מטבח תכלת משגע ונוף מהפנט: הבית ששואב השראה מהיישוב הפסטורלי

אם ובתה שמתגוררות בבית פרטי ביישוב מצר ביקשו מהאדריכלית שני דברים: להרגיש את הנוף שבחוץ בתוך הבית - ולהגשים חלום ולבנות מטבח בצבע תכלת. התוצאה: בית עם אווירה של חופש בעיצוב קליל וכיפי

  • ARCDB
  • עיצוב פנים
בשיתוף ARCDB
"במהלך התכנון ניתנה חשיבות לשילוב הנוף והגינה והדגשת הנוכחות שלהם בתוך הבית" (צילום: הגר דופלט)

הפרויקט: בית פרטי שנבנה על מגרש בקצה היישוב מצר, מול הנוף הפתוח
הדיירים: אם ובתה
שטח: 123 מ"ר בקומה אחת עם גינה

אי אפשר שלא להסתנוור מהנוף הפתוח של השדה וחורשת העצים הנשקפים מבעד חלונותיו המזמינים של בית פרטי קטן בקצה היישוב מצר. הסביבה הפסטורלית היא כמו תמונת טבע המעטרת את הבית ומשפיעה על אופיו הרגוע. האדריכלית ענבל ארגוב, בעלת סטודיו camayofi, תכננה ועיצבה את המרחב לאם ובתה שחיפשו את החיבור הנכון בין הבית לגינה המקיפה אותו.

"במהלך שלבי תכנון הבית ניתנה חשיבות מרכזית לשילוב הנוף הטבעי והגינה והדגשת הנוכחות שלהם גם בתוך הבית. תוכננו חלונות רחבים בכל החדרים כדי לתת תחושה שהגינה נכנסת פנימה ושיש לה נוכחות חזקה בסביבת המגורים", הסבירה ארגוב.

עוד בוואלה! בית ועיצוב

זוג משוויץ החליט להפוך דירת יוקרה בת"א לבית הנופש שלו. כך זה נראה

לכתבה המלאה
החלום של הדיירת היה שבבית שלה יהיה מטבח בגוון תכלת עם מרחב פתוח (צילום: הגר דופלט)

החלום של הדיירת היה שבבית שלה יהיה מטבח בגוון תכלת עם מרחב פתוח שאפשר לארח בו חברים. המטבח תוכנן כחלל המרווח ביותר בבית, עם חיבור ישיר למרפסת הרחבה. במרכזו הוצב שולחן אוכל שנעשה בידי נגר אומן ושולב בו ספסל, כחלק מהאווירה החופשית שיש בבית. מעל השולחן נתלו גופי תאורה כתומים שמתפקדים כמו תכשיטים שמפיצים אור חם, ועל התקרה מוקמו שתי קורות עץ להוספת טאץ' חמים. כמו כן, תוכננה פינת עבודה בדמות בר קטן עם שני כיסאות ותאורה עדינה מתאימה. הסלון תוכנן במידות קטנות, כחלל אינטימי ועוטף, עם נישה לישיבה על החלון ואפשרות לשבת סמוך לקמין.

כדי לשמור על הפרטיות של הדיירות, תוכננה לכל אחת מהן ממלכה קטנה באזור אחר של הבית, שכוללת חדר שינה וחדר רחצה. בחלל העבודה שמשמש גם כממ"ד הוצב שולחן עץ ישן ואהוב על הדיירת, ולאיזון מראה השולחן המאסיבי, שולבו מדפי מתכת קלילים, המשמשים כספריה.

במרכז המטבח הוצב שולחן אוכל עם ספסל לאווירת החופש שיש בבית (צילום: הגר דופלט)
מעל השולחן נתלו גופי תאורה כתומים שמתפקדים כמו תכשיטים (צילום: הגר דופלט)
פינת עבודה בדמות בר קטן עם שני כיסאות ותאורה עדינה מתאימה (צילום: הגר דופלט)

בבחירת חומרי הגמר לבית הושם דגש על חומרים טבעיים שמכניסים חמימות, בשילוב כתמי צבע קלילים - ליצירת אווירה של חופשיות ופתיחות. "אריחי טרצו כמו של פעם רוצפו בחללים המרכזיים, פרקט עץ אלון הותקן בחדרי השינה וחלל הרחצה עוצב בקו המשכי לסגנון הבית כולו, בגווני תכלת קלילים", ממשיכה ארגוב.

"שירותי האורחים זכו באריחי בטון מצוירים, ובכל חדרי הרחצה הונח כיור חימר שנעשה בעבודת יד. בהמשך לבחירת החלונות הכחולים, שובצו בבית כתמי צבע בגוונים תכולים, לפי טעמה של בעלת הבית. בפרטי הנגרות שתוכננו במיוחד ישנו שימוש בעץ אלון מלא וכן בעץ סנדוויץ' כרעיון עיצובי שחוזר בפריטים רבים בבית".

לדברי האדריכלית, הבית כולו תוכנן בהתאמה לאופייה המיוחד של הדיירת, שביקשה ליצור בו אווירה משוחררת יחד עם עטיפה מוגנת וחום ביתי. "השילוב בין החלל המרווח והפתוח של המטבח לחלל הסלון המוגן, יחד עם שילוב העץ הטבעי החם וכתמי הצבע הקלילים היו הכלים ליצירת האווירה שביקשה".

אדריכלית ענבל ארגוב מומלצת ARCDB

בסלון יש נישה לישיבה על החלון ואפשרות לשבת סמוך לקמין (צילום: הגר דופלט)
בחדר העבודה הוצב שולחן עץ ישן ולאיזון שולבו מדפי מתכת קלילים (צילום: הגר דופלט)
בכל חדרי הרחצה הונח כיור חימר שנעשה בעבודת יד (צילום: הגר דופלט)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully