פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      להיות בבית ולהרגיש ביער: העיצוב המיוחד ביישוב חוסן

      שני הילדים גדלו והזוג מהיישוב הצפוני החליט לשפץ 2 חדרים בבית. מעצבת הפנים ילנה דמיטרייב למדה את צרכיהם והפכה את החדרים ממיושנים למעוצבים להפליא בקונספט מיוחד במינו

      בית ביישוב חוסן (יח"צ)
      הבית ביישוב חוסן (צילום: יח"צ)

      אומרים שאין מחיר לאושר ומי אמר שצריך להוציא סכום כסף גדול כדי להיות מאושרים? שיפוץ ועיצוב מחדש של שני חדרים בלבד בבית ותיק ביישוב חוסן הצפוני על ידי מעצבת הפנים ילנה דמיטרייב הותיר זוג הורים וילדיהם מאושרים להפליא והכל בתקציב צנוע ובאפקט של מהפך דרמטי.

      בני הבית ביקשו לעצב מחדש את החדר של הילד הצעיר שהתגייס לצבא ולהפוך את חדרה של הבת שפרחה מהקן לחדר אורחים בו היא תוכל להתארח עם בעלה ובתה הקטנה, כל עת שתרצה. החדרים הצבעוניים שבהקו בגוון זרחני עוצבו בסגנון מיושן של פעם ודרשו שינוי מקצה לקצה.

      לאתר ARCDB

      בית ביישוב חוסן (יח"צ)
      הבית ביישוב חוסן (צילום: יח"צ)

      "בשלב הראשון למדתי את הצרכים והרצונות שלהם", אומרת דמיטרייב. "גיבשנו פרוגרמה, לוח השראה (קונספט של הפרויקט), סקאלת הצבעים והתקציב. היה לי חשוב לרדת לפרטים הכי קטנים כדי להבין מה הם באמת אוהבים, מהצבעים אליהם הם מתחבר ועד הסרטים המועדפים עליהם. בסופו של דבר, יצרתי חלל בסגנון contemporary תוך מקסום תנאי השטח ופונקציונאליות. תיכננתי ועיצבתי פריטי נגרות עם דגש להרבה מקום אחסון ושטח עבודה רחב ידיים. כדי לא להשקיע בתשתיות, בחרנו טלוויזיות חכמות. המטרה היתה לאפשר אחסון גלוי וסמוי וכן לשמור על מראה מינימליסטי ונקי ככל שאפשר כדי לאפשר מרחב ואווריריות בחלל. לבן בחרנו מיטה זוגית מפנקת עם ריפוד נעים ומזמין המשתלבת עם פריטי העיצוב. החדר עבר צביעה כולל תקרת העץ. שינוי הצבעים, ריהוט, שימוש בטקסטיל ואקססוריז הפך את החדר למשהו אחר, בסגנון עכשווי, שמתאים לחייל ויוכל להיות רלבנטי ולשמש אותו גם בעתיד".

      בית ביישוב חוסן (יח"צ)
      הבית ביישוב חוסן (צילום: יח"צ)

      הקונספט הנבחר לחדר האורחים היה היער הקסום - מג'יק פורסט. "רציתי ליצור אווירה המחוברת לטבע שתכניס פנימה שלווה כתחליף לקירות בכתום בוהק ומעייף. המטרה היתה לדמות באמצעות גוף התאורה שנבחר את התחושה כפי שנכנסים ליער, מסתכלים למעלה ובין העצים השמש חודרת לתוך היער ונוצר אפקט אור מרשים. גוף התאורה יוצר בדיוק את האפקט הזה ויחד עמו ציפורים מפורזלות המקשטות את הקיר וממשיכות את האווירה הייחודית של יעל חלומי. באמצעות עבודת נגרות יצרנו גם פתרונות אחסון ושטח עבודה. עלידי צביעת ידיות והבסיס של הספה הישנה ומאוד אהובה עליהם,יצרנו ספה חדשה במראה שלה שמתמזג בהרמוניה עם הקונספט העיצובי".

      ילנה מסכמת שאפשר תמיד לברוא עולם עיצובי חדש ומעניין תוך חשיבה יצירתית גם בתקציב מוגבל. "לבחור גוף תאורה ולצבוע אותו מחדש או לבחור חומרי גלם אחרים מבלי להתפשר על המראה הנוצר והאווירה המבוקשת. האושר של הדיירים משקף כמה שינוי שנראה לכאורה קטן וממוקד יכול ליצור אפקט גדול".

      בית ביישוב חוסן (יח"צ)
      הבית ביישוב חוסן (צילום: יח"צ)
      בית ביישוב חוסן (יח"צ)
      הבית ביישוב חוסן (צילום: יח"צ)
      בית ביישוב חוסן (יח"צ)
      הבית ביישוב חוסן (צילום: יח"צ)