הבעל רצה בית שהוא הצגה, האישה ביקשה שקט - בית בכרמי גת

תכנית עיצובית שחילקה את הבית לשני גושים: ציבורי ופרטי, איפשרה לאדריכלית לענות על הדרישות הסותרות של בני הזוג ויצרה שני חללים בעלי ייעוד שונה, אך מחוברים זה לזה בהרמוניה

בשיתוף ARCDB
חללים פתוחים וגשרים שנותנים מראה של חלל גדול יותר ומרווח (צילום: אבישי פינקלשטיין)

הפרוייקט: בית בכרמי גת
הדיירים: משפחה בת 5 נפשות - זוג הורים ושלושה ילדים
השטח: 300 מ"ר.
אדריכלות: אולגה ברלין

הבית החדש נבנה על מגרש בן 300 מ''ר כחלק מדו-משפחתי, האתגר היה למקסם את שטח הבנייה על מגרש קטן יחסית, צר וארוך, שלו קיר משותף עם שכן.

"המילה הראשונה שבעל הבית אמר לי לאחר שאלתי הראשונה בבניית הפרוגרמה לבית היתה: "הצגה!" ולעומתו, אישתו דווקא ביקשה שקט ופרטיות", מספרת האדריכלית אולגה ברלין. הרעיון עליו מבוסס הבית הוא תחושת חיבור וזרימה לצד אפשרות לפרטיות, שילוב בין שני גושים שלכל אחד מהם ייעוד שונה, והחיבור ביניהם נעשה בעזרת חללים פתוחים וגשרים ובכך מתקבל מראה של חלל גדול יותר ומרווח.

עוד באותו נושא

מכפרי למודרני: 220 מ"ר למרגלות הר תבור

לכתבה המלאה
מבואת הכניסה וגרם המדרגות העוטף את יחידת ההורים (צילום: אבישי פינקלשטיין)

מבואת הכניסה צופה אל גרם המדרגות העוטף את מסדרון המעבר לסוויטת ההורים, שביקשו פרטיות מוחלטת מהקומה העליונה שבה מתוכננים חדרי הילדים, בצד הפונה לחצר האחורית של הבית עם ויטרינה המשקיפה על בריכת השחייה. מדרגות מחברות בין שני החללים - הציבורי וחדרי הילדים, ומובילות לגשר שמחבר בין חדרי השינה. עם הכניסה לבית נחשף חלל כפול הקושר בין הפונקציות הציבוריות השונות ויוצר תחושה זרימה בחלל.

עוד באותו נושא

התחילו הכי מהר שלהם ולאט לאט הגבירו: שיפוץ מאסיבי של בית קרקע בשרון

לכתבה המלאה
תחושת חיבור וזרימה לצד אפשרות לפרטיות (צילום: אבישי פינקלשטיין)

הגוש הראשון מהווה את האזור הציבורי של הבית, וכולל סלון, מטבח ופינת אוכל, כאשר הסלון וחלל המדרגות מתפרסים לגובה ונוצר חלל כפול בגובה של יותר מ-6 מטרים. הפתחים הגאומטריים והחללים המשתנים בבית מייצרים איזון בין אינטימיות ופתיחות. המטבח, שנמצא בשימוש תדיר, תוכנן במיקום שנותן תחושת פרטיות וגלוי לעין רק למחצה.

עוד באותו נושא

500 מ"ר ופסנתר כנף אחד: ביקור בבית משגע בסביון

לכתבה המלאה
חדרי השינה של שלושת הילדים ממוקמים באגף מגורים נפרד (צילום: אבישי פינקלשטיין)

הגוש השני "רוכב" על הראשון ומשמש כאגף מגורים של הילדים, ויוצר זיז במבנה החיצוני של הבית, הזיז משמש בסיס למרפסת שמש בקומה השנייה, והיאמקורה בפרגולה זיזית המחוברת לקרניז הבית ומקרה גם את היציאה מאזור הסלון לכיוון החצר האחורית, המשקיפה לבריכה.

משרד 'ברלין אדריכלים' הוקם על ידי האדריכלית אולגה ברלין, המתמחה בתכנון בנייה פרטית ייחודית זה כעשור. המשרד משלב בין אדריכלות לחזון תכנוני, ומאפשר לחוות את תהליך הבנייה בסיפוק והנאה בכל שלבי התכנון.

(צילום: אבישי פינקלשטיין)
(צילום: אבישי פינקלשטיין)
(צילום: אבישי פינקלשטיין)
(צילום: אבישי פינקלשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully