טרסות ירוקות בצורת זיגזג בבניין יוקרה במקסיקו סיטי

זיגזגו בתכנית שלהם: משרד אדריכלים מקסיקני ניסה להטמיע את המבנה שתכננו בתוך טופוגרפיה מאתגרת. התוצאה - טרסות ירוקות שיצרו מפלסים בעלי צורות משתנות, גינות פרטיות עבור הדירות ומבנה בעל נראות מיוחדת ומשוחררת

מערכת וואלה! NEWS
המבנה הייחודי של "אלכזר דה טולדו" סיפק לחמש הדירות שבו גינות-טרסות ירוקות (צילום: Sordo Madaleno Arquitectos)

מיקום מאתגר שופע גבעות במקסיקו סיטי העניק את ל-Alcázar de Toledo, פיתוח מגורים יוקרתי שתוכנן על ידי Sordo Madaleno Arquitectos נראות המשתלבת בתוך הנוף הטבעי שמסביב. טבוע בתוך השטח המחוספס, הבניין שמכיל חמש יחידות דיור זכה למראה ייחודי בשל מרפסותיו - מעין טרסות ירוקות - המסודרות בזיגזג בין הקומות ובמעלה המדרון של תוואי השטח. סידור זה של המבנה תרם גם להיווצרותו של קירוי מרשים לכל קומה, המסייע בהצללת הזכוכית שעוטפת את החזיתות. בנוסף לצורתו המרשימה והפיסולית, הבניין שחולש על שטח של 5,471 מטרים מרובעים מציע נופים פנורמיים מרהיבים של העיר.

עוד באותו נושא

בית שכולו יציקת בטון: יצירה אדריכלית נועזת, או בונקר גרעיני כעור?

לכתבה המלאה
מבט אווירי - המבנה משתלב בתוך הטופוגרפיה של האזור (צילום: Sordo Madaleno Arquitectos)

"אלכזר דה טולדו" שהושלם ב-2018 מורכב מארבעה מפלסים. מקומות החניה מוקמו בקומה העליונה, ממנה יורדת רמפה המובילה אל הקבלה והלובי, מהם נפתח נוף של שטח מיוער. חמש יחידות הדיור פרוסות על פני יתר הקומות: שתי יחידות דיור בשטח של 500 מ"ר כל אחת מוקמו במפלס שמתחת לחניה; יחידה של 700 מ"ר התמקמה קומה אחת מטה; ושתי יחידות נוספות בנות 500 מ"ר התמקמו במפלס הנמוך ביותר. הגדלים השונים מתורגמים לתכנונים פנימיים שונים, וכמות חדרי השינה בדירות נעה בין שניים לארבעה. מתקנים ציבוריים של הבניין, כמו בריכה, ספא, חדר כושר, חדרי הלבשה ורחצה מוקמו בקומה השנייה מלמטה.

עוד באותו נושא

טירוף! קומפלקס בידור חדש נבנה ליד סיאול

לכתבה המלאה
את החניה בחרו האדריכלים למקם במפלס העליון (צילום: Sordo Madaleno Arquitectos)

"הקונספט האדריכלי מבוסס על אלמנט ליניארי, שפורס את עצמו על פני הטופוגרפיה בצורת זיגזג", הסבירו האדריכלים. "כל מפלס בטופוגרפיה עונה על צרכים שונים ומכיל את החללים של חמש הדירות, את המרפסות הגדולות, המתחמים השיתופיים והחניה".

עוד באותו נושא

איך שגלגל מסתובב לו: "בית הספירלה" של פרנק לויד רייט מחליף ידיים

לכתבה המלאה
הכניסה אל הרמפה שמובילה לקומת החניה (צילום: Sordo Madaleno Arquitectos)
ריבוד המפלסים יצרו הצללה טבעית עבור הדירות, שלהן חזיתות זכוכית רחבות (צילום: Sordo Madaleno Arquitectos)
המפלסים השונים נראים כאילו הונחו זה מעל זה בנונשלנטיות (צילום: Sordo Madaleno Arquitectos)
ביתן דרכו יוצאים אל גג המבנה ממשיך את הקו הגיאומטרי (צילום: Sordo Madaleno Arquitectos)
כמו שרטוט אדריכלי - תאורת לילה מדגישה את הקווים המיוחדים של המפלסים (צילום: Sordo Madaleno Arquitectos)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully