40 שנות נדודים במדבר החלו מתום יציאת מצרים ועד כניסתם של בני ישראל לארץ המובטחת. רגע לפני תום החג בחרנו לעשות פאוזה, סיבוב פרסה ולחזור למדבר - מאיפה שהכול התחיל. לגעת בשקט המדברי, בסקאלת הצבעים המנחמת והמרגיעה, כזו שמכניסה הרבה מאוד חום ונעימות לבית.
מעצבים ואדריכלים רבים בוחרים כהשראה את העיצוב המדברי, גם כאשר הבית ממוקם בתל אביב או במרכז אורבני אחר. הם מבינים שסביבה מדברית מספקת שלווה, גורמת לשוהים בה להתנתק מההמולה ויוצרת אי של שקט.
מעצבת הפנים קרן גנס מסבירה: "העיצוב והתכנון המדבריים 'מדברים' לאנשים רבים. קיימת הסכמה גורפת שבית 'מדברי' הוא חם ומשפחתי, עם שימוש בחומרים אותנטיים וטבעיים, צבעוניות שקטה ורכה - הכי רחוק מהעיצוב המודרני. המונוכרומטיות והעדר הצבע הם אלה שמעצימים את המרחב ומאפשרים ביטוי חזק של אור, צללים ואוויר שמחוברים לשפה המדברית".
"בהקשר המדברי, אחד המאפיינים החמים ביותר שנכנסו עכשיו לבית הוא צביעת הקירות בטיח בעל טקסטורה חולית. הטיח מקנה לקיר מרקם ישן ודהוי, עם מראה עוטף ונעים. די בנוכחות הטיח כדי להכניס אותנו לאווירה המדברית".
"אם הלבן היה הכוכב הבלתי מעורער, 'המדבר' תופס את מקומו ומכניס לו ניחוח חמים ונעים, כיאה לחלל כה מרכזי וחשוב בבית. הוא מסתורי, בתולי ואין-סופי. עם שימוש באלמנטים אותנטיים וטבעיים, שימוש בטקסטורות מחוספסות ופריטים המשלבים בהרמוניה עץ, קש וראטן בטונים מגוונים - החל מבהירים, שהם הומאז' לגווני האדמה החוליים, ועד לכהים יותר המדמים את אדמת החמרה ואת הצמחייה המדברית", מסבירה גנס.