החלל קטן והמלאכה מרובה: כך הפכה הדירה הקטנה בת"א לבית יוקרתי

דירה קטנה במגדל בת"א נרכשה על ידי זוג אמריקאים שלא היו מרוצים מחלוקת החדרים. האתגר של המעצבת: לתכנן מחדש את הדירה כך שתתאים לצרכיהם הספציפיים של הדיירים, תוך התייחסות לשטח המצומצם. אז איך עושים את זה? הנה התשובה

  • ARCDB
  • תל אביב יפו
בשיתוף ARCDB
האתגר הגדול היה לתכנן מחדש את הדירה הקטנה כך שתתאים לצרכי הדיירים (צילום: ערן תורג'מן)

הפרויקט: דירה במגדלי אסותא תל אביב
השטח: 75 מ"ר
הדיירים: זוג שחי על הקו בין וושינגטון לתל אביב

דירת יוקרה במרכז תל אביב נרכשה על ידי זוג אמריקאים שחי מעבר לים וחיפש מעון מפנק בארץ. האתגר הגדול שניצב בפני מעצבת הפנים רוחה סופי תורג'מן, שליוותה אותם בפרויקט, היה לתכנן מחדש את הדירה תוך התמודדות עם השטח המצומצם. "בני הזוג חיפשו דירה שתעניק להם את היכולת ללכת ברגל כמעט לכל יעדי הבילוי בעיר בקלות ובפשטות. הם חיפשו חלל קטן בן שלושה חדרים שישמש אותם בביקוריהם התכופים בארץ, ובעיקר מקום שבו ירגישו בבית ובחופשה בו זמנית", סיפרה.

"הדרישות שלהם כללו מטבח קטן שבו יבשלו להנאתם ארוחות וישתו הרבה יין וקפה משובח, סלון מפנק שבו יוכלו לארח, פינת אוכל קטנה שתתאים לארבעה סועדים וחדר אירוח לילדים שיגיעו מידי פעם לבקר. כמו כן, היה להם חשוב שהדירה תכיל חדר רחצה ושירותי אורחים שימוקמו בסמיכות לחדר האורחים, וזאת בנוסף לחדר השינה הגדול שלצדו חדר רחצה מרווח".

עוד בוואלה! בית ועיצוב

50 גוונים של אפור, עם נגיעה של זהב: הצצה לדירת יוקרה בהרצליה פיתוח

לכתבה המלאה
רצו להרגיש בבית ובחופשה בו זמנית (צילום: ערן תורג'מן)

הדירה שבסופו של דבר נבחרה הייתה בעלת פוטנציאל, אך סבלה מכמה בעיות. "האתגר הבולט היה חלל מגורים קטן בעל שטח מצומצם ומטבח הממוקם מיד בכניסה לדירה, אותו פוגשים מיד כשנפתחת הדלת", מספרת המעצבת. "התכנון המקורי כלל שלושה חדרי שינה קטנטנים, חדר רחצה מרכזי אחד ושירותי אורחים - מצב שמאלץ את בעלי הנכס להשתמש באותו חדר רחצה שבו משתמשים האורחים. ובנוסף לאלה, מכונת הכביסה והמייבש מוקמו בתוך ארון המטבח בסמיכות לסלון".

ההתמודדות היצירתית של המעצבת רוחה סופי תורג'מן עם המרחב החלה בשינויים פיזיים. "פתחנו קיר במטבח שיהווה צוהר לסלון וייצר סקרנות למה שמסתתר מאחורי המטבח. שירותי האורחים הישנים בוטלו ובמקומם הצבנו ארון שירות גדול למכונת הכביסה והמייבש ובכך הרחקנו אותם מאזור האירוח והמטבח. בנישה שהתפנתה במטבח עוצב ארון עץ מרשים ופתוח המכיל בתוכו מקרר יין, מכונת קפה מקצועית בהזמנה אישית ויחידה לתליית כוסות יין הפוכות. מענה לכל דרישות הלקוח ומציאת פתרון מושלם למימוש המהווים שלו".

