פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      חלום של בית: וילה עם בריכה בהרצליה

      בית חד קומתי ישן ומוזנח במיקום חלומי עבר שיפוץ אדריכלי נרחב שהפך אותו ל"בית של בנים", עם קשר בלתי נפרד בין חוץ לפנים, בריכה מרהיבה, שולחן ביליארד וניהול חכם של אור וצל

      בית פרטי עם בריכה בשכונת נוף ים בהרצליה שופץ על ידי האדריכלית טל רוזין (יח"צ , שי אפשטיין)
      האדריכלית יצרה שפה חדשה, פשוטה וחמימה (צילום: שי אפשטיין)

      הפרויקט: וילה בשכונת נוף ים, הרצליה
      שטח: 265 מ"ר על מגרש של 1000 מ"ר
      דיירים: אב לילדים בוגרים

      גבר בשנות החמישים לחייו, אב בהורות משותפת, ביקש לתכנן מחדש נכס שרכש בשכונת נוף ים הנושקת לחולות של שמורת אפולוניה. השאיפה שלו היתה ליצור בבית סוויטה פרטית ומפנקת עבורו, לצד אגף ילדים נפרד, כשכל חדר יתפקד כיחידה עצמאית לכל אחד מילדיו הבוגרים.

      האדריכלית טל רוזין קיבלה את הפרויקט - בית חד קומתי ישן ומוזנח ובעיצוב פוסט מודרניסטי צבעוני לא מעודכן והפכה אותו למרחב אלגנטי וחמים הנפתח לעבר הנוף המרהיב של הבריכה. "כבר בתחילת השיפוץ הוחלט על תכנית אדריכלית שתסיר את כל האלמנטים הלא חיוניים ועל יצירת שפה חדשה פשוטה וחמימה המורכבת משילוב של קירות לבנים צהבהבות, חלונות ודלתות מפרופיל בלגי בגוון חאקי בהיר, ריצוף באבן צהובה מסוג חלילה וגמר טיח בהיר בשאר הקירות", מספרת האדריכלית.

      בית פרטי עם בריכה בשכונת נוף ים בהרצליה שופץ על ידי האדריכלית טל רוזין (יח"צ , שי אפשטיין)
      לחלונות ולדלתות נבחר פרופיל בלגי בגוון חאקי בהיר (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי עם בריכה בשכונת נוף ים בהרצליה שופץ על ידי האדריכלית טל רוזין (יח"צ , שי אפשטיין)
      כל האלמנטים הלא חיוניים הוסרו (צילום: שי אפשטיין)

      לדברי רוזין, למרות היותו משופע בחלונות, הקשר של הבית עם הבריכה, הפטיו והחצר, לא היה נוח, וחדירת השמש מכיוון מזרח ודרום היתה בלתי נסבלת. הגדלת הפתחים לצורך שיפור קשר העין בין הבית לגן ויצירת פתחי גישה נוחים לחצר לוותה במתן פתרונות הצללה. הוויטרינה לפטיו המעוגל הוגדלה תוך קירוי הפטיו עם מצללה חשמלית מסתבסבת המווסתת את כניסת השמש. הפתחים לחצר, הן מהסלון והן מחדרי השינה, הורחבו תוך הכנסת ארגזי תריס נסתרים מעליהם.

      הבית במתכונתו הנוכחית מתנהל בשתי סביבות חיים במקביל וביחד - האחת בסוויטת ההורים של האב והשנייה באגף הילדים, כשנשמרה האופציה ליצור בעתיד כניסה נפרדת לכל אחת מהיחידות באגף זה.

      בית פרטי עם בריכה בשכונת נוף ים בהרצליה שופץ על ידי האדריכלית טל רוזין (יח"צ , שי אפשטיין)
      מחדר השינה של האב ניתן להשקיף אל הבריכה מהמיטה (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי עם בריכה בשכונת נוף ים בהרצליה שופץ על ידי האדריכלית טל רוזין (יח"צ , שי אפשטיין)
      יצירת פתחי הגישה מהפנים אל החוץ לוותה בחשיבה על פתרונות הצללה, עקב חדירת אור חזק ממזרח ודרום (צילום: שי אפשטיין)

      לקבלת הסוויטה המבוקשת על ידי האב, אוחדו חדר העבודה, השינה והאמבטיה המקוריים לחדר אחד גדול הממוקם בקצה הבית. מול דלת הכניסה לסוויטה, בקצה הרחוק של החדר, נבנה חלון ישיבה גדול ורחב, בולט ממישור הקיר ומשקיף על הגינה ועל עץ תאנה ותיק. מול המיטה תוכננה דלת ויטרינה דרכה ניתן לראות את הבריכה גם בשכיבה. דלת נוספת מוקמה מול חדר האמבטיה ומאפשרת מעבר מהיר מהבריכה למקלחת.

      "דלת הכניסה הרחבה נבחרה על ידי בעל הבית ממחסן דלתות עתיקות והיא הותאמה במיוחד לבית. כשהדלת נפתחת, נשקף דרך המבואה ודרך הפטיו המעוגל נוף מרהיב של בריכת השחייה והגינה. הפסיפס הכחול ותנועת המים יוצרים אפקט של עומק וקרירות שמנוגד לצבעים החמים של הטיח והריצוף".

      בית פרטי עם בריכה בשכונת נוף ים בהרצליה שופץ על ידי האדריכלית טל רוזין (יח"צ , שי אפשטיין)
      חלון ישיבה רחב בחדר השינה הראשי משקיף לגינה ולעץ תאנה (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי עם בריכה בשכונת נוף ים בהרצליה שופץ על ידי האדריכלית טל רוזין (יח"צ , שי אפשטיין)
      דלת הכניסה הייחודית נבחרה על ידי בעל הבית ממחסן של דלתות עתיקות (צילום: שי אפשטיין)

      ממבואת הכניסה פונים שמאלה לחלק הציבורי של הבית או ימינה לאגפי השינה. התנועה בבית שנעשית סביב הפטיו, כל הזמן מלווה במבטים לכל חלקי הבית וגם לחצר ולבריכה, כך שנוצרת תחושה חזקה של קשר פנים/חוץ, והתמצאות טובה בחלל הבית. מיקומו של הפטיו בלב הבית יוצר מרחב המרגיש הרבה יותר גדול משטחו הפיזי, נעים, מרווח ומואר היטב.

      לדברי האדריכלית, הבית עוצב כך שמרגישים שהוא "בית של בנים" עם שולחן ביליארד ובריכה לאירוח מסיבות. אזורים ייעודיים רבים רוצפו וחופו באבן המשקפת חיבור לאדמה ומעניקה תחושת חמימות עם סגנון חיים מודרני, עכשווי ומפנק.

      בית פרטי עם בריכה בשכונת נוף ים בהרצליה שופץ על ידי האדריכלית טל רוזין (יח"צ , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי עם בריכה בשכונת נוף ים בהרצליה שופץ על ידי האדריכלית טל רוזין (יח"צ , שי אפשטיין)
      בית של בנים. שולחן ביליארד (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי עם בריכה בשכונת נוף ים בהרצליה שופץ על ידי האדריכלית טל רוזין (יח"צ , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)