כך הופכים בניין הייטק למרכז רפואי יוקרתי

    MEDICA נבנה בבניין ששיכן קודם לכן משרדי חברת הייטק ברמת החייל. כך הוסב הבניין למרכז כירורגי מתקדם אשר מעניק חוויה יוצאת דופן ומוביל את המגמה החדשה בעיצוב מרכזים רפואיים

    • עיצוב
    • מרכז רפואי
    בשיתוף arcdb אדריכלות עיצוב פנים, בנייה ושיפוצים, בשיתוף arcdb אדריכלות עיצוב פנים, בנייה ושיפוצים
    חדר רופא (צילום: גדעון לוין)

    חיפוים: MODY

    המרכז הרפואי המתקדם Medica הממוקם בליבו של האזור הרפואי החדש של תל אביב, החל את דרכו כבנין משרדי היי-טק ברמת החייל. לאחרונה גם צולמו בו סצנות מרכזיות מתוך הסדרה "ביום בו האדמה רעדה".

    האדריכל יובל כנעני, בוגר הטכניון, העומד בראש משרד האדריכלים YK ARCHITECTS , המספק שירותי תכנון אדריכליים למגזר הפרטי והעסקי, הסב את הבניין המקורי למבנה בית חולים מרהיב בן 5 קומות רפואיות ו-3 מפלסי חנייה. כ-7,500 מ"ר תוכננו לפרטי פרטים תוך שימת דגש על עיצוב מוקפד, תקנים רפואיים, נגישות ושילוב טכנולוגיות רפואיות מתקדמות.

    יציקת הפרוגרמה המורכבת והתכנון האדריכלי מייצרים חלוקה תפקודית ועיצובית תוך כדי הפרדה בין האזור הרפואי הכירורגי, מחלקת האשפוז הפרטית, ובין האזורים הציבוריים הנרחבים. הפרויקט מכיל תשעה חדרי ניתוח מתועשים בסטנדרט בינלאומי בהם מוצגות רפרודוקציות אומנות מקוריות מרהיבות, חדרי פעולות, אזורי הכנה לניתוח והתאוששות, מחלקת אשפוז יוקרתית וקליניקות לרופאים מומחים. לובי הכניסה הראשי, חללי הקבלה והלאונג'ים המרשימים מציעים חווית שהייה ייחודית, אינטימית ונעימה.

    עוד בוואלה! NEWS

    עמיד, יפה ומעניק תחושת חמימות: כל היתרונות של העץ התרמי

    לכתבה המלאה
    סלון קומה ראשונה (צילום: גדעון לוין)

    תכנון וביצוע הפרויקט התפרש על פני תקופה של כשלוש שנים משלב התכנון ועד לפתיחת המקום. התכנון שילב את כל הפרטים המייחדים מתחם רפואי עתיר מערכות מורכבות כגון מערכת גזים רפואיים, מערכות מיזוג אויר המיועדות לחללים רפואיים, חשמל ושילוב מכשור רפואי חדשני מתקדם. כל אלו מוקמו באזורים יעודים סמויים אך נגישים לתפעול שוטף.

    לדברי יובל, המטרה העיקרית היא להעניק לפציינטים אווירה של מלון בוטיק אקסקלוסיבי בסביבה נינוחה ומזמינה, המפיגה את הלחצים והמתחים שרבים חשים כאשר הם מגיעים למרכז רפואי. יובל מספר שאחד האתגרים החשובים היו שילוב בין אסתטיקה לפרקטיות העומדת במבחן הזמן. זהו מקום שיש בו טראפיק גבוה מאד ולכן מתבקש להשקיע בחומרים עמידים אשר מייצרים חוויה אחרת בחלל וגם נעימים למגע. מרבית החללים הציבוריים רוצפו באריחי ענק בממדים של 3X1 מטרים בגמר בטון מוחלק, המיובאים מספרד על ידי מודי קרמיקה, ומדגישים את המרחב. בקליניקות הרופאים המומחים שולבה רצפת פרקט בגמר אלון טבעי המוסיפה רובד של חמימות ונינוחות לחדר. הגרעין המרכזי של הבניין לאורך כל הקומות, חופה בעץ אלון גושני בעבודת נגרות אומן ומבואות המעליות חופו בפלטות זכוכית צרובה לבנה במגע משי המעניקה מראה ייחודי, נקי ומינימליסטי.

    לובי (צילום: גדעון לוין)

    תכנון מבואת הכניסה הראשית הייתה פרויקט בפני עצמו. חלל הכניסה המתנשא לגובה 18 מטרים, רוצף באריחי קררה ענקיים ועליהן ניצב דלפק הכניסה אשר תוכנן כעבודת אוריגמי מבטון . לתוך חלל זה נדרשו האדריכלים להוסיף מעלית פינוי גדולה, אשר היוותה אתגר תכנוני . הפתרון בא לידי ביטוי בציפוי המעלית בזכוכית רפלקטיבית אשר מצמצמת את נוכחות המעלית, ומייצרת אפקט מרהיב של השתקפות עשרות גופי התאורה התלויים לכל גובה החלל.

    יצירות אמנות מרהיבות מוצגות ברחבי השטחים הציבוריים וחללי ההמתנה ומעוררות השראה תרבותית המוכרת מביקורים בגלריות מובילות בארץ ובעולם. חדרי הניתוח מאופיינים לפי שמות אמני הרפרודוקציות המקוריות המשולבות בחיפויי הזכוכית כמו אנדי וורהול, פיקאסו, מונדריאן ורותקו. אלמנט מרכזי זה מוסיף ייחודיות ועניין לחדר הניתוח המתועש.

    פרוייקט זה נותן תשומת לב ייחודית הן לקהל המטופלים והמבקרים והן לרופאים ולסגל הרפואי ומהווה אבן דרך לפרויקטים הרפואיים בישראל.

    לאתר ARCDB

    חיפוי קיר גרעין (צילום: גדעון לוין)
    חדר ניתוח מונדריאן (צילום: גדעון לוין)
    חדר אשפוז (צילום: גדעון לוין)
    דלפק אשפוז (צילום: גדעון לוין)
    חדר המתנה קומה ראשונה (צילום: גדעון לוין)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully