דלת הקסמים: דירה תל אביבית לרווק ארטיסטי

דירה תל אביבית ישנה ומוזנחת הפכה לחלל אומנותי מעוצב ומוקפד. 65 מ"ר בהם הושקעה הרבה מחשבה, טעם משובח ושפה אחידה הפכו את הדירה הקטנה ליצירת אמנות עיצובית

  • שיפוץ
  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
הרמוניה מדויקת של אלמנטים מיוחדים (צילום: גדעון לוין)

את הדירה הישנה והמוזנחת בלב תל אביב רכש רווק שהגיע היישר ממושב בשרון בדרך להגשים את החלום בעיר הגדולה. הבחור ביקש לתת ביטוי לחיבתו לאמנות, כבר משלב התכנון ועד אחרון הפריטים העיצוביים. וזאת תוך שמירה על חיבור ושפה אחידה בכל החללים ואם אפשר עם נגיעה קלה של אירופה.

כמו בכל פרויקט המעצבות רותם סידלר ומירב צ'רניחובסקי בעלות StudioLagom , נענו מיד לאתגר וקבלו לידיהן את הפרויקט המרתק. וכך במלאכת מחשבת התכנסו למשימה להפוך דירה ליצירת אומנות ובה הרמוניה מדויקת של אלמנטים מיוחדים.

עוד בוואלה! NEWS

הדיירים ביקשו להרגיש כמו בחופשה באירופה - זאת התוצאה

לכתבה המלאה
דלת פרופיל בלגי עם אלמנטים גיאומטריים בהשראת מונדריאן הפכה למוטיב המרכזי בדירה (צילום: גדעון לוין)

התהליך החל במציאת התכנון המדויק שבמרכזו שולבה דלת פרופיל בלגי שהפכה לאלמנט המרכזי בבית וזו שהכתיבה את השפה העיצובית לבית כולו.

עוד בשלב התחקיר סיפר הלקוח כי הוא מושפע ומתחבר לאמנות אבסטרקטית ולצורות גיאומטריות בפרט. המעצבות נתנו ביטוי להשפעה זו דרך עיצוב דלת חדר השינה המיוחדת. אחד האמנים אשר היוו השראה לעיצוב הוא פיט מונדריאן, הידוע בשימוש שעשה בצורות גיאומטריות ביצירותיו.

כל השפה העיצובית בדירה הוכתבה מהדלת הייחודית שעוצבה במיוחד על ידי המעצבות (צילום: גדעון לוין)

הדלת בעלת שתי כנפיים, בתכנון אישי של המעצבות, משלבת בתוכה אלמנטים גיאומטריים, כל אחד בצבעוניות מרעננת שונה. כאשר בפינה הימנית שולב צבע ירוק מעושן שנדגם מצבע אסלת השירותים כדי ליצור התאמה והרמוניה מושלמת. על אף שמדובר בדלת פרופיל בלגי שלרוב אמורה להכיל משטחי זכוכית, נבחרו לוחות עץ כדי ליצור פרטיות בחדר השינה.

לוחות העץ בדלת הפרופיל הם אותם לוחות המעטרים את כניסת הבית, שם המעצבות יצרו מעין קובית חיפוי שגם הפכה לאלמנט יפה ואומנותי אך, למעשה, מדובר ביצירה פונקציונלית לגמרי. התכנון האידאלי דרש שדלת חדר השירותים תפנה ישירות לחלל הציבורי ובסמוך למטבח, בכדי לטשטש קרבה זו תוכננה בהתאמה אישית הקוביה, שלמעשה יוצרת דלת "מסתור" אל חדר השירותים ומשמשת גם כארון שירות ומעילים שמכיל גם מקום מיוחד לאחסון קורקינט.

נגיעות של ירוק מעושן בכיור ובאסלה של חדר השירותים (צילום: גדעון לוין)

וכמו במוזיאון גם חדר השירותים לא נותר סתמי. לחדר הנוחיות נבחרו חיפויים "רגועים" המייצרים אווירת ספא שלווה, והטוויסט המרענן מגיע באסלה בצבע ירוק מעושן. ובהתאמה כיור באותו הגוון בדיוק, היושב על בוצ'ר עץ בגוון קוביית הכניסה.

חלום נוסף שהוגשם עבור הדייר הוא קמין. דרישה תמוהה מעט לדירה קטנה כל כך, בלב תל אביב אך אין ספק שהתוצאה היפה מצדיקה אותה. הקמין דו צדדי מספק חום לסלון ולחדר השינה ואוירה אירופאית-רומנטית שביקש לעצמו הדייר. העובדה שהדירה ממוקמת בקומה האחרונה של הבניין הקלה על התהליך ואפשרה להוציא את הארובה בקלות.

פינת עבודה אינטימית משקיפה החוצה (צילום: גדעון לוין)

אחד המאפיינים הבולטים במבנים משותפים שנבנו בשנות ה-80 הן המרפסות הסגורות. את המרפסת פה פיצלנו לשניים. את חציה פתחנו למרפסת שמש מפנקת, ואת חלקה השני סיפחנו ליצירת פינת עבודה אינטימית המשקיפה החוצה ויוצרת תחושת בידוד מהחלל הגדול.

גם חדר השינה לא נותר שומם, שם תוכנן ארון קיר גדול בנגרות אישית ובצבע שחור המעניק לחדר מראה אלגנטי, וגם יוצר שפה אחידה עם הפרופיל הבלגי השחור והאלומיניום השחור של מסגרת הקמין.

הבר הזוגי נפתח לפינת ישיבה עבור אירוח (צילום: גדעון לוין)

במטבח נבחרו גוונים מונוכרומטיים וביחד עם חיפוי העץ הבומבסטי מתקבל מראה קלאסי אך לא מנוכר. היות ומדובר בחלל קטן מאוד ולא נותר מקום לפינת אוכל, תוכנן פריט נגרות מיוחד ולמעשה פינת הישיבה שהיא מעין בר לשני אנשים, נפתחת לפינת ישיבה ל-4 אנשים בעת הצורך. בהמשך למשטח העץ הגלוי מסתתר משטח עץ נוסף מתחת לשיש, מה שמאפשר פתיחה מהירה ונוחה לאירוח אורחים נוספים.

ארון שחור בחדר השינה (צילום: גדעון לוין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully