לא תאמינו שזה בארץ: וילה מטורפת על צלע הר

על מדרון של הר הכרמל נבנתה וילה שבמבט מן הרחוב נראית סולידית, אך כשנכנסים לתוכה היא נפרסת מטה אל המדרון, עם מפלסים מרובים ובריכה שכמו תלויה מעל הנוף

מערכת וואלה! בית ועיצוב
הבית מתפתח לכיוון מטה, בהתאם לטופוגרפיה של המגרש. בריכת השחייה הצופה אל הנוף (עיצוב: דן והילה ישראלביץ, צילום: אסף פינצ'וק)

הפרוייקט: וילה בכרמל
הדיירים: זוג + 5 ילדים
אדריכלות ועיצוב: הילה ודן ישראלביץ- ישראלביץ אדריכלים

הבית תוכנן עבור זוג וחמשת ילדיהם והוא בנוי על צלע הר באזור הכרמל ומתמזג עם סביבתו. מדובר במגרש מורכב מבחינה טופוגרפית ותנוחת המבנה האדריכלי תוכננה כך שתתייחס למדרון. הבית בנוי במפלסים וגדול במיוחד - אך במבט חזיתי הוא משתלב בהרמוניה בנופי האזור.


צמד האדריכלים הילה ודן ישראלביץ - בעלי המשרד ישראלביץ אדריכלים ביקש לייצר מבנה חדשני פורץ גבולות שמגדיר מחדש את חווית המגורים כפי שאנחנו מכירים אותה כעת. מהחזית הפונה לרחוב נראה הבית כמבנה בן קומה אחת- מינימליסטי, מסתורי ולא מאיים. הוא אינו מתפתח מעלה אלא מטה ובהתייחס לטופוגרפיה, כך שמהכניסה למגרש מתחילים לרדת לאורך צידו של המבנה לכיוון קומת הכניסה (ובה סלון, מטבח, פינת האוכל והבריכה) שמהווה את קומת הביניים וממנה עליה למפלס ההורים ועליה נוספת לחדרי הילדים. ישנה גם קומה נוספת מתחת לקומת הכניסה, המשמשת כגראז'.

עוד בוואלה! NEWS

חלום רטוב: הצצה לבריכות הפרטיות הכי יפות בארץ

לכתבה המלאה
במבט מן הרחוב המבנה נראה סולידי (צילום: אסף פינצ'וק)

מכיוון שבני הזוג אוהבים מאוד לארח חשוב היה להם לייצר אזור אירוח שיאפשר אינטראקציה מתמדת בין המשתתפים. לטובת העניין הבריכה תוכננה במפלס הסלון והמטבח ונראית תלויה ומרחפת באוויר.


בין החזית הראשית לדלת הכניסה חוצץ קיר תחרה המורכב מעמודי פלדה וקוביות מלבניות הוריזונטליות מבטון - אלמנט שמייצג תפיסת תכנון הדוגלת ביצירת חללים שאינם נגלים באחת אלא בשלבים. הקיר האוורירי מייצר אתנחתא בין החזית הציבורית שנגלית לסביבה לבין המרחב הפרטי, ומייצר אינטימיות עבור בני הבית.

החללים אינם נגלים באחת (צילום: אסף פינצ'וק)

עם הכניסה לבית נגלים מבואה רחבת ידיים והחלל הציבורי במרכזו שתי חצרות פנימיות ממוסגרות בקוביות זכוכית ובמרכזן בריכות שיקוף עם חלוקי נחל ועצי נוי. המעבר בין שתי אלה מוביל לסלון ומשמאל ממוקמים המטבח, פינת האוכל ובריכת שחייה, שנשקפת מכל מקום במפלס זה.

רצפת החלל חופתה באריחים מדוקקים וגדולים (3/1 מ') דמויי בטון כהה. הקירות נצבעו באפקט בטון מעונן שמייצר בחלל הציבורי רחב הידיים מראה אלגנטי ומלוכד ותחושה חמימה ואינטימית.

המטבח גדול במיוחד, שטחו כ-60 מ"ר. במרכזו אי גדול ממדים באורך של כ-7 מטר. מכיוון שבני המשפחה אוהבים מאוד לבשל מוצרי החשמל ששולבו הם של מותג האיכות FULGOR MILANO המיובא ארצה ע"י חטיבת החשמל של חברת בירמן עצים ופרזול.

מטבח בגודל של דירה תל אביבית שלמה (צילום: אסף פינצ'וק)

החלק הפנימי של הארונות חופה פורניר אלון והדלתות שמתכנסות בגוף הרהיט מאפשרות עבודה סדירה וזורמת גם כשהארונות פתוחים לרווחה. בתוך החזיתות נטמעות שתי עמדות מאובזרות - האחת משמשת לאפייה ובשנייה עמדת קפה.

מכיוון שפינת האוכל גדולה במיוחד ומידתה אינה סטנדרטית, פלטת השולחן (שאורכה כ-4.2 מ') תוכננה tailor made כיחידה אחת עשויה שכבה דקיקה וצפופה מבטון בגימור רזינה המדמה ברזל אך התחושה בעת המגע בו היא חמימה ונעימה. כיסאות האוכל האקריליים עשויים פוליאוריתן. הם אלסטיים, גמישים ומפנקים וכמו פלטת השולחן קלים לתחזוקה ועמידים בפני לכלוך. מעל לשולחן צמד מנורות מודרניות עשויות פליז ובועות זכוכית שקופות.

כניסה חווייתית לסלון, דרך שתי החצרות הפנימיות (צילום: אסף פינצ'וק)

ויטרינה גדולה מובילה מהמטבח אל אזור הבריכה שמהווה חלק אינטגרלי מהבית ונראית כמרחפת ותלויה באוויר. משני עבריה קירות תחרה אווריריים שממקדים את המבט אל נופי העמק ממערב. מתחת לבריכה קומה המשמשת כגראז' למכוניות, אזור משחקים נוסף לילדים, וחדר מכונות לבריכה.

הכניסה לסלון חווייתית וייחודית ומתבצעת דרך שתי החצרות הפנימיות. לאחת מהן שתי פאות שקופות ואחת נוספת אטומה שחודרת את הסלון ומהווה המשך ישיר לתצורת החזית החיצונית המורכבת מפרופילים ורטיקליים במראה עץ. החזית הדקורטיבית מייצרת תחושה חמימה, אינטימית ומסוגננת ומאזנת ומקשרת בין הרצפה והתקרה בגוונים האפרפרים המונוכרומטיים לוויטרינות השקופות שפונות לאזור הבריכה. מערכת הישיבה עמוקה, מפנקת ומודולרית ליצירת תרחישי ישיבה משתנים בהתאם לאופי האירוח. לצידה מערך שולחנות ורסטיליים בגימורים שונים מעץ ומשיש שמעשירים את החלל וגם את מיקומם ניתן לשנות.

מערכת ישיבה מודולרית ומפנקת (צילום: אסף פינצ'וק)

הגוונים והחומרים של שתי הכורסאות המסתובבות הותאמו במיוחד עבור חלל זה - הן מכניסות נגיעות צבע בלתי שגרתיות: האחת חרדלית והשנייה בגוון טורקיז. בנוסף שולבה כוננית עץ לשתייה חריפה שיוצרה בעבודת יד אמן - חלקה הפנימה מרופד עור טבעי, חזיתה הקדמית מחורצת פסי עץ ורטיקליים שמתכתבים עם חזית הסלון ומעליה פלטה עשויה שיש טבעי. הפסלים מעליה - מקבץ דמויות נשיות מתרבויות שונות- הם חלק מאוסף ייחודי בשם Sisters.


במפלס העליון חמש סוויטות שינה של הילדים ובמרכזו סלון המשמש כחדר משפחה ומשחקים. כל סוויטה כוללת חדר רחצה וארונות מרווחים.

מיטה זוגית מרופדת בעור בחדר השינה של ההורים (צילום: אסף פינצ'וק)

גרם מדרגות מוביל למפלס תחתון בו ממוקמת יחידת השינה של ההורים ששטחה כ 70 מ"ר. הרהיטים בה לוקטו ממותגי עיצוב איטלקיים מובילים. במרכז חדר השינה מיטה מרופדת בעור Nabuk, לצדיה שתי מנורות דקורטיביות ומולה קיר זכוכית כהה הכולל מסך טלוויזיה ובנוסף, דלת המובילה לחדר הרחצה, אליו ניתן להגיע גם דרך מבואת הארונות. קירות חדר השינה והארונות מחופים פרקט עץ אלון בגוון מעושן בדוגמת שברון מעליו חיפוי דמוי עור שביניהם תאורה נסתרת.

חדר הרחצה של ההורים (צילום: אסף פינצ'וק)

חדר הרחצה של בני הזוג חופה בלוחות גרניט פורצלן גדולים היוצרים מראה אחיד נטול תפרים וחיבורים. במרכז החלל אמבטיית Free standing הניצבת בסמוך לתא שירותים אינטימי נפרד ושידת אמבט הכוללת שני כיורים- לו ולה. מערכת הברזים המיוחדת אינה קונבנציונלית ונטמעת כחלק ממדף אלומיניום המשמש להנחת תמרוקים.

(צילום: אסף פינצ'וק)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully