פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      לגור בתוך ג'ונגל: בית אקולוגי בוייטנאם

      צל קבוע, ירוק בעיניים ואוויר עשיר, הם שלושת המרכיבים בבית מרהיב בוייטנאם המושך את תשומת ליבה של הסביבה, הודות לשכבות צמחיה שמקיפות אותו לכל גובהו

      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      מבנה צר, ארוך גבוה וירוק (צילומים:Hiroyuki Oki)

      על מגרש מלבני צר נבנה בית ייחודי שמהווה השראה לתושבי העיר הו צ'י מין סיטי (לשעבר סייגון) שבויטנאם. תושבי העיר המפויחת מקווים כבר לא מעט זמן שבעזרת צמחים יוכלו להעלות את רמת איכות האוויר השורר בעירם וכך מי שמסתובב ברחבי העיר יכול להבחין בכמויות הולכות וגדלות של עציצים ופרחים שמוצגים בחלונות הבתים וברחובות. המנהג, שהתפתח בשנים האחרונות, יצר חזות משעשעת לעיר אבל גם חזון אורבני ירוק מעניין.

      קיר צמחיה בתוך הסלון - הטרנד שכובש את העולם

      הגג שהפך לשדה פורח בירושלים

      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      קרני שמש מפתיעות חודרות בעד שכבות הבטון
      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      גרם המדרגות צמוד לקיר החזיתי והצומח

      בבית הזה, נושא הצמחייה נלקח צעד אחד רחוק יותר, כאשר שתיים מהחזיתות והגג של המבנה מחופים כולם בצמחייה. הבית, שנועד לזוג בשנות השלושים ולאימא של אחד מהדיירים, נבנה על מגרש צר ברוחב של 4 מטרים ובאורך 20 מטרים והחזיתות הקדמיות והאחוריות שלו בנויות משכבות של אדניות בטון שתלויות על הקירות. המרחק בין האדניות נקבע בהתאם לצמחים שנבחרו להישתל בהם ומסתכם בסנטימטרים ספורים וכך, בזכות הצמחים השונים, שממלאים את החזיתות בירוק, נבחר גם כינוי המקומי של הבית - Stacking Green.

      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      אין צורך בעציצים - מבט על הסלון
      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      חדר השינה

      קונסטרוקציית הבית עשויה מסגרות בטון מזוין שתומכות בו ומחזקות את החזיתות הירוקות כשבחלל הפנים מעט מאוד קירות, כדי שלא להסתיר את מראה הצמחים שחודרים פנימה. פתח רחב עובר לכל גובה הבית ומתחיל בחלון בגג ומגיע עד קומת הקרקע ונועד להארת כל הקומות בזמן שהאור שחודר פנימה מבעד לעלים, יוצר צללים יפים על קירות הגרניט שמשתנים כך במהלך היום. לצד הצמחייה שיוצרת אפקט עיצובי רב עוצמה בתוך הבית, בחרו האדריכלים בעיצוב מינימליסטי ורגוע שמשלים את אותה האווירה.

      לאינדקס בנייה ירוקה; לאינדקס עיצוב גינה
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      ד=גרם מדרגות נוסף לחדרי השינה עשוי עץ ומואר בתאורה נסתרת
      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      חדר הרחצה כמו ספא אקזוטי
      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      צללי העציצים חודרים לסלון ומשתקפים על הקירות בצורה מיוחדת
      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      מבט מלמטה ממרכז הבית לקודקודו
      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      פטיו הכניסה
      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      שביל הכניסה לבית
      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      כך הוא נראה בשעות החשכה
      בית אקולוגי בויאטנם בתכנון משרד אדריכלות - Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa (בנין ודיור , Hiroyuki Oki)
      מגדל מואר בירק