להתאהב מחדש אחרי 30 שנה: שיפוץ דירה בת"א

זוג שחי בדירתו התל אביבית 30 שנה וגידל בה משפחה שבגרה, החליט לעדכן ולאחד את מבנה ומראה הדירה, כך שתתאים לצרכיהם הנוכחיים. התוצאה היא דירה אוורירית, מודרנית וחמימה עם הרבה אור וירוק שנכנסים מן החוץ

בשיתוף ARCDB
ניסיון להכניס כמה שיותר מן החוץ אל הפנים. מבט אל הסלון (צילום: אורית ארנון, יח"צ)

הדיירים: זוג + 1 ילד בוגר
הפרויקט: דירה בתל אביב
שטח: 100 מ"ר

יש דיירים שממציאים את הבית שלהם כל פעם מחדש. זוג שחי בדירתו בתל אביב במשך 30 שנה ושיפץ אותה כל פעם בחלקים, טלאי על טלאי, החליט לבצע שיפוץ מקיף ולעצב אותו מחדש מן המסד ועד הטפחות.

כשילדיהם הגדולים עזבו ורק ילד בוגר אחד נשאר לחיות עמם בדירה, החליטו בני הזוג להרחיב באופן משמעותי את החלל הציבורי ואת המטבח וליצור דירה שנעים לחיות ולהזדקן בה. להובלת הפרוייקט נבחרה מעצבת הפנים יעל יעקובי, המתמחה בתכנון ועיצוב דירות, בתים פרטיים בבניה חדשה ובשיפוץ, והיא ליוותה את בני הזוג משלב התכנון ועד הפרט האחרון.

עוד באותו נושא

חלום של בית: וילה עם בריכה בהרצליה

לכתבה המלאה
ריהוט מעור וספרייה בעיצוב מודרני בסלון (צילום: אורית ארנון, יח"צ)

"הדירה עברה מספר הרחבות במהלך השנים, אך למעשה לא תוכננה מעולם. המטבח היה מבודד בחדרון קטן, חדר ההורים שכן בחדר הקטן ביותר בבית, הסלון היווה מעין 'תחנת רכבת' שדרכה עברו לכל מקום וחדרי הילדים היו עצומים בגודלם", מספרת המעצבת. השכונה עצמה מאופיינת בבניה טורית כאשר לכל דירה אמנם שני כיווני אוויר בלבד, אך כל כיוון משופע בצמחיה עשירה וכרי דשא נרחבים, והמחשבה הייתה להכניס כמה שניתן את החוץ פנימה. ועל כן, על ידי תכנון מחדש יצרנו לאורכה של הדירה חלל ציבורי מרווח ופתוח למרחב הירוק, מצדו האחד הסלון ומצדו השני המטבח, ושניהם פונים לירוק הנשקף מהדירה.

אי באורך 6.5 מאר הוצב במקביל לארונות המטבח (צילום: אורית ארנון, יח"צ)

המטבח עוצב עם אי גדול באורך 6.5 מטרים שהוצב מקביל לארונות המטבח והארונות הגבוהים מכסים את כל הקיר למיקסום האחסון ויצירת תחושת גובה. החומרים שנבחרו - פורמייקה ננו בגוון מוקה בהיר ופורניר עץ מגוון - מעניקים מראה מודרני אך חמים. האי ופינת האוכל מחוברים יחדיו ומהווים פתרון לשתיית הקפה בבוקר ולארוחות משפחתיות ביום שישי. במטבח נתלו חמש מנורות בגדלים משתנים בשני מקבצים, היוצרים עניין בחלל. המנורות משלבות עץ וברזל שחור, חומר החוזר על עצמו בארונות המטבח.

מטבח בגוון מוקה בהיר וגופי תאורה בגדלים משתנים ליצירת עניין (צילום: אורית ארנון, יח"צ)

החלל המרכזי רוצף באריחי גרניט פורצלן גדולים בגוון אפור משוייש עם גידים לבנים, שמעניקים לריצוף מראה יוקרתי דרמטי, הנגרות והריהוט נבחרו ותוכננו כך שיכניסו חמימות כקונטרסט לרצפה. לסלון נבחרו רהיטי עור כתנאי מקדים של בעלי הבית, ספריה ושידת טלוויזיה עוצבו בהזמנה במראה צעיר ומודרני, יחד עם אמנות רעננה. בבית מבחר מוקדים ירוקים המתכתבים עם החוץ בדמות עציצים וצמחייה עשירה. וילון אוורירי ורך מייצר הפרדה קלה בין הפנים לחוץ באזור הסלון הפונה לחצר פנימית משותפת.

הנגרות והריהוט נבחרו כדי לתת קונטרסט לרצפה (צילום: אורית ארנון, יח"צ)
ההורים קיבלו סוויטה עם חדר רחצה צמוד (צילום: אורית ארנון, יח"צ)

חדרי הרחצה ממשיכים במראה דומה את הקו הנקי - שני החללים חופו באריחי בריקים לבנים ואיזנו את האפקט הדרמטי של הרצפה. ארונות הרחצה משווים אווירת בית מלון בגוונם הלבן והמרגיע. כל החיפויים, הריצופים והכלים הסניטריים בפרוייקט סופקו על ידי MODY. ההורים קיבלו סוויטה עם חדר רחצה צמוד, הבן קיבל אף הוא סוויטה עם חדר רחצה וגם לנכדים תוכנן חדר אירוח מפנק להפליא. "התקבלה דירה במראה עכשווי התואמת לצרכים העדכניים של הדיירים וממקסמת את תנאי השטח", סיכמה יעקובי את הפרוייקט.

(צילום: אורית ארנון, יח"צ)
(צילום: אורית ארנון, יח"צ)
(צילום: אורית ארנון, יח"צ)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully