פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      לקלוע לטעם: איך מעצבים בית המיועד להשקעה?

      בעוד שבמרבית הפרויקטים מתמודדים המעצבים עם דרישות קונקרטיות העונות על מאווייהם וטעמם של בעלי הבתים, במקרה של בתים המיועדים להשקעה, ההתאמה לצרכי הקהל הרחב היא קריטית למכירה מהירה ובטוחה

      בית פרטי להשקעה במרכז בעיצוב אדריכל רון שפיגל (יח"צ , רגב כלף)
      חשיבה מקיפה על צרכי המשפחה הישראלית ועל מוטיבים עיצוביים שיקלעו לטעם המקומי (צילום: רגב כלף)

      סיפורו של הבית הזה מתחיל במגרש בלב אחת מערי המרכז. המגרש עמד שומם במשך שנים ארוכות, פרט למרתף שנבנה בזמנו והוחלט שלא להוסיף ולבנות מעליו. בחלוף מספר שנים בעליו החליטו להפיח בו חיים חדשים ולבנות בו בית להשקעה שיועמד למכירה. לשם כך פנו לאדריכל רון שפיגל, בעלי המשרד 'רון שפיגל אדריכלים', שהצליח ליצור על פני תוואי שטח קטן וילה מוארת, מרווחת ומהוקצעת בת 4 קומות המותאמת לדרישות של קהל הרוכשים באזור.

      במסגרת התכנון נעשתה חשיבה מקיפה על צרכי המשפחה הישראלית ועל מוטיבים עיצוביים שיקלעו לטעם המקומי. תכנית הבנייה כללה חלל מרכזי פתוח, אוורירי ומואר, שמבעדו נשקפת גינה המותאמת לבילוי ואירוח. שטחו של המגרש הוא כ-330 מ"ר עליו נבנה הבית, בן 4 קומות, על פני שטח של כ-350 מ"ר המתחלקים על פני קומת מרתף, קומת כניסה, קומת מגורים ועליית גג, בה ממוקמת סוויטת שינה המיועדת לבעלי הבית.

      בית פרטי להשקעה במרכז בעיצוב אדריכל רון שפיגל (יח"צ , רגב כלף)
      בשל שטחו המצומצם של המגרש, האדריכל בחר לבנות לגובה (צילום: רגב כלף)
      בית פרטי להשקעה במרכז בעיצוב אדריכל רון שפיגל (יח"צ , רגב כלף)
      שילוב מאוזן בין נפחים, מימדים וחומרים. פינת האוכל ומבט אל הגינה (צילום: רגב כלף)

      בכדי להתמודד עם שטח המגרש הלא גדול, בחר שפיגל ליצור מבנה בצורת ר' בו שני שטחי חוץ נפרדים, אחד מהם הוא גינה גדולה, הנשקפת מרוב חלקי הבית ובהם חללי האירוח: המטבח, פינת האוכל והסלון.

      שפיגל הקפיד ליצור שילוב מאוזן בין נפחים, מימדים וחומרים שיחד יוצרים חלל מודרני רחב ידיים ועם זאת חמים ומזמין. כך למשל ניכר השימוש בצבעוניות הבהירה של הקירות אל מול פרופילי הפתחים השחורים, הוויטרינות והמעקות השקופים וגרמי המדרגות שחופו עץ אלון טבעי.

      בית פרטי להשקעה במרכז בעיצוב אדריכל רון שפיגל (יח"צ , רגב כלף)
      המטבח פתוח לאזור הסלון (צילום: רגב כלף)

      עם הכניסה לבית נגלה חלל כפול בגובה כ-6 מטרים שמעצים את תחושת הגודל והגובה של המרחב, על אף שמבחינת מטראז' אינו מאוד גדול. המטבח פתוח לאיזור הסלון ופינת האוכל מה שמאפשר מחד תקשורת בין האגפים ומאידך פרטיות. רצפת גרניט הפורצלן שנראית כאבן טבעית ומעניקה מימד של חום, גם היא תורמת לתחושת הגודל בזכות שימוש באריחים גדולים של 120/60 ס"מ.

      בית פרטי להשקעה במרכז בעיצוב אדריכל רון שפיגל (יח"צ , רגב כלף)
      גרם המדרגות הנישא מקומת המרתף ועד עליית הגג בציר חשוף ורציף (צילום: רגב כלף)

      על מנת ליצור זרימה המשכית בחלל, גרם המדרגות הנישא מקומת המרתף ועד עליית הגג בציר חשוף ורציף, הוסט הצידה. בכך הוא מותיר את החלל פתוח ובד בבד נותן הדגש ארכיטקטוני המשמש כ-FOCAL POINT. בסמוך לגרם המדרגות נבנתה מעלית פנימית שבמתכוון נסתרת כמה שיותר מהעין וכמעט ונטמעת בקיר המעטפת הפנימית.

      בית פרטי להשקעה במרכז בעיצוב אדריכל רון שפיגל (יח"צ , רגב כלף)
      צרה ואלגנטית. הבריכה (צילום: רגב כלף)

      אחת מגולות הכותרת בבית הינו חלל החוץ שכאמור חולק לשני אזורים. הבריכה הצרה והאלגנטית נגלית מבעד שתיים מפאות הבית. לצידה פינת ישיבה קז'ואלית מזמינה במיוחד הניצבת על משטח דק המוביל לאיזור פינת האוכל.

      בכדי להתאים את הבית לתקופות שונות בחיי המשפחה תוכננו בו שתי סוויטות מאסטר - הראשונה, בקומת המגורים, כך שאם מדובר במשפחה עם ילדים קטנים, יוכלו ההורים לישון איתם באותו המפלס. ואילו סוויטה שנייה מוקמה בחלל עליית הגג, ומתאימה למשפחה עם ילדים בוגרים.

      בית פרטי להשקעה במרכז בעיצוב אדריכל רון שפיגל (יח"צ , רגב כלף)
      אוורירית, מוארת ובסגנון של צימר סוויטת המאסטר בעליית הגג (צילום: רגב כלף)

      הסוויטה בחלל הגג עוצבה בסגנון צימר עם מרפסת מרווחת הפונה לשטח פתוח. על אף שבפועל תקרת החלל אינה גבוהה במיוחד, שיפועי הגג מייצרים תחושה אוורירית. כך גם קורות העץ שנצבעו בלבן, גוון שמעניק אשליה של מרחב וגובה והולם את פלטת הצבעים שבחר שפיגל לבית כולו. פתח היציאה למרפסת האינטימית תוכנן כהד לשיפועי הגג. שפיגל בחר לייצר מפתח שמסתיים בזווית, וגם הוא מעניק תחושה של גובה והמשכיות.

      הרהיטים שנבחרו לכל אחד מחללי הבית מתאימים למגוון רחב של תמות עיצוב אהובות בשוק ומשלבים בין קווים גיאומטריים ישרים לחומריות טבעית חמימה ובפלטת צבעים ניטרלית ועם זאת מזמינה.

      בית פרטי להשקעה במרכז בעיצוב אדריכל רון שפיגל (יח"צ , רגב כלף)
      מפתח שמסתיים בזווית מעניק תחושה של גובה והמשכיות (צילום: רגב כלף)
      בית פרטי להשקעה במרכז בעיצוב אדריכל רון שפיגל (יח"צ , רגב כלף)
      פלטת צבעים ניטרלית ועם זאת מזמינה (צילום: רגב כלף)