בדוגמת פסים, גם כאן חוזרת רצפת עץ האלון המושחר והשרוט. בכניסה לחדר הרחצה נתלתה עבודת דקורציה של פקקי מותגי בירות שהבעלים הביאו איתם מחו"ל.

    קולנוע ביתי ובר מאובזר במרתף (צילום: עודד סמדר)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully