מכפרי למודרני: 220 מ"ר למרגלות הר תבור

המבנה המיושן ומרובה עמודי הבטון הוחלף בקונסטרוקציית פלדה שאיפשרה לפעור בו פתחים עצומים לנוף המרהיב. דלת נסתרת מובילה ליחידת ההורים וגם הילדים שבגרו זכו לסוויטות אירוח מפנקות בקומה השנייה

בשיתוף ARCDB
מראה עדכני מהחוץ לפנים (צילום: יח"צ, יואב גורין)

הפרויקט: בית פרטי בכפר תבור
הדיירים: זוג
השטח: 220 מ"ר
אדריכלות: עומר ודניאלה אליהו, "אדריכלות בונה"

הבית הוא ראי הנפש, או במקרה של ביתו של בעל מפעל פלדה מאזור הצפון - השיקוף של מפעל חייו.
סטודיו "אדריכלות בונה" לעיצוב ואדריכלות של עומר ודניאלה אליהו, תכנן ועיצב מחדש את הווילה בהר תבור של בעל המפעל ואישתו, שהחליטו להפוך אותו ממרחב כפרי לבית מודרני יותר.

המבנה המיושן, שהתבסס על שיטת בנייה וותיקה של ריבוי עמודים ובטון, שופץ מהיסוד והקונסטרוקציה המחודשת מפלדה אפשרה ליצור פתחים עצומים, מרפסת רחבת ידיים ומראה עדכני מהחוץ לפנים. הבית בגרסתו הנוכחית משתרע על פני 2 קומות, כולל אזור ציבורי גדול, סוויטת הורים מפנקת, חדרי רחצה משודרגים והכל תוך שימת דגש על הנדסת אנוש ונגישות מקסימלית.

עוד באותו נושא

מודרני עם נגיעות כפריות: שיפוץ דירת גן ברעננה

לכתבה המלאה
סוויטת ההורים מתחברת בדלת נסתרת הנפתחת מתוך המטבח (צילום: יח"צ, יואב גורין)

הילדים, שעזבו את הקן, זוכים בביקוריהם בסופי השבוע לחדרי אירוח פרטיים ומפנקים הממוקמים בקומה העליונה, בעוד סוויטת ההורים מתחברת בדלת נסתרת הנפתחת מתוך מתחם המטבח.

כל אובייקט טכני או אומנתי מפלדה, מהחלונות דרך הקיר המפריד בין המטבח לחדר השינה ועד גרם המדרגות המרחף, עוצבו בסדנת הפלדה של בעל הבית, בהתאמה אישית לתכניות הבית. "הפלדה מביאה חוזק ויציבות למבנה וכן מראה ייחודי", מסביר עומר אליהו.

עוד באותו נושא

התחילו הכי מהר שלהם ולאט לאט הגבירו: שיפוץ מאסיבי של בית קרקע בשרון

לכתבה המלאה
מדרגות פלדה ועץ אלון במראה קליל וחציצה מעניינת עם משחק של פלדה ורווחים (צילום: יח"צ, יואב גורין)

המטבח הגדול מייצג את אהבתם של בני הבית לבישול ואירוח - הוא משלב עץ מסוג "קומבה" מנוסר המביא נגיעה של חמימות עם פלטות שיש לבנות מבריקות. במטבח פתרונות אחסון נסתרים רבים להשגת מראה אחיד ונקי.

מדרגות הבטון המאסיביות שהיו בבית הוחלפו במדרגות פלדה עם מדרכי עץ אלון במראה קליל ואוורירי ובקו ישר השומר על סימטריה בחלל. בין המדרגות ובין המטבח מחיצת פלדה בעלת מרווחים המייצרת חציצה מעניינת.

עוד באותו נושא

500 מ"ר ופסנתר כנף אחד: ביקור בבית משגע בסביון

לכתבה המלאה
נגיעות צבעוניות של צהוב מאיר עיניים בסלון (צילום: יח"צ, יואב גורין)

בסלון, אריחי האבן האיטלקית בגודל 180X180 יוצרים תחושה של גודל ובמרכז החדר משתלשל מהתקרה עמוד ברזל שעליו מורכב מסך פלזמה מסתובב, שניתן לכוון לצפייה מהגינה, פינת האוכל, הסלון או המטבח.

הרהיטים שנבחרו מאופיינים בקווים עדינים בגוונים מונוכרומטיים עם פריטי עיצוב ומוצרי טקסטיל שמוסיפים נגיעה צבעונית של צהוב מאיר עיניים. בחלל בוצעו הנמכות תקרה מינימליות על מנת לתת במה לגופי התאורה המסוגננים ולספוטים המייצרים תרחישי תאורה בהתאמה אישית. הפתחים הגדולים מכל עבר מהווים מסגרת נוף לחלל הציבורי כאשר התחושה בקומה הראשונה היא של חיבור לגינה הנשקפת מבעד הוויטרינות העצומות.

העמוד והקורה בסוויטת ההורים הפכו לאלמנט עיצובי שסביבו נבנה הארון (צילום: יח"צ, יואב גורין)

בסוויטת ההורים נותרו העמוד והקורה המחזיקים את העומס של הקומה העליונה והפכו לאלמנט עיצובי הנטמע בארון הבגדים הבנוי משני צדיו וגם בחדר זה מבט פתוח ויציאה אל הגינה המטופחת.
בקומה העליונה יועדה המבואה לישיבת מרגוע המשקיפה לעבר הנוף המרהיב של הר תבור במעין "פינת ניתוק" עם כורסאות פלדה מעוצבות.

גם המרפסת הוגדלה ונבנתה בקו עם אפס הבית כך שכאשר החלונות פתוחים היא נראית כהמשך ישיר שלו. והחצר השתנתה בהתאם לעיצוב המחודש של הבית תוך הדגשת הפנים אל החוץ בעזרת חיפוי במראה פלדה בגוון כתום.

כורסאות מעוצבות ב"פינת הניתוק" המשקיפה אל הנוף (צילום: יח"צ, יואב גורין)
(צילום: יח"צ, יואב גורין)
(צילום: יח"צ, יואב גורין)
(צילום: יח"צ, יואב גורין)
(צילום: יח"צ, יואב גורין)
(צילום: יח"צ, יואב גורין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully