הדיירים ביקשו להרגיש כמו בחופשה באירופה - זאת התוצאה

לאירופה עוד אי אפשר ממש לטוס אבל עד אז, אפשר להרגיש קצת בחו"ל עם הבית הזה, שממוקם במושב בשרון ומעוצב בסגנון בית קיט בעיר אירופאית

מערכת וואלה! בית ועיצוב
יח"צ עודד סמדר

הפרוייקט: בית פרטי במושב בשרון
שטח: כ-600 מ"ר בנוי
הדיירים: בני זוג + 3 בנות בוגרות + 3 כלבים
תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל

מקור ההשראה העיקרי לתכנון הבית, במושב בשרון, היה רחובות אירופאיים מסוגננים, עם ריצוף אבן, תריסי עץ וחיפוי לבנים. התחושה האירופאית שולבה בטוויסט מרתק ובהרמוניה מושלמת בין החוץ לפנים, באופן שמעניק לבית תחושה של בית קיט באחת ממדינות אירופה. החזיתות שעוצבו בסגנון קלאסי-אירופאי יוצרות ניגוד עם הפנים שעוצב בסגנון מודרני, נקי ומינימליסטי והתוצאה הסופית מצליחה להישאר חמימה במהותה.

עוד בוואלה! NEWS

כפרי מבחוץ מודרני מבפנים: שיפוץ בית פרטי במרכז הארץ

לכתבה המלאה
הרמוניה מושלמת בין החוץ לפנים (צילום: עודד סמדר)

שטחו של הבית הוא כ-600 מ"ר, המשתרעים על פני מגרש בגודל של כ-1,200 מ"ר, ומחולק לשלושה מפלסים: מרתף, קומת קרקע וקומת חדרים. בעלי הבית הם בני זוג שלהם שלוש בנות בוגרות. למשפחה שלושה כלבים, דבר שהוביל לבחירה בחומרים פרקטיים, דוגמת חיפוי פרקט בגוון כהה ובעיבוד מוברש, ששריטות לא מורגשות עליו.

הגינה היוותה מקור השראה מרכזי לתכנון הבית, והרבה פוקוס הושם על "להכניס" אותה אל תוך פנים הבית. בריכה מעוצבת פונה לחלקו האחורי של הבית ונושקת לפינת המשפחה, עם אבני מדרך במראה צף.

הגינה היוותה מקור השראה מרכזי לתכנון הבית (צילום: עודד סמדר)

המראה החמים והנינוח שמשדר פנים הבית התאפשר הודות לבחירה בהרבה פריטי עץ ושימוש בפלטת צבעים חמים, כמו גווני חום מעושן, מוקה, אבן וגוונים אפורים חמים. הבסיס שנבחר הוא מונוכרומטי קלאסי והצבע בולט בנגיעות קלות. לצד הגוונים החומים והאפורים ופריטי העץ, החומרים העיקריים הנוספים שבהם נעשה שימוש הם אבן, לבנים, ברזל ורזינה.

בסיס מונוכרומטי קלאסי עם נגיעות של צבע (צילום: עודד סמדר)

בקומת המרתף יחידת דיור לבת הגדולה וממ"ד שמשמש כחדר אורחים. קומת הקרקע כוללת חדר משפחה שיכול להפוך ליחידת מגורים, ואת שאר החללים הציבוריים כמו הסלון, פינת אוכל, מטבח ראשי ומטבח מקצועי נוסף בסגנון פטיסרי צרפתי, שתוכנן לצרכיה של בעלת הבית.

קומת חדרי השינה כוללת יחידת מאסטר להורים שבה חדר ארונות ושני חדרי רחצה נפרדים עבור כל אחד מבני הזוג, שתי סוויטות לבנות המתבגרות הכוללות יחידת רחצה ופינת אירוח צמודה לכל סוויטה, וחדר כביסה.

מטבח נוסף בסגנון פטיסרי (צילום: עודד סמדר)

חדר המגורים תוכנן כחלל פתוח יחד עם חדר האוכל, מה שמעניק תחושת מרחב גדול מאוד בבית, זאת גם בזכות תקרה גבוהה ומרשימה. את תחושת המרחב והאווריריות חשים כבר בכניסה לבית, בזכות החלל הפתוח והמעוצב, התקרה ושקיפות מלאה של קיר הגובל בגינה. הדבר נותן תחושה שהבית גובל בקצה המגרש, ולא בקצה הסלון. כדי להוסיף תחושת חמימות ביתית ולהעניק תחושת אינטימיות במרחב, תוכננה לאורך הקיר אח, מצדו האחד, ומצדו האחר ארון כלים פתוח לראווה. שני האלמנטים הללו, בשילוב חומרים חמים כמו קש ושולחנות עץ, משווים נופך חמים לחלל. וילונות לבנים מהתקרה לרצפה ממסגרים את החלל בסגנון פספרטו.

בפינת האוכל ניתן כבוד מיוחד לחומרים טבעיים (צילום: עודד סמדר)

בפינת האוכל נתנו כבוד מיוחד לחומרים טבעיים דוגמת מסגרת ברזל לשולחן האוכל, ורצועות של עץ ממוחזר והכיסאות המודרניים מאזנים בין חמימות לקרירות. הקיר המרכזי עשוי מזכוכית, וכאילו מזמין פנימה את החוץ. אחד האתגרים שהציבה בעלת הבית היה מראה נקי, ושהכל יהיה חבוי ונסתר מן העין, אך יחד עם זאת פונקציונלי. בשל כך הותקנה במטבח טכנולוגיה להסתרת מוצרי החשמל, בעזרת ארון נסתר מיוחד, וכן פס שירות נסתר מאחורי הכיור.

את תחושת המרחב והאווריריות חשים כבר בכניסה לבית (צילום: עודד סמדר)

פינת המשפחה תוכננה כחלל לא פורמלי, שמזמין את כל המשפחה להתכרבלות ולזמן של ביחד. במקום שולחן מרכזי נבחרו הדומים עשויים מעור ושולחנות צד קטנים ש"מתלבשים" על הספה ומתאימים כאביזר הגשה, קריאה או עבודה. ספרייה גדולה לאורך הקיר כולו מציגה לראווה את אוספיה היפים של בעלת הבית. כדי להכניס את ממד החוץ פנימה, תוכננה פינת זכוכית ש"יושבת" על גבי הבריכה, ומתקבלת תחושה של מעין אקווריום או בועת זכוכית, השומרת על קשר בלתי אמצעי עם החוץ.

תחושה של מעין אקווריום או בועת זכוכית (צילום: עודד סמדר)

בחדר האינטימי של ההורים ניתנה חשיבות מיוחדת לנושא האחסון, ותוכנן חדר ארון גדול ומרווח במיוחד, לצד ספריית ענק, לאורך כל החדר, שמשמשת בחלקה להצגת אמנות ובחלקה האחר לאחסון פונקציונלי ולשימוש תדיר. קיר חדר השינה חופה בטיח שעליו הטבעה מיוחדת, במראה של קורות עץ ממוחזרות. "לוקסוס" נוסף הוא שני חדרי רחצה צמודים, "שלו ושלה", שכל אחד יכול לקחת בו את הזמן, ולהיפגש בחדר הזוגי.

יחידת המאסטר של ההורים (צילום: עודד סמדר)
חדר רחצה "שלו" ו"שלה" (צילום: עודד סמדר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully