נטול טרנדים מתחלפים: הפנטהאוז שהלהיב אותנו

שיפוץ פנטהאוז בקריניצי החדשה שבפאתי רמת גן הפך מסביבת מגורים אנמית למלאת חיים. השטיחים האותנטיים, הרהיטים המגוונים וגולת הכותרת - מרפסת גבוהה הופכים את העיצוב לחגיגה אחת שלמה

וואלה! NEWS בשיתוף ARCDB עיצוב פנים
שילוב של שטיחים אותנטיים המעניקים חמימות (צילום: רז רוגובסקי)

דיירים: זוג עם ילדים קטנים
מיקום: קריניצי החדשה, פאתי רמת גן
שטח: 250 מ"ר
מעצבת פנים: לילך נקל

"אנחנו רוצים שיהיה לנו כיף לגור כאן", זו הייתה הבקשה של זוג הורים לילדים קטנים, שרכשו פנטהאוז בבניין מגורים חדש בשכונה המתפתחת קריית קריניצי החדשה, שבפאתי רמת גן. מעצם טבען, דירות קבלן דומות זו לזו ולכן, המטרה היא להפיח בהן חיים כך שהבית יתחבר עם האופי והצרכים האינדיווידואליים של כל דייר וישקף את האישיות של הדיירים וסגנון חייהם, אומרת מעצבת הפנים לילך נקל. הדירה המשתרעת על פני 250 מ"ר כוללת מרפסת נדיבה וממנה נשקף נוף פתוח - תפאורה שבאה לידי ביטוי בקשר הישיר בין המרפסת הפתוחה אל חלל המגורים.

נקל תרגמה במלאכת מחשבת את הרצון ל"בית כיפי" בסגנון על זמני שצולח את הטרנדים המתחלפים, משחקים צורניים מעניינים וחיבור בלתי שגרתי בין חומרים. מצד אחד, מדובר בדירה אורבנית המתכתבת עם ההווי של השכונה הצעירה ומצד שני, יש בה אלגנטיות וניקיון עיצובי שעומד במבחן הזמן. הסלון עוצב כמרחב פתוח עם המטבח ומוקף בחלונות גדולים המכניסים את החוץ פנימה. על מנת להעניק לדירה טאץ' של חמימות, הוסיפה נקל בעבודת נגרות חיפוי קיר MDF בעל בליטות המייצרות מרקם מעניין. החיפוי גם מהווה כיסוי לכבלים שרצים מאחוריו.

עוד באותו נושא

לכל פינה אטרקציה עיצובית משלה: פנטהאוז תל אביבי צופה לים

לכתבה המלאה
פינת האוכל ומעליה תלויים גופי תאורה פיסוליים (צילום: רז רוגובסקי)

עבודות הנגרות חוזרות בדירה במוקדים שונים כמו בפינת המשחקים ובספרייה שבסלון ומהווה מוטיב מאחד בין החללים. הספרייה בחדר המשחקים הייעודי לילדים היא מעין כוורת בעלת מקומות אחסון פתוחים וסגורים למחצה המעניקים מענה לסדר וארגון וגם נותנים עניין בחלל.

המטבח שנבחר בגוון לבן כולל אי בגוון תואם. הצבע הבהיר זוכה בנגיעות חמימות באמצעות חיפוי עץ המתפקד על תקן דלפק והופך את האי לבר ישיבה פונקציונלי. בצד המטבח מוקמה גם פינת אוכל מרשימה לחוויית אירוח נעימה. נקל מאמינה שלתאורה עוצמה גדולה ביצירת אווירה והיא השתמשה במוקדים שונים בבית בגופי תאורה שחורים בעלי מראה דרמטי, שעומדים בפני עצמם ובולטים מהתקרה בגבהים שונים. "הם מייצרים ביניהם סוג של שיחה ומשיגים משחק תאורה מעניין", היא מספרת על בחירתה.

עוד באותו נושא

ביקרנו בבית שכור בכפר תבור וחזרנו יצירתיים

לכתבה המלאה
מראה נקי של עיצוב עם פסי תאורה מינימליסטיים (צילום: רז רוגובסקי)

מול המטבח ולצד היציאה למרפסת הוטמעה נישת בר דקורטיבית העונה על רצון בעל הבית למצוא מקום בולט לעין לבקבוקי היין שלנו. בר היין האינטימי מחבר גם בין האירוח בפנים הבת לאירוח מחוצה לו - במרפסת. שם השתמשה מעצבת הפנים בקרמיקה מסוג דמוי דק למראה חמים ומזמין, מחומר פרקטי שעמיד בכל תנאי מזג האוויר, במיוחד בשמש המקומית בימים החמים ולאור מיקום הדירה בקומה גבוהה.

העיסוק של בעלת הבית, מעצבת תכשיטים, בא לידי ביטוי בפינת עבודה ייחודית שעוצבה במיוחד עבורה. שולחן עץ במראה נוסטלגי עם משטח עבודה נשלף ומתקפל וכן, פלטת עץ מקובעת לקיר לתלייה של כלי העבודה בנגישות גבוהה. ליצירת אווריריות ורוחב במסדרון המוארך והצר, הצמידה מעצבת הפנים מראה עצומה לקיר שיוצרת תחושה של חלל גדול יותר באופן משמעותי וזו משקפת את בבואת המטבח.
"בבית נבחרו פריטי נגרות המייצרים מראה נקי, למשל, בחדר הרחצה נבנתה ארונית למכונת כביסה ומייבש שדומה במראה מבחינת חומרים, גוון וגימור לכל פריטי הנגרות האחרים וכך, שומרת על מראה מסודר ועל קו אחיד", אומרת נקל ומסכמת שזהו בית שאפשר לגדול לתוכו ואתו, כי הוא בעל חזות קלאסית שמתאימה לכל תקופה ומשתלבת עם כל מגמה.

לפרויקטים נוספים של לילך נקל - כנסו לכאן

קיר זכוכית שלם המכניס טונות של תאורה טבעית (צילום: רז רוגובסקי)
שולחן אוכל מרווח ונוח לאירוח (צילום: רז רוגובסקי)
הפרדה בין האזורים הציבוריים לפרטיים (צילום: רז רוגובסקי)
מטבח לבן טורי (צילום: רז רוגובסקי)
אי במטבח שחובר לפינת ישיבה נוספת (צילום: רז רוגובסקי)
פינת משפחה (צילום: רז רוגובסקי)
חדר עבודה (צילום: רז רוגובסקי)
יחידת ההורים (צילום: רז רוגובסקי)
שפע של מקומות אחסון ביחידת ההורים (צילום: רז רוגובסקי)
חדר הרחצה ביחידת ההורים נעשה בצביון דומה לחדר עצמו (צילום: רז רוגובסקי)
מרפסת גבוהה המשמשת כמקום אירוח נוסף (צילום: רז רוגובסקי)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully