פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      זה לא חלום זאת המציאות של משפחה צעירה

      חצי דונם בצפון תל אביב שעוצב בהתאמה מושלמת לדיירים מושך את העין של העוברים והשבים. הם אפילו לא יודעים עד כמה הוא מרהיב מבפנים. הנה הצצה

      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      תחושה של נופש תמידי. החזית האחורית של הבית (צילום: אלעד גונן)

      דיירים: זוג ו-3 ילדים מתבגרים
      שטח: וילה 300 מ"ר בנוי (עם בריכה)
      מקום: צפון תל אביב
      אדריכלית: ליליאן בן שוהם

      זוג הורים ושלושת ילדיהם המתבגרים רכשו מגרש של 500 מ"ר בתל אביב ושטחו בפני האדריכלית ליליאן בן שוהם את החזון שלהם: בית בעל סגנון אלגנטי ולא יומרני, קווים נקיים ורגועים שיתאים לצרכים האישיים של משפחה דינאמית. כלומר, שיהיה בית אסתטי ופונקציונאלי. ליליאן בן שוהם, אדריכלית המתמחה בבתי יוקרה, דירות, קליניקות ומשרדים, מספרת שתהליך מיפוי הצרכים הפיק את התובנות שכל אחד מבני הבית זקוק לפרטיות משלו - חדרים אישיים - אבל שיש צורך גם בחללים ציבוריים משותפים. התוצאה היא מרחב מינימליסטי מעודן ומפנק להפליא. המבנה חולק לשלושה מפלסים על מנת למקסם את השטח: מרתף שהפך לפינת טלוויזיה, חדר שירות וסוויטה לילדה, בקומת כניסה שוכנים השטחים הציבוריים (מטבח וסלון) והקומה העליונה מוקדשת לחדרי השינה לילדים ולהורים.

      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      מהמטבח ישנה יציאת אל החצר האחורית (צילום: אלעד גונן)

      הבית מאופיין בצבע לבן מבריק בעל עוצמה ביצירת תחושה של חלל גדול, מרווח ומואר במיוחד. שוהם הוסיפה נגיעות של עץ וריהוט בגוונים חמים המשרים חמימות וכמו "שוברים" את הקרירות שמייצר הלבן. האדריכלית הדגישה את תחושת המרחב על ידי יצירת תקרה גבוהה במיוחד באזור פינת האוכל, כולל פתח עליון המכניס את החוץ אל הפנים ומזרים שפע של אור טבעי לחדר. הריצוף שנבחר הוא שיש משובח קרם דלאקס, הבוהק בניקיונו ותורם למראה הקלאסי. השיש ממשיך גם במדרגות הבית ובקומה העליונה וכך, יוצר מראה אחיד והרמוני, כאשר החדרים מחופים בפרקט עץ עשיר.

      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      פינת אוכל הממוקמת בלב ליבו של הבית (צילום: אלעד גונן)

      הדיירים חשקו במטבח שפתוח אל הסלון כדי לשמור על נגישות גבוהה ועל קשר עין עם האורחים. מטבח שלייפלק לבן מבריק אשר במרכזו אי מחובר לפינת אוכל בגוון תואם, כשאת הלבן הבוהק "שוברת" רגל מעץ אלון. מהמטבח נשמר קשר עין רציף עם האורחים בבריכה או בחצר ולהפך. בקשה נוספת של הדיירים הייתה לפינת משפחה נפרדת לצפייה בטלוויזיה וסלון לחוויית אירוח יוקרתית בו ספות קטיפה אציליות ובר יינות עגול בעל טוויסט ייחודי - הסלון נפתח מהחזית לבריכת שחייה אורכית ומצדו האחר לחצר עם מיטות שיזוף וריהוט גן דקורטיבי. הדלת והחלונות עשויים בחלקם הפנימי עץ ומהחוץ מחומר אלומיניום. באופן הזה ומייצרים מחיצה שקופה בטאץ' חמים שיוצר תחושת מרחב בהתמזגות ההרמונית עם הבריכה והחצר, כמו גם תורמים גם לסירקולציה מצוינת של האוויר.

      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      בין המטבח לסלון (צילום: אלעד גונן)

      סוויטת ההורים בקומה העליונה מאופיינת בשלווה ובקווים קלאסיים. במרכז החדר ניצבת מיטת קפיטונז' בהשראה אירופאית ולצדה, שידת עץ עם גילופים מסוגננים בניחוח של פעם. כל זאת עומד בניגוד ישיר לחדר של הבן, למשל, שעוצב בשיק אורבני - וילונות ושטיח עם אלמנטים גיאומטריים, נגיעות של מתכת ושולחן עם פלטת זכוכית המייצרת אווריריות. חדר הרחצה רוצף באריחים מעוינים וכך, שומר על קו נקי ומינימליסטי בגווני אפור בהיר ותכלת, שידת עץ ותחושת ניקיון שבאה לידי ביטוי בקווים העדינים ובגוונים הבהירים. הצבעים הבהירים מלווים את הבית בכל חלליו ומדי פעם נשברים על ידי צבעוניות חמה יותר. הקירות החיצוניים משלבים בין טיח חלק לטיח מחורץ ופסי דקור. המבנה עצמו ודלת הכניסה אף הם בולטים בגוונים בהירים במיוחד לנוכח המדרגות בגוון כהה דרמטי המובילות לבית שעשויות מאבן בלוסטון ומייצרות אפקט מרשים במיוחד.

      לפרויקטים נוספים של האדריכלית ליליאן בן שוהם >>

      בונים בית? משפצים דירה? בואו לפגוש את מיטב האדריכלים ומעצבי הפנים בישראל

      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      מבט מהקומה העליונה על גרם המדרגות (צילום: אלעד גונן)
      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      חללים קטנים לתחושת אינטימיות (צילום: אלעד גונן)
      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      סלון מרווח יותר המשקיף אל בריכת השחייה (צילום: אלעד גונן)
      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      שילוב של מראה חם עם קר. בר נייד (צילום: אלעד גונן)
      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      שילוב של צבעוניות שבא לידי ביטוי בחדרי השינה של המתבגרים (צילום: אלעד גונן)
      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      יחידת ההורים הרומנטית (צילום: אלעד גונן)
      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      חדר רחצה עם אמבט פריסטנדינג (צילום: אלעד גונן)
      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      חיפויים משתנים בין חדרי הרחצה (צילום: אלעד גונן)
      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      העוברים והשבים החולפים על פני הבית לא מתארים לעצמם מה טמון בפנים (צילום: אלעד גונן)
      בית בצפון תל אביב, 500 מ"ר (מערכת וואלה! NEWS , אלעד גנן)
      הכניסה לבית בשעות החשכה (צילום: אלעד גונן)