סופה של הדירה שנועדה להשקעה

בעל הנכס ביקש להכניס הרבה אור לדירה, ולנצל את העובדה שהדירה פונה לאחת השדרות הירוקות של תל אביב. אבל לא כך הסתיימו הדברים

אתר בניין ודיור
02/09/2015
דירה בתל אביב; אדריכלות ועיצוב פנים: Studio Efrat Meidan. בנין ודיור
מבט לסלון, רצפת פרקט בדוגמת אדרת דג(צילום: בנין ודיור)

דיירים: משפחה צעירה זוג עם ילד
מקום: תל אביב
שטח: 56 מ"ר
תקציב: כ-300 אלף שקלים
אדריכלות ועיצוב פנים: Studio Efrat Meidan

מטרת שיפוץ הדירה שלפניכם הייתה פשוטה - העלאת ערך הנכס לצורך מכירתה. כך למעשה היא תוכננה ועוצבה, שאנשים רבים יוכלו להתחבר אליה. בעל הנכס ביקש להכניס הרבה אור לדירה, ולנצל את העובדה שהדירה פונה באופן חזיתי לאחת השדרות הירוקות של תל אביב. אבל לא כך הסתיימו הדברים.

כך הופכים דירת קבלן לפרויקט מגורים ייחודי
צריך לדעת גם למי להיוולד
דמיינו שהווילה הזו שלכם

הדירה בתחילה כללה מסדרון צר עם תקרה נמוכה, ואזור הכניסה היה חשוך כיוון שהחלונות היו בתוך חדרים סגורים. שני החדרים שבה היו גדולים מאוד, חלל הרחצה היה לא מנוצל, חדר השירותים היה קטנטן ומרפסת השירות היתה כל כך קטנה שאפילו מכונת כביסה לא נכנסה בה. בנוסף היו קימות בה הנמכות מאסיביות לטובת בוידעם.

כך שהצעד הראשון היה לשחרר את הדירה מהבוידעמים וכך הורווח גובה רב של 3.15 מטרים, שאיפשר הנמכה לטובת מיזוג מרכזי בחלל הכניסה מבלי לקבל תחושה של תקרה נמוכה. בשלב השני נעשה מהלך של בניית שני קירות באלכסון, שגרם לכך שמסדרון הכניסה כבר לא הרגיש כמסדרון אלא כמפתח שרק מתרחב, ושדה הראייה אל המרפסת קוצר. כך שכבר מדלת הכניסה רואים את המרפסת, והרבה אור שוטף את הדירה. למעשה כל קירות הדירה נהרסו - מלבד קיר אחד. המרפסת נוצרה בעקבות נסיגה של הוויטרינה במטר אל פנים הבית, והדירה הפכה לדירת 3 חדרים עם מרפסת שמש.

חלל הכניסה הרחב נוצל עבור פינת עבודה וארון שירות גדול, שדלתותיו מחופות במראה על מנת להכניס את האור גם אל החלל הזה ולייצר אשליית מרחב. היה חשוב לייצר "פינות" בבית, כך ששלמרות גודלו הקטן יחסית, לכל אחד מדיירי הבית יהיה חלל משלו.

הקונספט העיצובי לא הוגדר כסגנון אחד מובהק אלא כשילוב של סגנונות היוצרים משהו הרמוני אחד - נגיעות כפריות לצד אלמנטים תעשייתים. בהתאם לכך עוצבה הנגרות בדירה בהתאמה אישית, תוך שימוש בחומרים כמו פח וברזל. שימוש בחומרים אלה אמנם יכול להרתיע את רוב האנשים כיוון שהם נתפסים כחומרים "מלוכלכים" שלא ברור איך הם משתלבים באסתטיקה והעיצוב בבית, אבל הכל שאלה של איך משחקים איתם. למשל, המדפים אשר תלויים בנישה בסלון עשויים מפח מכופף צבוע בלבן, וכך גם המדפים בפינת העבודה. יתרונו הגדול של החומר טמון בעלות הנמוכה שלו ביחס לעץ, בעמידות לאורך זמן רב ובגמישות של הפח, שמאפשר ליצר אלמנט מחתיכה אחת ללא חיבורים.

רשת הברזל קיבלה גם היא מקום מכובד בבית עצם היותה אוורירית אך מאפשרת חציצה בו זמנית. כפי שניתן לראות ברהיט הטלוויזיה, שולבה הרשת בחזיתות הרהיט אשר מסתיר את המכשירים אך עדיין ניתן לשלוט בהם דרך חורי הרשת ללא צורך בשימוש בעיניות. בנוסף, הטקסטורה המעניינת של הרשת שוברת את הנגרות הלבנה והמשטחים הרציפים. כל הדירה רוצפה בפרקט עץ פישבון, שנותן מראה כפרי חם ונקי ללא חיבורים אלא ריצוף אחיד ורציף מלבד בחדר הרחצה כמובן.

בסופו של דבר, בעל הדירה כל כך אהב את התוצאה, עד שהחליט בינתיים להשאיר את הדירה לעצמו ובצדק.

שיפוץ דופלקס קסום בכפר סבא
פרובנס בגבעת שמואל
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה!

תחרות המסעדות הגדולה של ישראל יוצאת לדרך, וגם אתם יכולים לזכות!

בשיתוף ZAP REST
שטיח שחור לבן יוצר ענקין בחלל עם הצבעים הבהירים(צילום: בנין ודיור)
בלי יותר מדי קישוטים אבל עם הרבה שיק(צילום: בנין ודיור)
כל ס"מ מנוצל בדירה(צילום: בנין ודיור)
מבט לכניסה לדירה. לא נופלים ישירות ל"קרביים" של הבית(צילום: בנין ודיור)
המטבח - קטן ופונקציונלי(צילום: בנין ודיור)
נישה לאחסון חפצים(צילום: בנין ודיור)
פינת עבודה עם קיר לבנים(צילום: בנין ודיור)
השקעה בגימור הרהיטים(צילום: בנין ודיור)
ויש גם מרפסת קטנטנה ונעימה(צילום: בנין ודיור)
חדר השינה אחד מתוך השניים(צילום: בנין ודיור)
חדר שינה גדול יותר ומרווח(צילום: בנין ודיור)
שידת עץ ליד המיטה(צילום: בנין ודיור)
56 מ"ר בלבד שנראית הרבה יותר(צילום: בנין ודיור)
  • עיצוב פנים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully