העיקר להיות מאושר: בית מעוצב בכפר

משפחה צעירה עזבה את המולת העיר לטובת פיסת אדמה עליה יוכלו לבנות בית פרטי עם חצר מוריקה ושפע של אור ואוויר טבעיים. מעצב הפנים ניצן הורוביץ יצר עבורם מרחב מחיה חוויתי שמתבסס על חומריות טבעית וחללים מלוכדים ונעימים

מערכת וואלה! בית ועיצוב
שווה לעזוב את העיר השוקקת בשביל זה (צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: בית פרטי עם בריכה ביישוב במרכז
הדיירים: זוג + 2 בנות
שטח: 120 מ"ר בנוי על מגרש של כחצי דונם
תכנון ועיצוב פנים: ניצן הורוביץ
אדריכלות: הושע קרופ

הבית ממוקם באחד מיישובי המרכז על מגרש של כחצי דונם. שטחו הבנוי הוא כ-120 מ"ר הנפרשים על פני שלוש קומות- קומת מרתף, הכוללת חדרי אירוח ומשחק שמשרתים בעיקר את הילדות. קומת קרקע, הכוללת חלל ציבורי רחב ידיים ובו מבואת כניסה, שירותי אורחים, סלון, מטבח וחדר משפחה. בקומת המגורים העליונה, שלושה חדרי שינה לילדים חדר רחצה, אזור שירות ויחידת מאסטר לבני הזוג.

חווית מגורים על זמנית חפה מטרנדים (צילום: עודד סמדר)

"כשבני הזוג הגיעו אלי בתחילה לא היתה להם דרישה לסגנון מובהק. הדבר היחיד שהם ביקשו היה להרגיש בבית כבר מהיום הראשון, לכן נדרשתי להרכיב עבורם סגנון מלוכד משלהם", משחזר מעצב הפנים ניצן הורוביץ שאמון על תכנון הבית המרשים. "הדגש מלכתחילה היה על שילוב חומרים ואלמנטים במראה אותנטי שלקוחים מכל מיני סגנונות - החלונות עשויים עץ, הרצפה היא רצפת בטון, המדרגות הן מברזל, הקמין לעומתם מודרני כך יצרתי עבורם חווית מגורים על זמנית חפה מטרנדים. המראה התוצר הסופי הוא הרמוני, נינוח ואינו מתאמץ".

עוד בוואלה! NEWS

רהיטים של החיים

לכתבה המלאה
אי גדול מפורניר אלון ועליו פלטת גרניט פורצלן במטבח (צילום: עודד סמדר)

הורוביץ תכנן עבור פני המשפחה פינות אתנחתא מזמינות. כך למשל תכנן מעברו האחד של אזור הכניסה המרשים אגף אינטימי בו ממוקמים המטבח ופינת משפחה שמאפשרים לייצר אינטראקציה משפחתית, ומהעבר השני ממוקמים פינת האוכל והסלון. החיבור הייחודי בין הפונקציות מייצר אווירה נינוחה ופתוחה וניכר כי לפרופורציות של כל אחת מהן יש תפקיד חשוב. בנוסף הן נהנות מקשר כמעט בלתי אמצעי עם הגינה המטופחת ובכך גם לשפע של אור ואוויר.

עם הכניסה לבית נגלה גם גרם המדרגות המרשים שמוביל לקומת החדרים אותו מגדיר הורוביץ כ"עמוד השידרה של הבית" ומגדיר גם הוא במידה רבה את האגפים. כמו את כל עבודות המסגרות, את הגרם המונומנטלי תכנן וייצר אביה של בעלת הבית - מסגר רב אומן שעבודתו המדויקת תרמה רבות להצלחת התוצר הסופי.

עמוד השדרה של הבית. גרם המדרגות המרשים (צילום: עודד סמדר)

בסמוך לכניסה תכנן הורוביץ ציר אלגנטי ונקי בו נטמעים שירותי האורחים ויחידת אחסון הכוללת ארון מעילים ואזור שירות. לקיר המבואה, שתוכנן בניצב תפקיד כפול - מצידו האחד, זה פונה לדלת הכניסה הוא משמש לאחסון נסתר, תצוגת כלים נאים ועל גבו נתלתה מראה. מעברו השני הוא פונה לפינת המשפחה ומשמש כקיר מעוצב ואלגנטי שעליו גם תלוי מסך הטלוויזיה.

ספריית ברזל מרצפה עד תקרה שתכנן אביה של בעלת הבית (צילום: עודד סמדר)

אזור הישיבה בפינת המשפחה אינטימי ומאפשר לבני המשפחה ליהנות מפרטיות. הצבעוניות בו היא מונוכרומטית עם נגיעה מתונה של צבע. מערכת הישיבה מרופדת בד עשיר שמשתלבת היטב עם שטיח הווינטג', שולחנות העץ וחלונות העץ שנצבעו בלבן ומייצרים מראה רך ועוטף. בסמוך, המטבח עבורו תכנן הורוביץ אי גדול עשוי פורניר אלון שחופה במשטח גרניט פורצלן מרשים. הוא כולל גם מקומות ישיבה לארוחות משפחתיות קז'ואליות ומערכת הבישול הוטמעה בתוך המשטח לשמירה על מראה נקי. ציר הארונות הגבוהים כולל את מוצרי החשמל ואת מערכת המיזוג. הוא נצבע בגוון קפה-מוקה והגומחה שבו חופתה בגרניט פורצלן שחור במראה שיש טבעי.

קשר בלתי אמצעי עם הגינה המטופחת (צילום: עודד סמדר)

ספריית הברזל, floor to ceiling, החוצצת בינו לבין גרם המדרגות יוצרה גם היא על ידי אביה של בעלת הבית ולה מספר מטרות - היא מייצרת חלוקה אוורירית ועם זאת תוחמת ומגדירה את החלל, מחזיקה פיזית את גרם המדרגות ומשמשת כמעקה. הורוביץ תכנן בה תאים בקומפוזיציה רנדומלית עבור חפצי נוי אותם אספו בני הזוג לאורך השנים.

פינת האוכל, שממוקמת כאמור מצידה השני של דלת הכניסה, עשויה עץ אלון ויובאה מחו"ל. לצידה ארון שירות ובו כלי אוכל והגשה וכן ארון ומקרר יינות. כיסאות האוכל רופדו בד בחלקם הפנימי ועור טבעי בצידם החיצוני. גוף התאורה המרשים מעל משלב בין מספר חומרים - מוט ברזל, רצועות עור ונגיעות של פליז.

פינת האוכל והמטבח החיצוני תוכננו בסימטריה לפינת האוכל בפנים הבית (צילום: עודד סמדר)

הסלון פתוח למרחב ועם זאת מוגדר. המוטיב הבולט בו הם קיר הקמין והטלוויזיה שמייצר הפרדה בין הסלון לפינת האוכל ופאנל עץ בגוון חאקי שהותקן על גבי הקיר הנגדי. במקביל אליו, ובסימטריה מושלמת, ניצב סלון החוץ שמשרת את הגינה והבריכה. בסמוך אליו פינת האוכל והמטבח החיצוני שתוכננו גם הם בסימטריה מושלמת לפינת האוכל הביתית.

ממלכה שאפשר לצמוח איתה. חדרי הבנות (צילום: עודד סמדר)

עם העלייה לקומת המגורים נגלה מסדרון בהיר ושטוף אור הודות לחלון העצום שמתחיל בקומת הכניסה ומגיע עד תקרת הקומה השנייה. אזור המגורים של הבנות הצעירות מוגדר כחלל אחד שמחולק על ידי ארון דו צדדי והמעבר בין הפונקציות השונות מתבצע מתוכו. "תכננו עבורן ממלכה שאפשר לצמוח איתה", מסביר המעצב. "המעטפת היא ניטרלית, החומרים והטקסטורות מעודנים ועל אף שכרגע המרחב מוגדר כאזור שינה משותף מצד אחד ואזור משחקים ולמידה מצד שני, ניתן יהיה בקלות להפריד ולייצר לכל אחת מהן חדר משל עצמה".

ניצול מירבי של הגובה המרשים בחדר השינה (צילום: עודד סמדר)
מבואת הארונות המובילה לחדר המאסטר, משמשת כקיר טלוויזיה בצדה השני (צילום: עודד סמדר)

במאסטר ההורים ניצל הורוביץ את הגובה המרשים ששיאו מגיע ל5.5 מ'. לחדר השינה נכנסים דרך מבואת ארונות שמשמשת בצידה הנגדי כקיר טלוויזיה. בין חדר השינה לחדר הרחצה חוצץ קיר זכוכית חלבית ממוסגר אלומיניום בגוון שחור ומאפשר לאור לחדור מבעדו. הגריד החיצוני הוא זה המגדיר את החלוקה הפנימית אותה מגלים רק כשנכנסים לחדר הרחצה.

חדר הרחצה ביחידת המאסטר (צילום: עודד סמדר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully