פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      רוחות של שינוי: העזו להתחדש וזה הבית שיצא להם

      בתקציב שפוי: הדיירים של הבית הדו קומתי הזה באריאל החליטו שהגיעו הזמן להתעדכן ופצחו בשיפוץ יסודי. תמורת 300 אלף שקלים הם חוללו את המהפך ואפילו הגשימו חלום אישי קטן על הדרך. ככה זה נעשה

      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      שילוב גוונים פסטליים עם עץ בהיר מייצרים מראה קליל ושמח (צילום: יח"צ)

      הדיירים: זוג + 3 בנות
      מיקום: אריאל
      שטח: קומה 1 - 90 מ"ר, קומה עליונה - 55 מ"ר
      עיצוב פנים: מרינה ארפי

      בתקציב שיפוץ כולל של כ- 300,000 ¤ בלבד, הצליחה מעצבת מרינה ארפי להפוך בית דו משפחתי ישן באריאל לבית עדכני בו הכל חדש - מהתשתיות ועד הריהוט והאביזרים הנלווים.

      "בעלי הדירה רכשו את בית יד שנייה, כשהשיפוץ האחרון היה לפני כ-10 שנים. העיצוב היה מיושן ולא עדכני, וככל שהמשפחה גדלה הפך להיות לא מתאים לצרכיהם. לאחר תהליך אפיון הצרכים והסקיצות, תוכננה הקומה העליונה כסוויטת הורים מפנקת עם גישה למרפסת גדולה. כמו כן תוכננו בקומה שירותי אורחים", אומרת ארפי.

      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      אור טבעי מציף את הסלון דרך וילון האוורירי (צילום: יח"צ)

      לבית אין סגנון מוגדר. הבעלים ביקשו לייצר בית חם, מזמין, נקי וללא עומס, ולכן שילבה המעצבת בעיצוב חמימות כפרית, ניקיון עכשווי ונגיעות של רטרו. פלטת הגוונים בבית מבוססת על תכלת, אפור, בז' ועץ אלון. הסלון נעים ומזמין, עם ספה אפורה וכורסא תכלת, שולחן ומזנון בסגנון רטרו. המעצבת הציעה לדיירים לשנות את כיוון הצבת הרהיטים, כך שמי שיושב בסלון יהיה עם הפנים לכניסה, וגם תתאפשר גישה קלה למרפסת הקטנה שנושקת לסלון. "בהתחלה היה להם קשה עם השינוי, לרבות הזזת הטלוויזיה לקיר הנגדי, אבל היום הם מדווחים לי שזה אחד השינויים שהם הכי אהבו בדירה".

      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      כאן גרים - תמונות בני המשפחה תלויות על הקיר בסלון (צילום: יח"צ)

      אובייקט ויזואלי דומיננטי שהוחלף בבית והשפיע הן במישור האסתטי והן במישור הפונקציונאלי, הוא גרם המדרגות הישן שיצר צפיפות בחלל והוחלף לגרם מדרגות במראה קליל, עם מעקה ברזל אוורירי ומדרגות עץ אלון. הסלון ופינת האוכל הורחבו. כמו כן, בסוויטת ההורים "הוגשם" חלום לאב המשפחה, שרצה לשחזר אמבטיון שראה במהלך חופשה משפחתית בתאילנד. "הוא רצה מקלחת בה אפשר גם לשבת. אומנם עמד לרשותנו שטח מצומצם, אבל הצלחנו ליצור מקלחת עם ספסל ישיבה, שמאפשר למלא את המים למעין מיני אמבטיה. בנוסף, יצרנו קיר בריקים כראש מיטה, שמסתיר את הדלתות לחדר הרחצה והשירותים. בצדו השני של הקיר כיורים מונחים על גבי ארון עם פלטת עץ אלון".

      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      קיר בריקים שנבנה במיוחד מפריד בין אזור השינה לאזור הרחצה בסוויטת ההורים (צילום: יח"צ)

      המטבח הישן והחום הוחלף במטבח עם חזיתות פולימר בצבע שמנת עם אלמנטים כפריים, תוך ניצול מקסימלי של השטח. העמוד שחסם את החלל בין הסלון למטבח הוסתר בצורה אסתטית, והפך לקיר עליו נתלתה הטלוויזיה. מצדו השני יצרה המעצבת נישת גבס ודלפק ישיבה שימושי, שמתאים לאכילה יום יומית. הבית רוצף בגרניט פורצלן מבריק בגוון בהיר, שיוצר תחושה של מרחב גדול וחלל מואר. "על ידי תכנון נכון, הצלחנו בעלות נמוכה יחסית לשיפוץ בסדר גודל כזה להכניס את כל האלמנטים שהיו חסרים לדיירים - כולל שטחי אחסון רבים - וליצור בית חדש ומעוצב עם כל הנוחות המודרנית".


      לפרויקטים נוספים של מעצבת הפנים מרינה ארפי - כנסו לכאן

      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      פרטי נוי מוסיפים אופי לבית (צילום: יח"צ)
      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      במטבח - המראה הלבן הכללי נשבר באופן מתוכנן על ידי פריטים צבעוניים (צילום: יח"צ)
      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      לבקשת אב המשפחה נוצרה מקלחת בה אפשר גם לשבת (צילום: יח"צ)
      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      בתוך קיר הבריקים שולב גם מדף (צילום: יח"צ)
      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      גרם המדרגות תוכנן מחדש ויצר חלל הרבה יותר נושם (צילום: יח"צ)
      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      געגועים לים - התכלת שולט בטקסטיל של הסלון (צילום: יח"צ)
      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      הכיורים מוצבים על גבי ארון עם פלטת עץ אלון בחדר הרחצה (צילום: יח"צ)
      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      חלומות פז - אלמנטים בלבן ושנדליר זהובה בסוויטת ההורים (צילום: יח"צ)
      בית משפחה באריאל ( , יח"צ)
      גם הצורה העגולה של פינת האוכל תורמת לתחושה המרווחת בקומת הקרקע של הבית (צילום: יח"צ)