פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      דירת גן ירושלמית קיבלה טוויסט וינטג' כפרי

      דירת גן בשכונת בית הכרם הקסומה שסבלה מעזובה, עברה מהפך עיצובי ותכנוני שהפך אותה לבית בסגנון פרובנס שנותן תחושה של בית פרטי בכפר, בתוך בית משותף בעיר הבירה

      דירת גן בשכונת בית הכרם בירושלים בעיצוב רונית אלמליח ארקדיבי (יח"צ , שירן כרמל)
      תחושה של בית פרטי בבניין משותף (צילום: שירן כרמל, יח"צ)

      הפרויקט: דירת גן בירושלים
      השטח: 97 מ"ר
      הדיירים: זוג + 2

      זוג עם שתי בנות רכש דירת גן ישנה בשכונת בית הכרם הקסומה בירושלים וחלם על עיצוב פנים בסגנון וינטג' כפרי והרמוני שיקרין תחושה של בית פרטי בבניין משותף. החלל הפנימי המקורי שסבל מעזובה קשה נהרס כליל ותוך כדי התהליך עם מעצבת הפנים רונית אלמליח הוחלט למקסם את שטח הדירה ולחלק אותה לארבעה חדרים מוארים ומאווררים.

      דירת גן בשכונת בית הכרם בירושלים בעיצוב רונית אלמליח ארקדיבי (יח"צ , שירן כרמל)
      מרחב מחבק ונעים ששואב השראה מהכפריות הפרובנסלית (צילום: שירן כרמל, יח"צ)

      המטבח האינטימי והסגור נפרץ ונפתח לעבר הסלון ומחסן מקורה הוכנס לתוך הבית והפך לחדר רחצה במתכונתו החדשה. המטרה היתה להכניס לבית זרימה וליצור מרחב מחבק ונעים ששואב השראה מהכפריות הפרובנסלית, אבל במראה עכשווי ומותאם לדינאמיות של המשפחה הצעירה.

      הגוון הבולט בבית הוא תכלת-טורקיז שחוזר במטבח שארונותיו נצבעו בצביעה אפוקסית, בבדי הריפוד, בשטיחים ובחפצים וכן בקיר הכוח בחדר השינה של ההורים. המטבח עצמו שופע פתרונות אחסון שתוכננו מראש אצל נגר כך שישתלבו עם המקרר והתנור, והוא כולל אי רחב ידיים עשוי עץ בצביעה אפוקסית בגוון שמנת ובו מקומות אחסון, ומעליו פלטת עץ אלון וכיסאות עץ אלון לישיבה יומיומית.

      דירת גן בשכונת בית הכרם בירושלים בעיצוב רונית אלמליח ארקדיבי (יח"צ , שירן כרמל)
      גוון התכלת טורקיז חוזר בכל רחבי הבית, אך דומיננטי ביותר במטבח (צילום: שירן כרמל, יח"צ)
      דירת גן בשכונת בית הכרם בירושלים בעיצוב רונית אלמליח ארקדיבי (יח"צ , שירן כרמל)
      אי עם מקומות אחסון וכיסאות בר לישיבה יומיומית (צילום: שירן כרמל, יח"צ)

      לצד המטבח פינת אוכל עגולה מעץ ושמנת המודגשת על ידי קיר בריקים המוסיף לאווירה הכפרית בבית. בבית בולט השימוש בעץ חשוף בין אם בתאי האחסון התלויים במטבח או בספרייה הקטנה בסלון ובשולחן שמדמה ארגז מסעות. כמו כן, העץ מופיע גם באדני חלונות המטבח ובפלטה בפינת האוכל.

      דירת גן בשכונת בית הכרם בירושלים בעיצוב רונית אלמליח ארקדיבי (יח"צ , שירן כרמל)
      פינת אוכל בעץ ושמנת (צילום: שירן כרמל, יח"צ)

      האזורים הציבוריים בסביבת המגורים רוצפו בגרניט פורצלן דמוי אבן טרוורטין בארבעה גדלים שונים בגוון בהיר שמאיר את החלל. שטחו של הסלון אמנם קטן יחסית, אבל הוויטרינה הגדולה שנפתחה בו מכניסה את הירוק של החוץ אל הפנים ומקנה לדירה את התחושה של בית פרטי. השטיח מוסיף רכות וחמימות למערכת הישיבה האפורה בסגנון אורבני, ומזנון השמנת מתחבר בהרמוניה לפריטי השמנת האחרים בבית.

      גופי התאורה שנבחרו לבית מוסיפים טאץ' מתוחכם ומשלבים בין תאורת אווירה היקפית ותאורת עבודה ממוקדת. גופי תאורה המשתלשלים מטה מהתקרה וגופי תאורה צמודי קיר עשויים מפליז וזכוכית יוצרים קומפוזיציה מעניינת.

      דירת גן בשכונת בית הכרם בירושלים בעיצוב רונית אלמליח ארקדיבי (יח"צ , שירן כרמל)
      חדרי השינה הם מרחב של שקט. חדר השינה של ההורים (צילום: שירן כרמל, יח"צ)

      החדרים הפרטיים מהווים מרחב של שקט. הם מרוצפים בפרקט עץ וחלונותיהם הולבשו בווילונות לבנים אווריריים, שנתלו גם בסלון. חדר השינה כולל מיטה זוגית מפנקת עם גב בריפוד קפיטונאז' ושידת עץ. החדר המשותף לשתי הבנות כולל מיטה הנפתחת לשתי מיטות ונישות שנוצרו בקיר שעליו הודבק טפט בדוגמת לבבות.

      דירת גן בשכונת בית הכרם בירושלים בעיצוב רונית אלמליח ארקדיבי (יח"צ , שירן כרמל)
      טפט בדוגמת לבבות ומיטה הנפתחת לשניים בחדר השינה של הילדות (צילום: שירן כרמל, יח"צ)
      דירת גן בשכונת בית הכרם בירושלים בעיצוב רונית אלמליח ארקדיבי (יח"צ , שירן כרמל)
      שילוב בין בריקים לבנים נקיים על הקיר ואריחים מצויירים צבעוניים על הרצפה. חדר הרחצה (צילום: שירן כרמל, יח"צ)

      חדר הרחצה של הילדות משלב בין אריחים מצוירים צבעוניים ובריקים לבנים המקנים ניקיון עיצובי, ושידת אמבטיה כחולה עם ידיות ומסגרת מראה אובלית מפליז.

      דירת גן בשכונת בית הכרם בירושלים בעיצוב רונית אלמליח ארקדיבי (יח"צ , שירן כרמל)
      שידת אמבטיה כחולה עם ידיות מפליז המתכתבות עם מסגרת המראה האובלית. חדר הרחצה של הילדות (צילום: שירן כרמל, יח"צ)
      דירת גן בשכונת בית הכרם בירושלים בעיצוב רונית אלמליח ארקדיבי (יח"צ , שירן כרמל)
      (צילום: שירן כרמל, יח"צ)

      נישות שונות ברחבי הדירה נוצלו לטובת אחסון כמו למשל ליד הכניסה לחדר הרחצה וכן, בכניסה לבית, שם הוצבו גם מראה גדולה ומעוטרת ושידת עץ של פעם. "היה לנו חשוב ליצור בית שיתאים למשפחה שחיה בו, יהיה פונקציונאלי ורגוע ויתחבר גם לאינטימיות ולקסם של השכונה", סיכמה אלמליח את הפרוייקט.

      מעצבת פנים רונית אלמליח מומלצת ARCDB