פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מודרניסטי ואקולוגי: בית בלב מדבר ליד לאס וגאס

      בית לא קטן בערבה: לזוג שעבורו נבנה הבית בשטח המדברי המבודד בנבדה היה חשוב שטביעת הרגל האקולוגית שלו תהיה מינימלית. הקפדה על שימוש חכם במים, הפקת אנרגיה עצמית ועיצוב מודרני-מינימליסטי יצרו בית שיש מה ללמוד ממנו

      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      מרחבים פתוחים של טבע ללא שכנים כלל (צילום: hooglandarchitecture)

      עשורים רבים מדברים בישראל על אכלוס ופיתוח של שטחי הנגב, אולם בפועל, על אף הרצון והקדמה הטכנולוגית, הפיתוח הזה מתקיים בצורה נקודתית בלבד. בהקשר זה, בית פרטי שתוכנן בשטח מדברי לא הרחק מלאס וגאס תפס את תשומת לבנו.

      בית Arroyo תוכנן עבור זוג בגילאי הפרישה, להם זיקה מיוחדת לעיצוב בר קיימא. הבית שחולש על שטח של 360 מ"ר מציע נופים פנורמיים אין סופיים של הטבע המדברי, ללא אפילו שכן אחד בטווח הראייה. העיצוב החכם של סטודיו Hoogland Architecture אשר תכנן את הבית מנצל את ויטרינות הענק להכנסת הנוף פנימה, בעוד המבנה כולו מתוכנן כך שההגנה מפני השמש תהיה מקסימלית.

      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      ויטרינות הזכוכית הופכות את הפנים והחוץ למקשה אחת (צילום: hooglandarchitecture)

      כדי להבטיח את תוחלת החיים של הבניין, האדריכלים השתמשו בבטון הדורש תחזוקה נמוכה ובפלדה עבור הקירות החיצוניים. גג גדול שטוח מסכך מכל הצדדים על דלתות הזזה בעלי ציפוי מגן, אשר מציפות את החלל המודרני עם אור טבעי. בפנים הבית, החדרים מולבשים בסגנון מינימליסטי, עם רצפות בטון מלוטשות, קירות לבנים וריהוט עץ בהיר. הסלון, פינת האוכל והמטבח ממוקמים במבנה פתוח בצורת L, הצמוד לדק בצדו האחד של הבית. יחידת ההורים ממוקמת בצד הנגדי של הכניסה ומתחברת לבית שתוכנן האורחים דרך שביל חיצוני מוצל.

      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      להשקיף את הנוף - דק מקורה מקיף את הבית (צילום: hooglandarchitecture)

      מטעמי קיימות, בעלי הבית דרשו כי השפעתו של הבית על מקור המים העירוני, תהיה מינימלית, ולצורך כך הותקנו בבית מערכות שיסייעו בעניין. כל אביזרי אינסטלציה ושירותים, הם בעלי זרימה נמוכה. המים האפורים של הבית ממוחזרים להשקיית הנוף, ואילו כל המים השחורים מטופלים באתר באמצעות מערכת ספיגה. בעוד המבנה מחובר "על הנייר" לשירותים העירוניים, הדיירים ביקשו ליצור בית שיכול לייצר בעצמו כמות החשמל שתספק את צרכיו. בשל עיכובים לוגיסטיים המערכת הסולארית שתפיק עבורם את האנרגיה עדיין לא הותקנה, אולם הדבר צפוי להתרחש בעתיד הקרוב.

      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      בית Arroyo - מודרניסטי, מינימליסטי ואקולוגי (צילום: hooglandarchitecture)
      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      הנוף מחדר השינה הראשי (צילום: hooglandarchitecture)
      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      פנים הבית עוצב בסגנון מינימליסטי (צילום: hooglandarchitecture)
      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      בסלון - גוונים בהירים בריפוד וברצפה (צילום: hooglandarchitecture)
      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      אחת הכניסות לבית (צילום: hooglandarchitecture)
      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      גג הבניין המסכך על החלונות תוכנן לתת מיגון מקסימלי מפני השמש (צילום: hooglandarchitecture)
      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      מטעמי תחזוקה, המבנה החיצוני נבנה מבטון ופלדה (צילום: hooglandarchitecture)
      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      הדיירים ביקשו לייצר בית שידע לייצר את האנרגיה של עצמו (צילום: hooglandarchitecture)
      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      בית (לא) קטן בערבה (צילום: hooglandarchitecture)
      בית בנבדה (יח"צ , hooglandarchitecture)
      בצמוד לבית הראשי נבנתה יחידת אורחים, עם מעבר מקורה בין שני המבנים (צילום: hooglandarchitecture)