פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      לכל פינה אטרקציה עיצובית משלה: פנטהאוז תל אביבי צופה לים

      הדיירים שעזבו וילה עצומה ברמת השרון התמקמו להם בפנטהאוז התל אביבי הזה אל מול הים. השילוב העיצובי של הנוף הכחול עם מוטיבים מוזהבים ואדומים, יוצר סביבת מגורים מקורית ומאוזנת

      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      נוף מושלם לעבר הים התיכון (צילום: אסף פינצ'וק)

      דיירים: זוג בשנות ה-60 לחייהם
      שטח: 200 מ"ר, תל אביב
      אדריכלות: גדי פרידמן, Roarc Architects

      זוגות רבים מוצאים את עצמם בגיל מסוים, בשלב בחיים, בו הילדים כבר עזבו את הקן והם נשארים עם בית צמוד קרקע ותשוקה עזה לחוות את הווי העיר הגדולה. המגמה של מעבר לפנטהאוז מווילה מהווה הזדמנות לרענן את סביבת המחיה ולהחליף את הקרבה לאדמה לקרבה לרקיע. במקרה זה, זוג בשנות ה-60 לחייהם המירו את הבית המשפחתי ברמת השרון בפנטהאוז הצופה לכחול המים של הים התיכון בתל-אביב. עם השינוי הגיאוגרפי והמרחבי, חל גם שינוי בצרכים האישיים שלהם.

      האדריכל גדי פרידמן, בעל משרד האדריכלים "רוארק ארכיטקט" Roarc Architects", שתכנן את הפרויקט מספר שבאופן טבעי, כעת שהם נותרו שניהם הדיירים המרכזיים בבית, הם ביקשו להרחיב את החללים הציבוריים על חשבון החדרים הפרטיים. "המטרה הייתה למקסם את חלל האירוח שהוא המרחב המשותף וליצור דירה מודרנית אבל ביתית וחמימה", הוא מספר ומדגיש ש"אחד האתגרים במעבר מבית גדול מאוד לדירה שגודלה פחות ממחצית גודל הבית הקודם, היה להעניק לדיירים תחושה שהדירה החדשה מספקת לכל צרכיהם".

      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      מעל פינת האוכל תלוי גוף תאורה בעיצוב איילה צרפתי (צילום: אסף פינצ'וק)

      פרידמן קיבל את הפרויקט בשלב המעטפת, כך שהוא והצוות יכלו לבצע שינויים אדריכליים בגמישות רבה יחסית. "דבר ראשון, הבנו שגולת הכותרת של הבית זו התפאורה המרהיבה והחלון הפנורמי שמלווה את חלל המגורים ממנו נשקף נוף פתוח. לכן, בחרנו להדגיש את החוץ שמתמזג עם הפנים באמצעות ויטרינה ממוסגרת בפרופילים דקים וכמעט בלתי נראים, המאפשרים את תחושת השקיפות שיוצרת תחושה של חלל גדול, מואר ואוורירי והאלומיניום מהווה סוג של מסגרת לנוף".

      הפנטהאוז מצטיין בסימטריה ובמראה מודרני אך על מנת להקנות תחושה חמימה יותר, נעשה שימוש בחומרים כהים במרקם גס יותר שמעניקים אופי ויוצרים נינוחות. "בחרנו חומרים טבעיים בעלי נוכחות, כמו למשל, רצפת צפחה שחורה במראה מט טבעי המעניקה עומק לסלון ובחדר השינה בחרנו פרקט לבן בטקסטורה גסה שמחזק את החמימות. הפסיפס באמבטיה אף הוא שחור עם זהב וגם דלתות המטבח הן במראה מוזהב/ פליז עדין"

      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      תודו שעושה חשק לאכול בסביבה כזאת (צילום: אסף פינצ'וק)

      הזהב הוא אחד הכוכבים בבית, אבל פרידמן מסייג שזהב הוא אומנם דרמטי, מרשים ועוצמתי אך יכול להיות מעט אוונגרדי ולכן, חשוב להשתמש בו במינון הנכון ובטקסטורה הנכונה. "זו הסיבה שבחרנו בזהב יחד עם חומרים טבעיים, כדי שלא ישתלט על החלל ויאפיל על פריטים אחרים. כך למשל, במקלחת בחרנו חיפוי מיוחד של חברה איטלקית בשם סיציס המתמחה במוזיאיקות בעבודת יד מזכוכית ואבן ובחרנו דוגמה בשחור וזהב בצורה מעודנת ואלגנטית מאוד". ריכוך הנועזות המוזהבת מורגשת גם בפינת האוכל מעליה מרחף גוף תאורה יוצא דופן של מהמעצבת איילה צרפתי "אקווה קריאיישנס" עשוי בעבודת יד ממשי רך שמעניק תאורה חמה ונעימה בחלל ומתפקד גם כפריט חזותי מעניין". לאורך הפרוזדור, חיפויי קיר שהם למעשה לוחות בטון בהם מוטבעים טקסטורות של בדים, בעלי אפקט אקוסטי ובעיקר חיפוי שמחזק את החמימות.

      הסלון הוא מרחב האירוח והלב הפועם של הפנטהאוז כמו בכל בית, אלא שהדיירים בחרו ליצור הפרדה בין סלון לאירוח ובין חדר טלוויזיה שהוא סוג גם של חדר עבודה ומתאים לזמן איכות אליו נאספו מבחר הנכסים התרבותיים של הדיירים - טלוויזיה, ספרים וכדומה. "כיום יש מגמה בולטת של שני סלונים - אחד לאירוח ואחד סלון אינטימי לשעות הפנאי", אומר פרידמן.

      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      שימוש בספה אדומה שמתמזגת היטב עם הנוף הכחול (צילום: אסף פינצ'וק)

      בבית בולטת גם ההקפדה על הפרטים הקטנים ביותר לרבות תעלות מיזוג אוויר סמויות ששומרות על המעטפת האחידה. "יצרנו ניתוק בין התקרה לקיר כדי לטשטש את המערכות והשתמשו בתריסי מיזוג דקורטיביים כדי לשמור על המראה הנקי, לקחנו פרט טכני מובהק והשתמשנו בו כפרט עיצובי בולט".

      הניקיון העיצובי בדירה לא חוטא לתחושת קור או ניכור, זאת בשל השימוש הייחודי בזהב ובחומרים חיים. "המשחקים בין החיתוכים החדים בחלל יחד עם החמימות במרקמים ובשימוש בחומרים הטבעיים מייחדת את הדירה ומקנה לה את תחושת הביתיות המבוקשת".

      לפרויקטים נוספים של גדי פרידמן - כנסו לכאן

      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      חדר השינה נהנה משפע של תאורה טבעית וגם מצויד בווילונות שנסגרים על כל החלונות להצללה מוחלטת (צילום: אסף פינצ'וק)
      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      חדר רחצה ביחידת ההורים (צילום: אסף פינצ'וק)
      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      כך הסלון נראה כשכל מערכת הווילונות סגורה (צילום: אסף פינצ'וק)
      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      שילוב מפתיע של צבעים דרמטיים (צילום: אסף פינצ'וק)
      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      מטבח כהה עם אי במרכזו ושפע של מקומות אחסון (צילום: אסף פינצ'וק)
      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      חיפוים ייחודיים יוצרים עניין במבואת הפנטהאוז (צילום: אסף פינצ'וק)
      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      תאורה שמסתתרת מאחורי המראה (צילום: אסף פינצ'וק)
      פנטהאוז בתל אביב בעיצוב האדריכל גדי פרידמן (מערכת וואלה! NEWS , אסף פינצו'ק)
      חדר רחצה שקוף הנסגר בווילון מעבר לקיר הזכוכית (צילום: אסף פינצ'וק)