חדרה שיק: וילה שונה עם סגנון מקומי

שילוב של דלתות עץ, אבני כורכר ואריחים מצוירים מעניקים חמימות וסגנון אישי לווילה של משפחה צעירה, ששבה לעיר הולדה אחרי 20 שנה

אדריכלית סיוואנה אופיר
22/07/2013
חלל פינת האוכל שמקבל את הנכנסים בעל תקרה כפולה מוגבה הזוכה לשפע תאורה טבעית(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)

הדיירים של הבית האמור, גרו בעבר בחדרה וכעת החליטו לחזור אליה, אחרי שהות ממושכת של 20 שנה בקצרין הצפונית. את ביתם הקודם הם בנו בעצמם, כך שהיה להם ניסיון בבניה ובזכותו הם הצליחו להקים את הבית החדש בחדרה תוך 7 חודשים בלבד עם עזרה בדרך של מעצבת הפנים גלית אליהו.

וגר חתול עם כלב: מי אמר שבית עם בעלי חיים לא יכול להיות מתוקתק?

טוב לדעת (מקודם)

7 גורמי סיכון למחלות לב ודרך אחת לזיהוי מוקדם ומניעת נזקים ללב

מוגש מטעם שחל
פינת האוכל - ציר הבית(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
מבטח לבן מרקיר עם נגידות של צבע בורדו(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)

בזכות הניסיון הקודם, הדיירים ידעו מה חשוב להם בבית החדש: הם ביקשו בית בסגנון מודרני, אבל לא ויתרו גם על הסגנון הכפרי. הם ביקשו שיהיה בבית קמין לחימום בחורף, מה שהיה חסר להם לאחר המגורים בקצרין הקרה, בנוסף, הם למדו שחשוב להם שהמטבח לא יהיה גלוי לחלוטין לסלון, למרות שאופן ספייס מאוד מקובל היום, אבל כן שיהיה קשר עין בין קומת החדרים העליונה לבין הסלון ופינת האוכל.

עושה חשק לעבור לעמק: בית קסום בכפר יהושע

הקיר בסלון מחופה באבן כורכר המעניק טווסיט במגוון הקירות בבית(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
מבט מהקומה העליונה לפינת האוכל כחלק מקשר עין בין האזורים השונים(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)

על מנת להעניק לבית תחושה של בית כפרי, הוחלט שהגג יהיה מרעפים, שדלתות הפנים יהיו מעץ מלא, שיהיה קמין עצים אמיתי, שהריהוט יהיה כפרי ושישולבו בבית גופי תאורה כפריים. הסגנון המודרני בבית נוצר על ידי אופי התכנון עצמו ועל ידי אלמנטים כגון מטבח לבן, כלים סניטריים שונים, הנמכות גבס עם תאורת לד וגופי תאורה מודרניים.

חופשה בבית: הצצה לווילה מעוררת קנאה במושב אליכין

מדרגות אבן מובילות לקומה העליונה של הווילה(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
רצפה מאוירת, דלתות עץ ומעקה מפורזל בקומת חדרי השינה העליונה(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)

התכנית של הבית מארגנת אותו כך שהאזור הציבורי המשותף של הבית - הסלון, פינת האוכל והמטבח - פונה לכיוון היציאה לגינה וכך מספח אותה אליו, ואילו איזורי השירות פונים לצד השני, בו נמצאת החניה של הבית וגישה אחורית אליו דרך המחסן. בין האזור המשותף לאזור השירות מפרידה מבואה ופינת טלוויזיה אינטימית.

בחולומות שלכם: חדר שינה רומנטי ב-6 צעדים

חדר שינה הורים מרוצף בפרקט למינציה צבע אלון שהותאם לשאר הפריטים בחדר(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
חדר רחצה עם משטח שיש קלאסי(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)

מעל פינת האוכל יש חלל כפול, שנותן תחושה של בית גדול ומרווח, כאשר בקומה העליונה יש שלושה פתחים המחדירים אליו אור טבעי, ואחד מהם נפתח על ידי מתג חשמלי. על ידי החלל הכפול ועל ידי חלל המדרגות הפתוח שצמוד אליו, נוצר קשר עין ואיחוד בין האזור המשותף בבית לבין קומת החדרים העליונה.

לעצב חדר ילדים בכמה צעדים פשוטים

מרפסת אינטימית עם פינת ישיבה(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)

בקומה העליונה יש חדר שינה גדול להורים עם מקלחת צמודה ועוד שני חדרים לילדיהם הסטודנטים שמגיעים לבקר בסופי שבוע, עם מקלחת משותפת. בקומה זו ממוקמת גם מרפסת גדולה המשרתת את כל החדרים.

ממאפיה מיושנת לחללית מתקדמת: דירה הייטקיסית בבלגיה

בית בחדרה, עיצוב פנים: גלית אליהו. ליאור שניידר, בנין ודיור
חזית צבועה בטיח וכניסה מחופה באבני ברקים צהבהבים(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)

המטבח, המסדרון בקומת החדרים וחדר השינה של ההורים מלווים בהנמכות גבס ובתאורת לד נסתרת. עוצמת האור בתאורת הלד היא מאוד מרוככת, ובמסדרון היא משמשת להגדרת האזור ומעניקה אור מפוזר לאורכו, ובחדר השינה ניתן להדליק רק את הלד, ללא התאורה הרגילה, ולקבל אור רך כאשר צופים בטלוויזיה או כאשר מעוניינים באווירה רומנטית.

עוד בתים יפים לשטוף איתם את העיניים

לאינדקס מטבחים; לאינדקס מוצרי חשמל
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

  • אדריכלות
  • חדרה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully