פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      תודו שכזה עוד לא ראיתם: בית צבעוני במושב לימן

      עיקר ההשראה לבית הזה טמון במוזיאונים ברחבי העולם. על רקע עיצוב הפנים הלבן מתנוססות עבודות אמנות צבעוניות, אקססוריז ורהיטים שהופכים את סביבת המגורים לחגיגה צבעונית משמחת

      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      כבר מהכניסה לבית אפשר להבין את החגיגה העיצובית (צילומים: חיים אפריאט)

      דיירים: משפחה בת 5 נפשות
      שטח: 400 מ"ר
      מקום: מושב לימן, הגליל המערבי
      עיצוב פנים: אורית שרמן נהרי
      אדריכלות: דפנה מרשק

      לפני חמש עשרה שנה, כשהיו בני הבית זוג צעיר עם ילד קטן, הם החליטו לבנות לעצמם מקום משלהם. בעלת הבית הייתה אז מעצבת פנים בתחילת דרכה, וכבר אז שמה דגש על פתחים גדולים שדרכם יחודר הטבע פנימה, סגנון באוהאוס אורבני, ואף היה לה חשוב שהבית כלפי חוץ ישדר פשטות וישתלב היטב בנוף הפרדסים הצמודים. יחד עם זאת, עם השנים הסגנון מעט התיישן, צרכי המשפחה הלכו וגדלו, והמבנה ספג לא מעט נזקים ותקלות עם השנים. למרבה המזל, לפי תפיסת עולמה של בעלת הבית, תקלות מובילות בסופו של דבר לדברים טובים. כך למשל, כאשר הקומה הראשונה של הבית הוצפה במים לפני כמה שנים, ובעקבותיה תכננה בריכת השחייה שנבנתה על דק מוגבה.

      כך שמודולריות והתאמת המצוי לרצוי עמדו במרכז השיפוץ האחרון שנערך בבית, מתוך אמונה שבסיס הבית הוא למעשה ניטרלי ומאפשר שינויים בהתאם לרוח התקופה ולשינויים העוברים על דייריו. השינוי הכי מהותי שהתבטא במיקום חדר השינה של ההורים, ש"ירד" מקומת חדרי השינה לקומה הראשונה. כך הקומה השנייה נשארה ממלכתם של הילדים, ולזוג ההורים עוצב חדר שינה מרווח עם מיטה בעלת מידות גדולות שהוזמנה במיוחד.

      בבית הזה קרמיט ומיס פיגי גדלו
      דמיינו שהווילה הזאת שלכם
      לשכור ברמת אביב בלי להרגיש פראיירים

      קומת המרתף חולקה לשניים, כאשר בחציה האחד נמצא חדר משחקים מרווח ובחציה השני נבנה סטודיו שמשמש את בעלת הבית כמקום שבו היא מארחת את לקוחותיה. הסטודיו שלה מעוטר באוסף פריטים שאותם ליקטה בקפידה בשווקים ברחבי העולם, בתערוכות עיצוב או בחנויות מעניינות, משום שלטענתה חשוב לעבוד בחלל מעוצב, מסודר ויצירתי, כי "זה מה שמעורר את הדמיון".

      עיקר ההשפעה של בעלת הבית הם מוזיאונים, בהם יצירות האמנות מקבלות מקום של כבוד בתוך סביבה ניטרלית וקירות לבנים. האלמנטים שהוכנסו לבית מאופיינים בצבעוניות המתקשרת עם הטבע, שכן מדובר לטענתה בצורך אנושי שגורם לתחושה טובה בכל גיל.

      הבית הצר והחשוך הפך למואר ואטרקטיבי
      תל אביבית אותנטית עם הפתעות עכשוויות
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      מבחוץ אי אפשר לנחש מה קורה בתוך הבית
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      בסלון שנהנה מתקרה גבוהה שפע של חומרים וטקסטורות
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      חדר הילדים, אין יותר מדיי רעש עיצובי
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      המטבח צופה לסלון ומתכתב בעיצובו
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      אפילו מכשירי החשמל במטבח צבעוניים
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      המבואה לבית מושכת מיד את העין פנימה
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      רהיטי האחסון בחדר הילדים מסייעים בשמירה על הסדר
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      פינת האוכל על רצפת דמקה שחור לבן
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      חדר משחקים
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      המעבר לקומה העליונה שבה נמצאים החדרים בפרטיים
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      אפילו המדרגות לקומה העליונה עוטרו באבני פסיפס
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      מקדמות את הנכנסים לבית
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      צביון עיצובי דומה גם בחדר הרחצה
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      קיר אבני פסיפס ורצפת אריחים כחולים
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      חדר רחצה נוסף מתון יותר
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      השראה עיצובית נלקחה ממוזיאונים ברחבי העולם
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      בובות צבעוניות אפשר לראות כמעט בכל פינה בבית הזה
      בית במושב לימן; עיצוב פנים: אורית שרמן נהר; אדריכלות: דפנה מרשק (בנין ודיור , חיים אפריאט)
      אף פינה לא מקופחת