הים אותו הים, הפנים שונה לגמרי: שיפוץ דירה בת"א

מבעד לחלונות הוויטרינה העצומים של הדירה התל אביבית הזאת נשקף הים התיכון, אבל בתוך הבית האווירה היא של דירה בסגנון ניו יורקי - מהוקצע, אלגנטי ועירוני

  • שיפוץ
  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
כל האור והאוויר בדירה מגיעים מכיוון אחד בלבד (צילום: איתי בנית)

הפרוייקט: שיפוץ דירה בצפון ת"א
שטח: 130 מ"ר
הדיירים: בני זוג בשנות ה-50 לחייהם + 2 ילדים מתבגרים
עיצוב ואדריכלות: שרה ונירית פרנקל

באחד מפרוייקטי היוקרה הוותיקים בצפון תל-אביב שוכנת דירתם של בני הזוג, בשנות ה־50 לחייהם ושני ילדיהם בני 14 ו-16. היא נושקת לקו החוף ומשתרעת על פני 130 מ"ר ו-20 מ"ר נוספים של מרפסת הצופה למרחב הפתוח ולגווניו התכולים של הים. עם זאת, העובדה כי יש בה כיוון אוויר אחד בלבד, משפיעה על כמות האור והאוויר הטבעי שנכנסים לחללים הפנימיים.

עוד בוואלה! NEWS

החלום האמריקני בייבוא אישי: שיפוץ בית בכפר גנים

לכתבה המלאה
(צילום: איתי בנית)
חלונות בתקרה מכניסים אור לחדרה של הבת, שהיה נטול חלון (צילום: איתי בנית)

חלוקת החלל המקורית היתה מאתגרת - התקרה בדירה כולה נמוכה במיוחד (כ-2.5 מטרים), הבן נהנה מחדר גדול מהבת, שעד לשיפוץ הסתפקה בחדר קטן במיוחד ללא חלון. תכנון הפנים המקורי הביא לכך שהחזית המערבית (הפונה אל הים) לא ניצלה את הנוף באופן אופטימלי ואת חדר ההורים כלל אי אפשר היה לסגור.

חדר העבודה מוקף קירות זכוכית שמכניסים אליו אור (צילום: איתי בנית)
ספריה מברזל שחור מתכתבת עם הפרופיל של חדר העבודה למראה תעשייתי (צילום: איתי בנית)

האדריכליות חילקו מחדש את החללים בצורה העולה בקנה אחד עם צרכי המשפחה. הן הוסיפו חדר עבודה, שינו את כיווני החללים (של חדר ההורים והחלל הציבורי) כדי למקסם את התצפית לנוף, והוסיפו שטחי אחסון רבים בכל הבית וחדר רחצה עבור כל אחד מהילדים. על המחסור באור טבעי פיצו באמצעות פתיחת שני חלונות סקיילייט מהתקרה בחדרה של הבת ועל ידי מיקום חדר העבודה בכניסה לבית ומסגורו בפרופיל שחור ובזכוכית. כך, יכול האור מהסלון להאיר גם את חדר העבודה.

סידור החלל שונה כדי למקסם את התצפית לנוף (צילום: איתי בנית)

הקו העיצובי שהנחה את השתיים בתכנון החלל היה שילוב בין אווירה אורבנית של לופט ניו יורקי ומימד יוקרתי המאפיין את בתי הנופש בהמפטונס. גוונים שונים של לבן הם השולטים בחללים, הם לא רק גורמים להם להראות גדולי מימדים יותר מכפי שהם אלא גם מאירים אותם ומשווים להם מראה אוורירי. את הלבן שידכו האדריכליות עם נגיעות מתועשות של ברזל שחור בספרייה, בחדר העבודה ובחדר הרחצה של ההורים.

חדר השינה (צילום: איתי בנית)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully