המשפחה מרחובות שאוהבת לארח: כך נראה בית שהמטבח הוא המרכז שלו

המשפחה רכשה דירת קבלן שלא התאימה לצרכים שלה. אז היא החליטה לשנות, להגדיל ולסדר מחדש. התוצאה: דופלקס עם קווים נקיים וסטייל מאופק, בעל סלון רחב ומטבח מפנק שמהווה את הלב הפועם של הבית

בשיתוף ARCDB
"הגדלנו את המטבח ואת הסלון מיקמנו קרוב לוויטרינה הנושקת למרפסת" (צילום: אלעד גונן)

הפרויקט: דופלקס ברחובות
שטח: 150 מ"ר
הדיירים: זוג + 2

כפי שקורה פעמים רבות בדירות קבלן, הדיירים לא מוצאים התאמה בין התוכניות המקוריות לצרכים האישיים שלהם. כאן נכנסת לתמונה מירב אלקובי, בעלת סטודיו לתכנון ועיצוב פנים, שליוותה משפחה שרכשה מקבלן דופלקס מרווח בעיר רחובות, וביקשה מהמעצבת תכנון מחודש על פי הרצונות הייחודיים שלה.

"זאת משפחה שמרבה לארח ולכן מרכז הבית מבחינת הדיירים היה המטבח, והוא זה שקבע את הטון העיצובי והפך למרחב הדומיננטי בסביבת המגורים", מסבירה המעצבת. "הגדלנו את אזור המטבח, שנפתח לעבר הסלון ופינת האוכל, ואת הסלון מיקמנו קרוב לוויטרינה הנושקת למרפסת. הם גם ביקשו חדרי רחצה מרווחים מאוד בגוונים נקיים וסוויטת הורים מפנקת. בסופו של דבר, זו דירה עם ארבעה חדרי שינה וסלון, כאשר המטבח הוא באמת הלב הפועם שלה".

עוד בוואלה! בית ועיצוב

המהפך: דירה במעונות עובדים שודרגה לבית משפחתי מעוצב

לכתבה המלאה
המטבח הוא הלב הפועם של הבית (צילום: אלעד גונן)

בקשה נוספת שהכתיבה את הקונספט בפרויקט, הייתה ליצור דירה רגועה בעלת קווים נקיים המשרה תחושה של חופשה מתמשכת. "הדיירים חתרו למראה מונוכרומטי וקצת חששו מהשתלטות הצבע על המרחב. זו הסיבה שבחרתי לשדרג את הבית במגוון עשיר של אביזרים שמוסיפים טאץ' ססגוני בחלל ושוברים את השקט מסביב. בין היתר, מוצרי טקסטיל רכים, הרבה ירוק בדמות עציצים ורהיטים מעץ - כמו השידות בחדרי הרחצה". החיבור לטבע הוא מוטיב חוזר בבית, ולכן המעצבת עשתה שימוש במגוון חומרים טבעיים - משטיחי צמר, דרך פופים מראטן ועד הצמחים בפינות ומוקדי כוח.

"בקשה שהכתיבה את הקונספט הייתה ליצור דירה רגועה בעלת קווים נקיים" (צילום: אלעד גונן)
המטבח בוצע בנגרות בהתאמה אישית ותוכנן עד הפרט האחרון (צילום: אלעד גונן)

לסלון נבחר ריצוף פורצן בגימור לאפטו, שנחשב חומר פרקטי ונוח לניקוי ושטיפה. בבית בוצעה הנמכת גבס והוטמעה תאורה פונקציונאלית להשגת האווירה המבוקשת בדמות גופים שקועים ששומרים על אווריריות. בין שתי הקומות מחבר קיר כוח עם בריקים כהים שמעניק עוצמה לחלל. המטבח בוצע בנגרות בהתאמה אישית ותוכנן עד הפרט האחרון, תוך שימת דגש על הפעילות של בעלת הבית במטבח. בין היתר: מיקום מגירות התבלינים, המרחק בין הכיור לתנור, תכנון הארונות בגובה הנכון ופתרונות אחסון רבים.

בין שתי הקומות מחבר קיר כוח עם בריקים כהים שמעניק עוצמה לחלל (צילום: אלעד גונן)

פינת האוכל הארוכה והדומיננטית בנוכחותה משלבת פורצלן ופליז ויכולה להיפתח למקומות נוספים, מוקפת כיסאות קטיפה נעימים. סוויטת ההורים מבוססת על גוונים אפרפרים עם נגיעות ורדרדות. חדר הבן עוצב בקונספט של ג'ונגל עם אלמנטים של טיגריס ועלים, וחדר הילדה הוא ממלכת נסיכות אולטימטיבית עם שטיח בוקלה וריהוט בגוון קרם וורוד. חדר הנכדים אף הוא משרה אווירה של טבע.

"בחדרי השינה ניתן לראות מגוון ציורים ופריטי אומנות שאספתי במרוצת הזמן בירידי אומנות שונים ושולבו בעיקר בחדרי הילדים. דרישתם של בעלי הבית לאורך התהליך לבית מואר ונעים בלב ההמולה האורבנית באה לידי ביטוי בפרויקט תוך שמירה על האיזון בין צבע, עניין וטקסטורות על גבי רקע ניטרלי".

המעצבת מירב אלקובי מומלצת ARCDB

סוויטת ההורים מבוססת על גוונים אפרפרים עם נגיעות ורדרדות (צילום: אלעד גונן)
שידות מעץ בחדרי הרחצה (צילום: אלעד גונן)
ביקשו חדרי רחצה מרווחים מאוד בגוונים נקיים (צילום: אלעד גונן)
חדר הבן עוצב בקונספט של ג'ונגל עם אלמנטים של טיגריס ועלים (צילום: אלעד גונן)
חדר הילדה הוא ממלכת נסיכות אולטימטיבית (צילום: אלעד גונן)
חדר הנכדים אף הוא משרה אווירה של טבע (צילום: אלעד גונן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully