פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      משתיים יוצא אחד: שיפוץ פנטהאוז שעוצב משתי דירות

      אחרי שנים ארוכות של מגורים באירופה, שבו בני הזוג ארצה וביקשו לעצמם סביבת מגורים שתתאים לצרכים שלהם כאן, אך במקביל גם תשאב השראה מהסגנון הקלאסי שליווה אותם בשנים האחרונות. כך זה נראה מבפנים

      פנטהאוז ברמת אביב (מערכת וואלה! NEWS , עידן גור)
      שילוב של עץ לצד צבעים מפתיעים כמו ורוד וטורקיז (צילום: עידן גור)

      מקום: רמת אביב
      שטח: 250 מ"ר
      עיצוב פנים: אורי ביטון

      זוג בשלהי שנות החמישים שבו ארצה, אחרי תקופה ארוכה בה עבדו ונדדו בין מדינות אירופה. הם רכשו פנטהאוז מרווח ברמת אביב המשתרע על פני 250 מ"ר (איחוד של שתי דירות) שלא עבר שינויים או שיפוצים במשך שנים ארוכות מאז היה בבעלותו של דדו (שכיהן כרמטכ"ל בזמן מלחמת יום הכיפורים). מעבר לחידוש החלל, עלה הצורך להתאים את סביבת המגורים לסגנון ולצרכים של בני הזוג, אשר הושפעו מאוד מהתקופה שלהם באירופה ואספו במשך השנים חפצים, רהיטים ופריטי אמנות אותם ביקשו להדגיש בחלל.

      אורי ביטון, בעל סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים, מספר שהדיירים הביאו עמם מבחר מגוון של פריטים להם היה צורך למצוא מקום ראוי בתכנון המחודש. "בחרנו לעצב את הבית בסגנון אקלקטי בעל מאפיינים אירופאיים קלאסיים, ששולבו עם פתרונות עכשוויים ויחד, יוצרים מעטפת נעימה לפריטים הייחודיים שאסף הזוג", הוא מספר.

      פנטהאוז ברמת אביב (מערכת וואלה! NEWS , עידן גור)
      גוון הקירות נבחר במיוחד שלא יראה לבן ובוהק מדי (צילום: עידן גור)

      המראה הקלאסי והאצילי אם תרצו מורגשים כבר בכניסה לבית. דלת רחבה מעץ נפתחת אל החלל המרווח, מולה ניצב קיר מחופה בריקים אדמדמים שעוטפים את הדירה באווירה חמה, ביתית ומחוספסת כאחד. מימין לכניסה מתגלה החלל הציבורי של הבית, בו מטבח פתוח עם אי מרווח בגוון שחור ומשטח עבודה מעץ, הפונה אל הסלון ואל פינת האוכל.

      "בעיצוב הפנים בולט השימוש בחומרים חמים וניטראליים שיוצרים רקע לחפצי האמנות ולרהיטים המיוחדים של בני הזוג", מתאר ביטון. החלל כולו רוצף בפרקט עץ מרשים ונגיעות מדוייקות של צבע שולבו בחלל, למשל בבחירת הכורסאות התכולות. החלל הציבורי כולו נהנה מאור טבעי רב בזכות חלונות גדולים, הפונים בחלקם אל מרפסת חצי מקורה, היוצרת הרחבה של חלל האירוח, משקיפה אל הנוף התל אביב ומכניסה אותו פנימה אל חללי הדירה".

      פנטהאוז ברמת אביב (מערכת וואלה! NEWS , עידן גור)
      קיר בריקים שתורם לחמימות הבית (צילום: עידן גור)

      "בתהליך השיפוץ המאסיבי שברנו קיר תריסים ישן שסגר את המטבח ויצרנו מפתח רחב מהמטבח והסלון לכיוון המרפסת. היה לנו חשוב לייצור ממד של גובה ולכן פתחנו כמה שאפשר את החלונות והתחושה המתקבלת היא של החוץ בתוך הפנים", אומר מעצב הפנים.

      האזור האינטימי והפרטי של הבית נמצא מצידה השני של דלת הכניסה. בפינת המשפחה המפנקת עוצבה ספרייה בהתאמה אישית, הכוללת מקום לטלוויזיה, מדפי ספרים ותצוגה וארונות אחסון. כמו כן, שולבה לצד הספרייה דלת המובילה לחדר העבודה, בו שולבו רהיטים מהאוסף של בני הזוג לצד תוספות מודרניות ונגרות בהתאמה אישית. עבור בני הזוג תוכננה סוויטה מפנקת, הכוללת אזור שינה מרווח עם שטח אחסון נרחב וחדר רחצה עם נגיעות של צבע וחלוקה נוחה שמאפשרת לשני בני הזוג להתארגן זה לצד זו. גופי תאורה פונקציונאליים שולבו לצד גופים דקורטיביים ומרשימים יותר ליצירת אווירה נעימה והרמונית.

      פנטהאוז ברמת אביב (מערכת וואלה! NEWS , עידן גור)
      דלת עץ דומיננטית מקדמת את הנכנסים לפנטהאוז (צילום: עידן גור)

      אהבתם הרבה של הדיירים לאירוח ניכרת במרפסת המאובזרת בפינת אוכל רחבת ידיים ובמטבח הפתוח, בו אי שחור דרמטי מתפקד כחוצץ בין המרחב הציבורי לאזור המטבח. גופו של האי הוא למעשה שידה עם חזית המשלבת ויטרינות החושפת כלי אירוח מסוגננים ובצד הפנימי כולל גם מקרר יינות ופתרונות אחסון פונקציונאליים.

      המעלית שמובילה אל הפנטהאוז עוצבה באופן שבו היא תהיה חלק בלתי נפרד מהמרחב ולהשתמש כאלמנט ויזואלי. כך החיפוי של הדלת הוחלף בעץ שישתלב בצורה הרמונית עם הסגנון הכולל. "בבית ניכרים משחקים בין גלוי לסמוי. מצד אחד, ישנה חשיפה של פריטי אספנות, יצירות אמנות, כלים מסוגננים, אובייקטים שנבחרו בקפידה ומצד שני, המראה הנשמר הוא נקי ואלגנטי".

      לפרויקטים נוספים של מעצב הפנים אורי ביטון כנסו לכאן

      פנטהאוז ברמת אביב (מערכת וואלה! NEWS , עידן גור)
      דלתות עם מסגרות כמו פנלים אירופאיים (צילום: עידן גור)
      פנטהאוז ברמת אביב (מערכת וואלה! NEWS , עידן גור)
      יחידת נגרות בסלון לטלוויזיה ולשאר חפצים (צילום: עידן גור)
      פנטהאוז ברמת אביב (מערכת וואלה! NEWS , עידן גור)
      סוויטת השינה (צילום: עידן גור)
      פנטהאוז ברמת אביב (מערכת וואלה! NEWS , עידן גור)
      קיר ארונות גדול ופונקציונלי ביחידת ההורים (צילום: עידן גור)
      פנטהאוז ברמת אביב (מערכת וואלה! NEWS , עידן גור)
      גם בחדר הרחצה נעשה שימוש בצבע מפתיע (צילום: עידן גור)