"פתחנו קיר במטבח שיהווה צוהר לסלון" (צילום: ערן תורג'מן)
בנישה שהתפנתה במטבח עוצב ארון עץ עם מקרר יין, מכונת קפה ויחידה לתליית כוסות יין (צילום: ערן תורג'מן)
דירה שתשקף את צרכי הדיירים (צילום: ערן תורג'מן)

על מנת למשוך את העין, נבנה קיר כוח מרכזי שגונב את ההצגה. חיפוי הקיר נעשה על ידי אריחי ברזל חלודים וקונסולת ברזל עוצמתית באורך 2.40 מטרים. בחירת פלטת הצבעים לדירה אינה שגרתית ומבוססת על צבעים כהים ודרמטיים. עם זאת, מסייגת המעצבת, לסלון ולפינת האוכל נבחרו חומרים מדוקקים שיאפשרו המשכיות ואשליה של מרחב וגודל.

"הספה תוכננה עם ידיות צרות למקסום מרחב הישיבה ועם רגלי ברזל דקות שיוצרות תחושת ריחוף ומאפשרות את נראות הרצפה. השטיח מוסיף תחושת רכות ומגדיר היטב את החלל. השולחנות הסלוניים משלבים בתוכם את כל סוגי החומרים שבהם נעשה שימוש בחלל עצמו, תוך שמירה על דקות החומר ומינימליסטיות".

פלטת הצבעים לדירה אינה שגרתית (צילום: ערן תורג'מן)
הספה תוכננה עם ידיות צרות למקסום מרחב הישיבה ועם רגלי ברזל דקות שיוצרות תחושת ריחוף (צילום: ערן תורג'מן)
השטיח מוסיף תחושת רכות ומגדיר היטב את החלל (צילוםן: ערן תורג'מן)

במסגרת שינוי התכנון הפנימי של הדירה, איחדה המעצבת את שני חדרי השינה מתוך השלושה ובנתה חדר רחצה נוסף שיענה על הצורך של הלקוחות לחדר רחצה פרטי עבורם. את ההפרדה בין חדר השינה של הזוג לחדר הרחצה האישי שלהם בחרה המעצבת לעשות באמצעות זכוכית שקופה שתמזג בין שני החללים ותעצים את תחושת המרחב. בחדרי הרחצה יצרה ספסל ארוך ומתמשך שהתחיל תחת ארון הכיור כמדף למגבות, והמשיך כספסל ישיבה במקלחון. לדברי המעצבת: "תפיסה עיצובית זו מדגישה קווי רוחב ומעצימה את תחושת המרחב בחלל".

מיטה מפנקת ורחבת ידיים שתאפשר גם ישיבה וקריאת ספרים בנוחות (צילום: ערן תורג'מן)

בסוויטת השינה בולטת בנוכחותה מיטה מפנקת ורחבת ידיים שתאפשר גם ישיבה וקריאת ספרים בנוחות. אין ספק שפריטי הטקסטיל תופסים מקום משמעותי בעיצוב. רוחה מספרת: "אני בוחרת להתבונן בחללים שאותם אני מעצבת בזוויות המדמות התבוננות דרך עדשת המצלמה. אני בוחנת את האזורים שיכולים להוות מקור עוצמה בחלל ומחזקת אותם בעזרת חיפויים בחומרים מגוונים החל מטפט דרך עץ וברזל ויוצרת באמצעותם קירות כוח משמעותיים. בחדר השינה עשיתי זאת באמצעות טפט, בסלון באמצעות קיר מחופה עץ ובכניסה לדירה באמצעות חיפוי ברזל. בכל המקרים יצרתי מוקד משיכה בעל עוצמה עיצובית".

הגישה השמרנית דוגלת בשימוש בגוונים בהירים בחללים קטנים מתוך תפיסה לפיה גוונים כהים יוצרים תחושה של הקטנת החלל. ואולם, בפרויקט זה בחרה המעצבת לנפץ את התפיסה הזו ועשתה שימוש בגוונים כהים המשלבים חומרים שייצרו קלילות כמו ברזל ושיש מדוקקים. שילוב המוכיח את עצמו ומנפץ את המיתוס.

מעצבת הפנים רוחה סופי תורג'מן מומלצת ARCDB

ההפרדה בין חדר השינה של הזוג לחדר הרחצה נעשית באמצעות זכוכית שקופה (צילום: ערן תורג'מן)
בחדרי הרחצה יצרה ספסל ארוך ומתמשך שהתחיל תחת ארון הכיור כמדף למגבות, והמשיך כספסל ישיבה במקלחון (צילום: ערן תורג'מן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully