מחורבה ישנה - לבית קסום ונוטף שיק: המהפך של החלל הריק בנווה צדק

    מדובר באחד הפרויקטים המפתיעים שתראו. חלל שהיה סגור עשרות שנים עבר שיפוץ מאסיבי והפך לדירה מהפנטת. אבל השוס האמיתי: הדלתות השקופות שבתוך הבית, כי מי צריך פרטיות בכלל?

    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    לא תאמינו איך זה היה נראה קודם. הפרויקט של חברת מייקאובר בנווה צדק (צילום: עמית גירון)

    אין דבר שאנחנו יותר אוהבים מפרויקטים של לפני ואחרי. לראות איך חורבה ישנה קמה לתחייה והופכת לפנינה עיצובית מהפנטת ונוטפת שיק, שרק עושה חשק לארוז מזוודה ולעבור לגור בה. פרויקט כזה, שגרם לנו להגיב בפליאה אחרי שראינו מה היה שם קודם, הוא בית פרטי בנווה צדק שמתפרש על פני 120 מ"ר.

    "קיבלנו בית במצב הרוס לחלוטין עם סכנת קריסה, ויחד עם המהנדס בוקי שניר יצרנו כלוב שהחזיק את כל הקירות החיצוניים, ושיקמנו את כל הבית מא' ועד ת' תוך שלושה חודשים", מספר אלעד כהן, בעלים ומנכ"ל חברת מייקאובר.

    עוד בוואלה! בית ועיצוב

    מתי בפעם האחרונה ראיתם בית עם בריכה באמצע הסלון?

    לכתבה המלאה
    "הלקוחה הזמינה אותי לחורבה רקובה שהייתה סגורה עשרות שנים" (צילום: עמית גירון)

    אדריכל הפרויקט, רז מלמד, סיפר: "הלקוחה הזמינה אותי לחורבה רקובה שהייתה סגורה עשרות שנים, ובה חדרים בחללים מאוד לא מסודרים, מעין מבוך שהוא בעצם חיבור של כמה צריפים. בדקנו מול העיריה 'היתר שיפוץ' והתחייבנו לא לשנות חזיתות ולא לשנות שטחים. בפנים הייתה לנו יד חופשית".

    מלמד הכין שלוש חלופות ללקוחה. "אחת מתעלמת מהאלכסון מנסה 'ליישר' את החלל שבמרכזו הצטלבות של חלונות בלגיים שמחלקים את החלל לארבעה רבעים מסודרים וכמעט שווים - חדר שינה, סלון, מטבח ופטיו. חלופה שניה עובדת בעיקר עם האלכסון בחלל. חלופה שלישית משלבת את האלכסון עם החלל 'הישר'. אהבתי את שלושתן, אבל העדפתי את החלופה הראשונה - וגם הלקוחה".

    ככה זה היה נראה לפני שהפרויקט יצא לדרך (צילום: עמית גירון)

    בסופו של דבר, מהחורבות הישנות קמה לה דירה לזוג עם עיצוב נקי ומודרני במעטפת מקומית האופיינית לסגנון הוותיק של השכונה. עבור הבית נבחרו חלונות ברזל בלגיים ובמחיצות הפנימיות נעשה שימוש בברזל כדי לייצר מראה מודרני. כמו כן, במרפסת נעשה שימוש במתכת גלויה, תוך שילובה באדריכלות הנוף והגינון.

    "בדירה יש גריד אלכסוני בולט מאוד והרבה מאוד מישורים. על מנת להשקיט את האלכסונים, כל הריהוט בדירה, במיוחד האי הדומיננטי, ניצבים או מקבילים לקירות מסוימים ולא לקיר האלכסוני. את הכיוון חיזקנו באמצעות תאורה ובאמצעות חריצי הבטון ברצפה", הסביר מלמד. בעניין בחירת הריהוט, הבהיר: "הלקוחה אהבה ריהוט מודרני עם נגיעות עץ שמוסיפות חום ובחרה באומנות עכשוויות שתורמת לעיצוב החלל".

    ואולם, החלק המעניין ביותר בבית הוא דלתות הפנים השקופות. "מדובר בדירה לזוג, אין חדרי ילדים - ולכן אין צורך בפרטיות. חדר השינה פתוח לדירה כולה", הסביר נמלמד. "אם בכל זאת רוצים ליצור פרטיות - ניתן בקלות לסגור בווילון".

    הדיירת אהבה ריהוט מודרני עם נגיעות עץ שמוסיפות חום (צילום: עמית גירון)
    האי במטבח הוצב במקביל לקיר כדי להשקיט אלכסונים בדירה (צילום: עמית גירון)
    מי צריך פרטיות? הדלתות השקופות בחדר השינה (צילום: עמית גירון)
    הקו האלכסוני בבית שסיבך את הכל - כפי שניתן לראות בחדר הרחצה (צילום: עמית גירון)
    הצצה מבחוץ אל הפנים (צילום: עמית גירון)
    במרפסת נעשה שימוש במתכת גלויה, תוך שילובה באדריכלות הנוף והגינון (צילום: עמית גירון)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully