יפני ברעננה: שיפוץ בית משפחתי בלוק מינימליסטי

בלי דקורציה ובלי מניירות - הבית שעיצבה המעצבת למשפחתה הפך לאחד הנכסים היפים ברעננה. הוא מאופיין במפלסים שונים, חלונות מפתיעים ומראה נקי

אתר בניין ודיור
הסלון צופה על חלק מהקומה הראשונה בזכות קיר חלונות זכוכית (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)

מקום: רעננה
שטח המגרש: 360 מ"ר
שטח הבנוי: 200 מ"ר
עיצוב: שלומית זלדמן

בחיפושים אחר בית שיתאים למשפחתה שהתרחבה לאחרונה, הגיעה המעצבת לרחוב קטן ברעננה ובו, לכל הבתים צביון כפרי, גגות רעפים אדומים וחצרות קטנות סביב הבית. המראה הכפרי של הרחוב עורר אצלה ספקות כיוון שהעדיפה עיצוב מודרני, חף מפרטים מיותרים, במיוחד כשמדובר בביתה הפרטי.

להפתעתה, דווקא הבית הישן שנבנה לפני ארבעים שנה, ורובו חסום לאור היום, מצא חן בעיניה. הדבר שכבש אותה, ושרק היא כמעצבת פנים יכלה לראות את הפוטנציאל הטמון בו, היו המפלסים וחצאי המפלסים אשר מהם מורכב הבית. בעיני רוחה ראתה את הכניסה ההדרגתית אל תוך הבית, שיהיה, אחרי השיפוץ, פתוח אל החוץ והאור הטבעי יכנס פנימה.

השיפוץ המסיבי כלל גם את מעטפת הבית שחופתה בטיח בגון בטון טבעי. פנים הבית עוצב ברובו בסגנון מודרני עכשווי בשילוב כמה נקודות המחברות את הבית לשכונת המגורים שבה הוא נמצא המאופיינת במראה כפרי. פנים הבית נקי מסממנים של שנים קודמות. החלונות הוגדלו, ויטרינה גדולה נפתחה בין הסלון לבין הגינה.

במפלס התחתון שבו ממוקמת דלת הכניסה לבית, נקבעו חדר עבודה וחדר משפחה שבמרכזו טלוויזיה. חצי מפלס מעל, הסלון, המטבח ויציאה לחצר האחורית. כמה מדרגות נוספות מוליכות לחדרי הילדים, ובסוף, יחידת ההורים הרחבה שבכניסה אליה חולפים על פני חלון ממוסגר הפונה לעבר הסלון שמתחת.

לקריאה נוספת:
הסוויטה המטורפת שתסרבו לצאת ממנה אחרי לילה אחד
מי ראשון בשירותים? שבעה שותפים בדירה אחת
גרים בדירה קטנה? מצאנו לכם פתרונות מושלמים לעצב אותה

עוד באותו נושא

המעצבות שיעצבו לכם מחיצות זזות וחדרים מפתיעים

לכתבה המלאה
מטבח בעל תקרה גבוהה במיוחד (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)

המעבר ממודרני לכפרי הולך ומתגבר ככל שעולים במפלסים. המטבח ופינת האוכל מעוצבים בקווים נקיים, ישרים ומקבילים, אליהם מתחבר הסלון המינימליסטי. עם ההגעה לחדרים הפרטיים בולטת נוכחותה של רצפת פרקט ייחודית. לוחות הפרקט בשני המפלסים שבהם מרוכזים החדרים הפרטיים, עשויים עץ אלון הבלעדי לחברת "עץ ועצה". מדובר בעץ אלון בגון בז' שעבר תהליך עישון המכהה חלקים ממנו ומעניק לו מראה מיושן עדין. לציפוי הלכה נוספה נגיעה קלה של הלבנה המשתלבת בגוון הטבעי והמוכהה של העץ.

מפלס אחד מעל חדרי הילדים, נמצאת קומת ההורים. אל יחידת ההורים הקרובה ביותר בעיצובה לסגנון הכפרי, עוברים דרך מבואה רחבה המרוצפת כולה בפרקט האלון. מעבר למראהו, האלון הייחודי נעים למגע רגליים יחפות או לישיבה. במסגרת המזוגגת, חלק מהחלונות הפונים לעבר הסלון ניתנים לפתיחה לצורך יצירת סירקולציה של האוויר החם העולה למעלה. בחדר השינה, אשר אליו נכנסים דרך פתח רחב, אווירה נינוחה וחמימה תופסת את מקומו של הסגנון המודרני, אע"פ שגם כאן מורגשת הנטייה למינימליזם אבל בסגנון קצת שונה. מה שנותן כאן את טון העיצוב הייחודי הוא ללא ספק קורות עץ אורן התומכות בגג. הקורות באורך של שבעה מטרים כל אחת, מתחילות למראית עין מחוץ לבית ונראות כחודרות את קיר המעטפת. להשלמת מראה התקרה הרומנטית, חלקו הפנימי של הגג שנצבע בלבן שקוף, תלתה המעצבת מאורר תקרה מעל המיטה, שגם מוסיף למראה וגם מועיל לוויסות הטמפרטורה בחדר.

מהמרפסת הצמודה ליחידת ההורים אפשר להשקיף על דק העץ שנבנה כיחידה נפרד שאינה מחוברת לבית. הדק שהורחק מעט מהמרפסת הצמודה לסלון, הוסיף לגינה פינה נוספת לבילוי ולרגיעה.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
שחור על גבי לבן: עיצוב בית דו משפחתי בשרון
בוטיק אירופאי בגני תקווה: שיפוץ מהפכני לבית ישן

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

מטבח אי עם קיר מרכזי שנצבע באפור ומעניק עומק לחלל (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
קמין מלבני בסלון בקיר משותף למסך הטלוויזיה (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
מבט מהקומה העליונה אל הסלון והחצר (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
קורות עץ לבנים מעניקים תחושה של בית בטבע (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
חדר שינה נהנה ממרפסת צמודה (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
ריהוט מעץ בחדר הרחצה שתורם לחמימות הגוונים האפורים (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
מקלחון שקוף מעניק תחושה מרווחת יותר בחדר הרחצה (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
גווני אפור משתנים בקיר בטון ובאריחי ריצוף בחדר הרחצה (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
תמונת טבע על הקיר בחדר הנוער (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
בחדר הנוער הקיר החזיתי אוייר בעבודת גרפיטי (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
כמעט כל חדר נהנה מחלון לכיוון אחר (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
אדריכלות של קווים ישרים וחלונות מפתיעים (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
שבילים בחצר האחורית של הבית (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
כמו קופסת אור קסומה בשעות החשכה (צילום: בנין ודיור, עמית גושר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully