דופלקס סקנדינבי בצבעי פסטל בלב עיר בשרון

    דירת דופלקס חשוכה ומסוגרת עברה מהפך והפכה לחלל מרווח ומשודרג עתיר שילובים מדודים של צבעים, טקסטורות וחומרים שהופכים אותו לבלתי מתאמץ ומלא שיק

    • עיצוב פנים
    • שיפוץ
    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    מרחב מגורים אלגנטי ומוקפד (צילום: אסף פינצ'וק)

    הפרוייקט: שיפוץ דירת דופלקס בשרון
    הדיירים: זוג + 2 מתבגרים
    תכנון ועיצוב: קרן גנס

    אחרי שנים ארוכות של מגורים בדירתם האהובה החליטו בני הזוג לחדש, לרענן ולהתאימה לצרכי המשפחה העכשוויים. לפני קבלת ההחלטה הם התלבטו האם למכור ולעבור לנכס חדש אך המיקום המצוין בלב אחת מערי השרון, והזיכרונות הטובים שצברו במהלך השנים הם שהכריעו את הכף. הם פנו למעצבת הפנים קרן גנס שיצרה עבורם מרחב מגורים אלגנטי ומוקפד שהצליח להגדיר מחדש את התחושה החמימה והמזמינה שהם כה אוהבים. את המרחב המסוגר יחסית החליף תכנון פתוח, מרווח ומשודרג עתיר שילובים מדודים של צבעים, טקסטורות וחומרים שהופכים אותו לבלתי מתאמץ ומלא שיק.

    עוד בוואלה! NEWS

    דלת הקסמים: דירה תל אביבית לרווק ארטיסטי

    לכתבה המלאה
    במת עץ אלון מסתירה את קונסטרוקציית המדרגות של השכנים ומשמשת מקום אחסון (צילום: אסף פינצ'וק)

    הדירה היא דירת דופלקס הממוקמת בקומפלקס מגורים ומתחתיה דירת דופלקס נוספת שקונסטרוקציית המדרגות שלה חודרת את קומת הכניסה לדירה ומייצרת מעין קומת ביניים שזכתה עכשיו לתפקיד פונקציונלי יצירתי בחלל הציבורי. כבר בתחילת תהליך התכנון החדש ברור היה שיש לפתוח ולרווח את אזור הכניסה לדירה על ידי ביטול גרם המדרגות המקורי מבטון שחסם אותה והחלפתו במדרגות ברזל אווריריות. אלה הועברו לפינת הבית ויושבות על במת עץ אלון שמסתירה מתחתיה את קונסטרוקציית מדרגות השכנים. כך יצרה המעצבת מוטיב הרמוני והמשכי המשמש גם כבסיס מדרגות המתכת וגם כספסל בנוי המשרת את פינת האוכל של בני המשפחה. בחלקה הפנימי משמשת הבמה לשפע של מקום איחסון.

    כחלק מתהליך העבודה הפתחים המקוריים הורחבו מרצפה לתקרה וחלונות האלומיניום הוחלפו בחלונות ברזל בלגי מינימליסטי בגוון שחור-חום. בחלונות שולבו תריסי רפרפה בגוון משתנה בהתאם לאור הטבעי במהלך שעות היום, מה שמעניק לבית גוונים שונים לאורך היממה; הריצוף הכפרי הוחלף בריצוף גרניט פורצלן 120X120 בגוון אפור בהיר בטוני היוצא למרפסת ומשתלב עם קומת הביניים הנשפכת לתוכו בריצוף פרקט אלון עצי. דלת הכניסה הוחלפה ובמקומה תכננה גנס דלת חדשה, בנויה מלייסטים של עץ אלון הומוגני בגוון סקנדינבי.

    החלונות הוחלפו לפרופיל בלגי בגוון שחור-חום (צילום: אסף פינצ'וק)

    את המטבח המקורי המסוגר פתחה המעצבת לחלל הציבורי היא רצתה להדגיש את אורכו וגובהו של המרחב ( 3.40 מ') לכן תכננה בצד אחד ארונות מטבח מרצפה לתקרה עשויים עץ אלון בהם שיבצה צוקל ירוק, מדפי ברזל ירוקים מרחפים ואי מברזל. מהצד השני תכננה ספריית ברזל, אף היא מרצפה לתקרה, שמסתירה את מערכת המיזוג ומצניעה גם את הטלוויזיה שטמונה בתוכה.

    הארונות מדגישים את גובה החלל. המטבח (צילום: אסף פינצ'וק)

    בעלי הבית אוהבים מאד לבשל ולארח ושוהים רבות בחלל המטבח לכן תוכננה עבורם חזית אחת של ארונות גבוהים עם שפע מקום אחסון ובמקביל הם מסתירים את יחידת המיזוג של הקומה. בחזית זו שובצו 'חזיתות' ומדפים פתוחים שימושיים בגוון ירוק עדין, כך שהמטבח יהיה קצת פחות 'מעונב'. חזית שנייה של ארונות נמוכים משמשת גם כבסיס למשטח עבודה רחב מעליו שני מדפי ברזל דקים מרחפים שתוכננו עוד בשלב הקונסטרוקציה לקיבוע מיקומם. במרכז המטבח תוכנן אי ברזל ארוך, המדגיש גם הוא את אורכה של קומת הכניסה ומשתלב עם מדרגות הברזל והספרייה. חלקו של האי מיועד לישיבה וחלקו לאחסון.

    ספריית הברזל מתכתבת עם האי במטבח ועם פרופיל החלונות (צילום: אסף פינצ'וק)

    בקומת הביניים, המובילה לחדרי השינה וחדרי הרחצה, תוכננה פינת ישיבה אינטימית שתוכל להפוך בעתיד לפינת עבודה שימושית. הכניסה לחדר השינה של ההורים הוצנעה ע"י קיר בטון קיים שהתארך. מדרגות הברזל מובילות לקומת הגג, לחדר השינה של הבת ולחדר רחצה קטן.

    דלתות הפנים נצבעו בירקו מעושן (צילום: אסף פינצ'וק)

    דלתות מפרופיל בלגי נבחרו לחדר הרחצה ולדלת היציאה לגג רחב הידיים המשקיף על כל גגות השכונה, והן גם מכניסות אור טבעי לחלל. כל חדר נצבע בגוון שונה תוך שמירה על סקאלת גוונים בהירה, ולדלתות הפנים נבחר גוון ירוק מעושן. בחדרי הבית השונים ניתן למצוא פריטי נגרות צבעוניים שתוכננו על ידי המעצבת, כמו ארון בגדים בגוון כחול עמוק בחדר השינה של הבן וארון בגוון ורוד מעושן Nude בחדר הרחצה, שמשתלב עם רצפה בגווני ירוק עמוק ורובה צבעונית המשלימה את הפסיפס.

    ריצוף כחול בחדר הרחצה של ההורים (צילום: אסף פינצ'וק)

    בחדר השינה של ההורים קירות החדר נצבעו בגוון פסטל. חדר הרחצה תוכנן גם הוא מחדש - במקום המקלחון הקטן תוכנן מקלחון רחב ידיים עם שני כיורים, לבקשת הדיירים, ושתי מראות ברזל עגולות מעטרות את הקיר. לריצוף נבחר גוון כחול 'פיפיטה' וגם כאן שילבה גנס רובה צבעונית בחיפוי הקירות, הפעם רובה כחולה.

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully