פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      הייאוש נעשה יותר נוח בתל אביב: ביקור בפנטהאוז מטריף של משפחה בריטית

      הפרדת רשויות: בפנטהאוז בצפון תל אביב שרכשה משפחה בריטית יש שתי קומות - באחת גרים ובשנייה מארחים. עם קו עיצוב אחיד שמקשר בין הקומות ומשלב בתוכו הרבה גוונים פסטליים, פרטי עץ ונוף פתוח לכל תל אביב, נוצר בית שקשה שלא להתאהב בו

      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      רוך ואור - גוונים פסטליים והרבה אור טבעי באזור הסלון (צילום: גלית דויטש)

      הדיירים: זוג + 3 ילדים קטנים
      מיקום: צפון תל אביב
      שטח: 175 מ"ר + 55 מ"ר מרפסת
      עיצוב פנים: חגית וסטשניידר


      דירת קבלן שנרכשה בפרויקט תמ"א 38 , עברה שינוי תכנוני מקצה לקצה על מנת להתאים בצורה מקסימלית לצרכים של הדיירים. חגית וסטשניידר, אדריכלית ומעצבת פנים, ליוותה את המשפחה משלב המעטפת ועד הכניסה לבית.

      הרעיון שעמד בבסיס עיצוב הבית היה שילוב בין חללים "ציבוריים" ו"פרטיים" שמתנהלים בהם חיי המשפחה.
      "במקור הדירה היתה מחולקת לשתי קומות, אך לאחר חשיבה, הוחלט לשנות את החלוקה המקורית שלה. הוחלט כי קומת החדרים תהיה הקומה התחתונה ואילו קומת המגורים תהיה העליונה. לכל אחת מהקומות קיימת גישה ישירה מהמעלית. הכניסות הנפרדות מאפשרות ליצור חוויית אירוח נעימה, ללא מעבר בחדרים הפרטיים. לחלופין, התאפשרה כניסה למרחב האישי ללא צורך במעבר דרך המרחב הציבורי. הקומה התחתונה - קומת החדרים - מרווחת מאוד וחמימה. הקומה העליונה, המכילה סלון ומטבח פתוח, מוקפת בוויטרינות גדולות ליצירת דיאלוג בין החוץ לפנים, בין הפרטי לציבורי ".

      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      בקומה הציבורית מוקמו המטבח והסלון (צילום: גלית דויטש)

      הזוג, שעלה מבריטניה לפני מספר שנים, ביקש דירה בה תשרה תחושה של חמימות תוך ניצול אופטימלי של אור השמש הישראלית. המעצבת בחרה בפרקט עץ נעים בקומת החדרים, ובגוונים של שמנת, ורוד עתיק ואפור מעושן. לאזור מטבח נבחרו דלפק עץ אלון מעושן, שולחן אוכל מעץ מלא עם רגלי ברזל וגופי תאורה מנחושת, שביחד רוקחים אווירה נעימה ועדכנית. על אף שהגוונים המרכזיים הם סולידיים, ניתן לראות טוויסט צבעוני בדמותם של רהיטים בגווני פסטל בסלון.
      לאורך כל הדרך עבדה וסטשניידר בשיתוף פעולה מלא עם אם המשפחה, כשהעיצוב המוקפד ובחירת החומרים האיכותיים ביותר ניכרים בכל פינה בבית.

      עם הכניסה לדירה בקומה העליונה נגלה החלל הציבורי, שחושף הצצה אל מרפסת היקפית גדולה אליה ניתן לצאת דרך הוויטרינה שמקיפה את הסלון ואת פינת האוכל. המטבח פתוח לסלון, והדלפק שבמרכזו מפריד ביניהם ומהווה מקום מרכזי בבית. הוא תוכנן עם נוחות מקסימלית לעבודה, פונקציונליות מרבית לאחסון, "אי" לשתיית קפה של הבוקר וקיום מפגשים משפחתיים יומיומיים.

      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      יעודים שונים של שתי הקומות מאפשרים הגעה ישירה לקומה הציבורית, ללא כל צורך לעבור דרך החדרים הפרטיים (צילום: גלית דויטש)

      אחד השינויים המהותיים שבוצעו בתכנון המקורי של הדירה הוא האפשרות להזיז את כל הוויטרינות כך שניתן לשלוט בכל הפתחים ברחבי הקומה הציבורית. את הפתחים הנדיבים עוטפים וילונות אווריריים ששומרים על אינטימיות מחד ומאידך מאפשרים זרימה של אור טבעי פנימה.

      "לדיירים היה חשוב לשמור על סדר וארגון ולכן מצאתי פתרונות אחסון רבים סמויים מהעין. למשל, נישה נסתרת מתחת לגרם המדרגות לאחסון מזוודות ועגלות. הפרוזדור אף הוא נוצל לטובת אחסון, עם מזנון בנגרות מותאמת אישית ובו פריטים דקורטיביים וספרים. תכנון הדירה הוגדר להיות נוח, מזמין ומעוצב, והתוצאה היא דירה מותאמת לצרכי ודרישות המשפחה שנעים לשהות בה".


      לפרויקטים נוספים של מעצבת הפנים חגית וסטשניידר - כנסו לכאן

      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      גוונים פסטליים שולטים גם בחדר השינה הראשי של ההורים (צילום: גלית דויטש)
      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      פסלי בלונים על קיר חדר של אחד הילדים מוסיפים קלילות ומשחקיות (צילום: גלית דויטש)
      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      מתוק וקלאסי - כסאות "אימס" מוקטנים בחדרה של הילדה (צילום: גלית דויטש)
      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      בחדר המשפחה טקסטילים עשירים מייצרים תחושה חמימה ועוטפת (צילום: גלית דויטש)
      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      מודרני ונקי - בחדר ברחצה הכיור מונח מעל דלפק עץ, עם חיפוי קרמי בצבע אפור עמוק לצידם (צילום: גלית דויטש)
      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      קלילים ואווריריים - גופי תאורה מחוטי מתכת מעל אזור האי במטבח (צילום: גלית דויטש)
      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      איזה נוף! מבט פתוח אל נוף תל אביב מהמרפסת של הסלון (צילום: גלית דויטש)
      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      הגוון הכהה של ארונות הויטרינה בפינת האוכל מייצרים קונטרסט מוצלח עם הקו הרגוע הכללי של הבית (צילום: גלית דויטש)
      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      החוץ והפנים מתערבבים ביניהם הודות לחלונות ויטרינה הענקיים שבדירה (צילום: גלית דויטש)
      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      בין הקומות מקשרות מדרגות עץ צפות שמתכתבות עם הגוון של רצפת הפרקט (צילום: גלית דויטש)
      פנטהאוז של משפחה בריטית בתל אביב ( , גלית דויטש)
      נישת אחסון מעץ בחדר הרחצה (צילום: גלית דויטש)