פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      גם אנחנו לא האמנו שהבית הזה בקיבוץ

      160 מ"ר שנוצלו בצורה המקסימלית משרתים משפחה צעירה בקיבוץ גבעת השלושה. גרם המדרגות הפיסולי והקווים הנקיים יוצרים סביבת מגורים נעימה, וכזאת שמשרה רוגע על הדיירים. הנה הצצה פנימה

      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      החצר האחורית של הבית (צילום: יואל אליווה)

      מיקום: קיבוץ גבעת השלושה
      שטח: 160 מ"ר
      דיירים: זוג + ילדים קטנים
      אדריכלות ועיצוב פנים: טלי טורג'מן דורה

      הקיבוצים ממציאים את עצמם מחדש. בשנים האחרונות ניתן לראות חזרה של בני קיבוץ יחד עם הרחבות הפתוחות גם בפני תושבי חוץ שחלמו על סביבה פסטורלית, ירוקה וטבעית. סטודיו ARCT בניהולה של המעצבת טלי טורג'מן דורה, עוסק בתכנון ועיצוב חללים בתחום הבניה הפרטית והציבורית בארץ ובחו"ל ובין היתר, מתמחה גם בתכנון ועיצוב בתים בהרחבות בקיבוצים.

      בפרויקט של תכנון ועיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה במרכז הארץ, התבקשה טלי לתכנן בית על מגרש מאתגר במיוחד תוך שימת דגש על מקסום של החלל והתאמה מדויקת לצרכי הדיירים. "זהו בית המשתרע על 160 מ"ר שהוא חלק מדו, כאשר החיבור בין הבתים בהרחבה ממוקם במגרש בעייתי - תכנון על מגרש רבע אליפטי. לא נותר הרבה מקום לתמרון ותכנון לאחר דרישות קווי הבניין המחמירים. אחרי שמספר אדריכלים ניסו לתכנן נכון את השטח, הדיירים הגיעו אלי. בסופו של דבר, אחרי חשיבה מעמיקה, הצלחנו לייצר חלל מרווח עם פתחים גדולים תוך חשיבה לעתיד, כולל אפשרות למעלית עתידית בבית".

      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      פינת האוכל כמו יוצרת חיץ בין הסלון למטבח (צילום: יואל אליווה)

      "דיירי הבית הם אנשים בעלי תודעה אסתטית גבוהה ולכן, היה חשוב לשמור על תחושה מזמינה ומעוצבת. "הבית תוכנן בקווים מינימליסטיים עם מוטיבים מדויקים בלי מניירות מיותרות. הפתחים בבית עם מפתח גדול ופתיחות מירבית שמחברת את החוץ הירוק אל הבית תוך שימוש במערכת פרופילים שמתאימה בדיוק לצורך זה" מספרת המעצבת.

      בחללים שהיא יוצרת, מדגישה טלי, כי היא ממעיטה להפריד וליצור חיץ בין החללים. "חלוקה מינימלית מאפשרת לי לשמור על קשר עין ועל רצף עיצובי וגם על תחושה אוורירית ומרווחת. בבית הזה ניתן לראות שנשמר הקשר בין קומת הקרקע לקומה העליונה, בין המפלס הציבורי ויחידת ההורים לילדים שנמצאים למעלה, בפינת המשפחה. מצד אחד, יש פתיחות ותקשורת בין חללים ומצד שני, נשמרת תחושת הפרטיות".

      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      סלון מרווח עם תקרה גבוהה (צילום: יואל אליווה)

      הפתחים גדולים ומזרימים פנימה אור הדורש בקרה. שימוש בתריסי אור מאפשרים בקרה על זרימת האור פנימה ועל כמות החשיפה בין חוץ לפנים, כך שהדיירים שולטים הן בתאורה והן במשחקים בין סמוי לגלוי. הקשר בין החוץ לפנים אף הוא מורגש בבית. "יש קשר בין הסלון לתפאורה הירוקה של הגינה". הבית מעוצב בגוונים של שחור, לבן, אפור ותוספות של מעט עץ כדי לרכך את החלל המודרני הקר ולהקנות לו נגיעות של חמימות. העץ שב כמוטיב חוזר גם במטבח, בחדרי הרחצה וביתר חדרי הבית".

      גרם המדרגות מהווה מוטיב דקורטיבי ייחודי בבית, פיסולי כמעט, שעשוי מקונסטרוקציה מסוגננת של פלדה. "שלד מתכת עבה ויציב שמונע נדנוד ללא עמודים תומכים על מנת להמשיך את הקו נקי והמאורגן המאפיין את הבית".

      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      גרם מדרגות דומיננטי (צילום: יואל אליווה)

      הנגיעות המסוגננות מורגשות במוקדים שונים ברחבי הבית. נוצרה הרמוניה וחיבור בין גופי התאורה המתכתיים דרך הקמין המחמם בסלון ועד הכוורות שתלויות עם גזעי העצים המתפקדות על תקן קישוט אלגנטי. כדורי בטון כמו "שוברים"
      את הקווים הישרים בנגיעות רכות ועגלגלות. רצפת הבטון בבית מייצרת מראה מודרני גם יפה וגם פרקטית לתחזוקה. העיצוב בחדרים הפרטיים ממשיך את צביון של כלל הבית המתעתע בין מודרני לחמים, שידות עץ טבעי, ארונות בגימור מבריק במראה לבן המצטיינים בצביון נקי, גופי תאורה סמויים. הסלון לעומת זאת, יוצא לעבר גינה מרובעת ירוקה שמעליה מרחפת פרגולת ברזל מאסיבית בעלת נופך דרמטי שמוסיפה נוכחות למבנה הלבן וכמו מייצרת מסגרת שלמה לסיפור כולו.

      לפרויקטים נוספים של טלי טורג'מן דורה כנסו לכאן

      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      מטבח כהה ודרמטי (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      שילוב של מוצרים חשמליים כסופים בתוך ארונות המטבח הכהים (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      יצירת מקומות אחסון רבים (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      מבט מלמעלה אל הסלון (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      כדורי בטון דקורטיביים (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      מבט אל המדרגות המשולבות בעץ (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      ניצול פינת נישה לטובת עציץ בטון (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      פינת משפחה בקומה העליונה (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      חדר שינה הורים (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      מעבר בין חדרי השינה הפרטיים בקומה העליונה (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      חדר שינה ילדים (צילום: יואל אליווה)
      עיצוב בית בקיבוץ גבעת השלושה ( , יואל אליווה)
      חדר הרחצה עוצב בצביון זהה לכלל הבית (צילום: יואל אליווה)