מרגישים הכי בבית באולם: רכישת המנורות במקום הזה לא דומה לשום דבר שהכרתם

בלי המעמד המביך של איש מכירות מלחיץ, כן עם שפע חופש ותחושה קז'ואלית חמימה: חלל התצוגה החדש של חברת התאורה LIGHT IN מזמין אתכם להרגיש בבית, להתרווח על הספה ולבחור את גופי תאורה שלכם קצת אחרת

מערכת וואלה!
(צילום: איתי בנית)

אולמות התצוגה בישראל הם כבר מזמן לא מה שהיו פעם. מחללים צפופים עתירי מוצרים שמסודרים באופן אקראי, הם הפכו למוארים, נהירים וקלים להתמצאות ומאפשרים לצרכן לראות בעיני רוחו כיצד המוצר עליו הוא מפנטז יראה אצלו בבית. שרה ונירית פרנל, בעלות משרד לתכנון, אדריכלות ועיצוב פנים, הצליחו ליישם את התפיסה הזו בדיוק באולם התצוגה החדש של חברת LIGHTIN בהרצליה פיתוח, כשהפכו כל פינה בו לאחת שגורמת למבקרים להרגיש לגמרי בבית.

עוד באותו נושא

תחשבו בלונים פורחים: קולקציית ריהוט מרהיבה שעיצב מרסל וונדרס מגיעה לארץ

לכתבה המלאה
(צילום: איתי בנית)

המעצבות מתארות את תהליך יצירת החלל החדש: "הבעלים של החברה ביקש ליצור חלל בוטיקי, קונספטואלי עם וויבים של בית לכל דבר. הרעיון היה לספק תחושת שייכות ואוריינטציה עבור כל מי שחוצה את דלת הכניסה. במקביל, ביקשנו ליצור חלוקה ברורה ונגישה של הפריטים המתמזגים בחלל כך שיהיה לבאים קל יותר להתמצא במרחב ולבחון, בצורה נטולת חסמים, עד כמה אותו פריט באמת מתאים עבור המרחב הפרטי שלהם. כל אחד יוכל למצוא את הפינה שמתממשקת עם סגנונו, פינה שהוא מזדהה איתה מבחינה סגנונית".

עוד באותו נושא

שקוף שזה יפה: יצרנית זכוכית בת 700 שנה (!) פתחה חלל תצוגה מרהיב ביופיו באיטליה

לכתבה המלאה
(צילום: איתי בנית)

מכיוון שבסיס התכנון ביקשו השתיים ליצור מרחב ביתי וקז'ואלי, תפיסת התכנון בחלל מושתתת על הנגשה שונה מהמקובל - לא עוד מוכר מול קונה אלא סביבה מחבקת בה אפשר לעבוד גם בפינות ישיבה אקראיות כמו ספות ובוטים למשל. הקונספט הייחודי הזה מתחיל כבר בכניסה לחלל, שם ניצבת ספריה ענקית בגוון כחול ירקרק בגובה של 5 מטרים וברוחב של 6: "הרעיון היה לתת אימפקט גדול ועוצמתי ולהנגיש את גופי התאורה באופן קצת יותר יצירתי ולתת להם את הכבוד. מול הספריה - בר ארוך עליו ניתן לשבת ולעבור על תכניות העבודה ולבחור בגופים המתאימים".

עוד באותו נושא

"הישראלים מאירים את הבית יתר על המידה"

לכתבה המלאה
(צילום: איתי בנית)

אולם התצוגה מחולק לשתי קומות- קומת כניסה וקומת מינוס 1, וגודלן כ-200 מ"ר כל אחת. המתכננות הצליחו ליצור חלל דינמי, זורם והמשכי ועם זאת שמרו על תאימות בין סוגי התאורה למרחב בו הם ממוקמים ולכן עבור כל סגנון נוצר חלל הקונספטואלי שמדבר באותה שפה עם האחרים. כך למשל, בחלל בו מוצגים גופי תאורה כפריים העשויים ממתכות כמו נחושת או פליז מעונתק, השתמשו ברקעים כמו בטון ו-OSB (סגסוגת עצים) ליצירת קונטרסט בין המרחב לגופים. באיזור בו מוצגים גופי התאורה התעשייתיים נעשה שימוש ברשתות ברזל ובחלל המודרני הקפידו לשמור על מקסימום ניקיון וויזואלי. הזרימה בין החללים ממשיכה ואף חוצה את חלל השירותים, שם הותקנו גופי תצוגה מחוברים בצינור אינסטלציה שמהווה חלק מהגופים עצמם ובכך הפכו לחלק מחלל התצוגה הפעיל.

(צילום: איתי בנית)

באיזור התצוגה של גופי התאורה הקלאסים בולטת צבעוניות מונוכרומטית של שחור ולבן ורצפת פרקט פישבון מעץ אלון טבעי שמעגנת את המרחב ומוסיפה בו את החמימות הנדרשת. "בגלל שהגופים באמת מתוכשטים ומאוד מפורטים היה חשוב לנו לתת בידוד במאסה ולתת את הבמה הראויה לכל גוף תאורה. מסבירה נירית. "יצרנו תצוגה בתוך ארון שחולק לתאים ובכל תא מוצג גוף או שניים, תלוי בפרופורציה ובנפחים, כשכל התפאורה תואמת סגנונית את הגופים המוצגים".

(צילום: איתי בנית)
(צילום: איתי בנית)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully