להסתתר מהשמש ומהעולם: המבנה המושלם הזה במקסיקו מתחבא בין הסלעים ומביט אל האוקיינוס

יש אנשים שלא מסתפקים בסתם שמשיה שתגן עליהם מהשמש בים. המבנה המודרני הזה נוצר בהשראת סככה מסורתית של חופי מקסיקו, מתמזג עם הטבע ונראה כאילו צמח מתוך השטח הסלעי של החוף

מערכת וואלה! NEWS
האדריכלים לא רצו שהמבנה יראה כאילו פשוט נחת באופן אקראי על פני השטח ולכן יצרו אשליה משכעת כאילו נחצב מתוך המדרון הסלעי (צילום: CDM)

הנה לכם מקום מחבוא מושלם מן העולם שבחוץ. הפרשנות המודרנית הזו על ה"פלאפה" המקסיקנית המסורתית השתלבה בטבעיות בתוך תוואי השטח הסלעי של אתר הממוקם מטרים בודדים מרצועת החוף.

פלאפה הוא מבנה שפתוח מצד אחד, עם סכך בחלקו העליון, אותו בדרך כלל מוצאים על החופים במקסיקו. משרד אדריכלות CDM Casas de Mexico פירש מחדש את המבנה המסורתי הזה כדי ליצור אתר התבודדות מודרני מרשים, עם עיצוב פנים אוורירי שנפתח בחזית רחבה אל החוץ.

עוד באותו נושא

טרסות ירוקות בצורת זיגזג בבניין יוקרה במקסיקו סיטי

לכתבה המלאה
המחבוא המושלם מהשמש ומהעולם (צילום: CDM)

חלל הפנים המחופה בארז מספק הגנה מפני השמש ונפתח אל נופי האוקיינוס. "במקור, במסגרת הפרויקט חשבנו ליצור פלאפה ובריכה", אומרים האדריכלים. "במילים אחרות, מבנה מקורה שמתרומם מעל הקרקע כדי להגן מפני השמש ובור באבן שיכיל מים".

עם זאת, הם לא רצו שהמבנה ייראה כאילו נפל על הקרקע באופן כמעט אקראי, ולכן תכננו את הגג כך שייראה כאילו הוא "גולש מן ההר עצמו אל עבר האוקיינוס". טיח חיצוני בצבע חול יחד עם חזית קיר האבן משתלבים עם הסביבה ומתמזגים עם הסלעים שמסביב.

עוד באותו נושא

אילו משפחת פלינסטון היתה בתחום המלונאות: מלון בוטיק יוקרתי בתוך מערה

לכתבה המלאה
עיצוב פנים מודרני בחלל הפלאפה שמחופה בלוחות עץ ארז (צילום: CDM)

האדריכלים מכנים את הפרויקט "חלל שמשתנה במהלך היממה, המשקיף על האופק בשעות היום והופך למצפה כוכבים בשעות הלילה", שכן המקום מרוחק מכל מקור אור מלאכותי שיפריע לחזות בהתרחשויות שמי הלילה.

חיפוי האבן בפנים הפלאפה מהדהד את החיפוי החיצוני ואת הסלעים שסביב המבנה, כך שמתקבלת תחושה כאילו המבנה נחצב מתוך מדרון הסלע הטבעי. להשלמת ההרגשה, צמחיה עשירה גדלה מסביב ומעל המבנה ומוסיפה להסוואה הטבעית שלו.

בשעות היום המבנה מזמן התבוננות בקו האופק, ואילו בלילה - בכוכבים (צילום: CDM)
הבריכה שנחצבה בתוך תוואי השטח הסלעי מייצרת תחושה של בריכה טבעית (צילום: CDM)
שימוש בחיפוי אבן בפנים המבנה מוסיף לתחושה כאילו נחצב מתוך הסלעים שסביבו (צילום: CDM)
הצמחיה שמסביב מייצרת את ההסוואה הטבעית המושלמת (צילום: CDM)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully