המחלקה לעיצוב טקסטיל נוסדה עם הקמתו של מוסד שנקר, ב- 1970, לפני 55 שנה, מתוך רצון לתת מענה לתעשיית הטקסטיל המתפתחת בישראל. מאז ועד היום, היא משמשת בית מקצועי ורלוונטי, הפועל בדיאלוג מתמיד עם תחום העיצוב והתעשייה.
תעשיית הטקסטיל בישראל שהייתה בשנות ה- 70 בשיא פריחתה עם מפעלי אופנה ותעשיה ביניהם גוטקס, פולגת, כיתן, דלתא גליל תעשיות, השתנתה במהלך השנים. כך גם תכני הלימוד במחלקת הטקסטיל בשנקר מלימודי אריגה, סריגה והדפס על טקסטיל שהיו ההתמחויות של המחלקה עם הקמתה, כיום, הרוח הישראלית של יזמות, אלתור וחשיבה אחרת פועמת במחלקה. בוגרי ומרצי המחלקה מעורבים כיום במחקר ופיתוח בתחום הטקסטיל, רושמים פטנטים, חוקרים את גבולות השפה החומרית העכשווית, משמרים מסורות, מפתחים טכניקות חדשות ופורצים דרכים חדשות בשדה האמנות והקראפט.
תערוכת "בד בבד" מאגדת כ- 100 עבודות אמנות של בוגרות ובוגרים, ותיקים וצעירים ויוצרת פסיפס עשיר של קולות, נקודות מבט ודרכי עשייה על ההתפתחות בתחום הטקסטיל בישראל בעשורים האחרונים. בין המדיות השונות בתערוכה ניתן לראות יצירות בטכניקות של דפוס דיגיטלי, ריקמה ידנית, קווילט וריקמה, הדפסה על סוגי בדים שונים, טאפטינג בצמר טיבטי, סריגה בצמר, סריגת זקארד, חוטי שעווה ארוגים על שלד פליז ועוד ועוד.
בין המציגים הבולטים: צורי גואטה, הדר סובול, אדוה קרמר, יעל הרניק, שירי כנעלי, נלי הורוביץ, איילת יונטף, אריק ונטורה, צביה גרין, טל טרייסטר, שיר מלך, מיה נחום לוי, דיקלה לבסקי, מעיין ברונפמן ועוד רבים שבגרו במהלך השנים.
העבודות המוצגות בתערוכה הן יצירות טקסטיל מקוריות אשר מוצעות למכירה על-ידי המעצבים והאמנים.
אוצרת התערוכה: דנה בן שלום, 5-7 למאי ,2025, קמפוס שנקר, אנה פרנק 12, רמת גן