מסע לארץ המראות: דירת יוקרה בגורד שחקים הצופה לים

כדי לפצח את אתגר המעבר מבית פרטי מרווח לדירה אורבנית עם שטח מצומצם נעשה שימוש מתוחכם במראות ודלתות זכוכית שמסתירות מאחוריהן שטחי איחסון ומקרינות כלפי חוץ הכפלה של החלל

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
מרחב מגורים פרקטי, מסוגנן וחוויתי (צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: דירה במגדל בתל אביב
הדיירים: זוג בוגר
שטח: כ-120 מ"ר
תכנון ועיצוב: דורית סלע

אחרי שנים של מגורים בבית פרטי ומרווח בחרו בני הזוג, שילדיהם כבר פרחו מהקן, לעזוב את סביבתם ולעבור להתגורר באחד מרבי הקומות החדישים בתל-אביב. המעבר מבית רחב ידיים לדירה אורבנית ששטחה כ-120 מ"ר הוביל ללא מעט אתגרים ובפרט בכל הקשור לנושא האחסון. הנוף האורבני וחוף הים וכן שפע של פתרונות תכנון יצירתיים הובילו ליצירת מרחב מגורים פרקטי, מסוגנן וחוויתי.

את התוואי המקורי הפנימי של דירת 120 המ"ר אותה רכשו בני הזוג בחרה דורית סלע, בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים, לשנות על מנת ליצור עבורם מרחב שיענה על צרכיהם, יוותר מואר ואוורירי ויפנה ברובו אל עבר הנוף המרהיב הנגלה ממערב. לדברי סלע, "בתכנון החדש בחרנו לחלק את הדירה לחלל מגורים הכולל את סלון, מטבח ופינת אוכל המותאמים במיוחד לזוג שאוהב מאוד לבשל ולארח וכן מרפסת אינטימית ששטחה נוצל היטב ובה מספר פינות ישיבה שונות".

עוד בוואלה! NEWS

הים אותו הים, הפנים שונה לגמרי: שיפוץ דירה בת"א

לכתבה המלאה
שטח המרפסת נוצל היטב ונוצרו בו מספר פינות ישיבה (צילום: עודד סמדר)

סלע הציבה רהיט אלגנטי מברזל בכניסה לדירה, ממנה נפרס המטבח שמוביל לפינת האוכל ולסלון שנגלה ככל שמתקדמים לפנים החלל. "את המטבח תכננו כציר נקי ומהוקצע", היא מסבירה. "הכיור והכיריים נסתרים מבעד לציר הארונות הגבוהים שחזיתותיו נצבעו בגוון אפור בהיר". חזיתות רהיט המטבח הנמוך נצבעו צביעה מיוחדת בגוון וטכניקה המשווים להן מראה מתכתי.

המטבח בנוי כך שהוא מוביל אל פינת האוכל והסלון (צילום: עודד סמדר)

על גבי קירות הפונים לסלון ופינת האוכל הותקנו מראות שמאחוריהן מסתתרים ארון שירות וארון החשמל, המראות משקפות את הנוף גם בחלל הפנימי ומכניסות עומק נוסף. רצפת אבן הטרוונטין האפרפרה לוטשה על מנת ליצור מראה אחיד ומתמשך. קירות שירותי האורחים הממוקמים בסמוך חופו באריחי גרניט פורצלן דמויי שיש שנחתכו ביחידות גדולות שמקנות מראה קלאסי וניטרלי נטול חיבורים.

פינת האוכל שומרת על האסתטיקה הנקייה והמעודנת. פלטת עץ האגוז העליונה מוסיפה חמימות ומימד טקסטורלי טבעי. מוטיב העץ חוזר כהד גם בספריית ברזל שחורה ואוורירית הניצבת בסלון, עבורה תוכננו שני תאים סגורים מחופים חזית עץ המיועדים לאחסון, מולם בולטת קומפוזיציה א-סימטרית שמוסיפה עניין ומאפשרת להציג לראווה מבחר יצירות אמנות.

שולחן פינת האוכל עשוי מפלטת עץ אגוז חמימה (צילום: עודד סמדר)

"על מנת ליצור העמדת ריהוט בסלון שתאפשר תצפית אופטימלית לנוף, הטלוויזיה הוצבה על מעין כן ציור כך שאינה חוסמת את הנוף ונראית כמו תמונה לכל דבר. מעל שטיח המשי שולבו ספה מרופדת בד נעים ומפנק, שולחן וכורסה בסגנון רטרו". משחזרת סלע. מיקום מערכת המיזוג הביתית מעל חדר הרחצה של בני הזוג איפשרה להותיר את החלל הציבורי גבוה ואוורירי.

העמדה אופטימלית לנוף. הסלון (צילום: עודד סמדר)

בסוויטת השינה של בני הזוג, שאינה גדולה במיוחד, נעשה שימוש בפתרונות יצירתיים על מנת לאכלס את כל הפונקציות הדרושות ובד בבד לשוות לה מראה מרווח ככל הניתן. כך למשל ציר הארונות הממוקמים מימין לכניסה שחופה מראה מעושנת אפורה שיוצרת הכפלה וגורמת לחלל להראות גדול מכפי שהוא. אלמנט דומה, הפעם בדמותה של זכוכית בהירה, הותקן על דלת הכניסה ויוצר את אותו אפקט.

מראות מעושנות בחדר השינה (צילום: עודד סמדר)

דלת הכניסה לחדר הרחצה של השניים גם היא שקופה ודרכה נגלה המקלחון הגדול והמרווח. על מנת לשמר תחושת אינטימיות נבחרה עבורו זכוכית שבלחיצת כפתור הופכת חלבית ואטומה. ובתוך חדר הרחצה הותקנה אמבטיית free standing חלומית.

חדר הרחצה (צילום: עודד סמדר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully